Чергове виїзне засідання президії Закарпатської торгово-промислової палати відбулося у Мукачеві.

Дещо незвичним, навіть урочистим і святковим, було чергове виїзне засідання президії Закарпатської торгово-промислової палати, що відбулося 30 січня ц.р. у Мукачеві.

А головним приводом його проведення саме у місті над Латорицею стала поважна і знакова подія - 25-річчя від дня утворення Мукачівського відділення ЗТПП.

Хоча, найперше, як і належить членам цієї поважної інституції, учасники засідання заслухали звіт президента Закарпатської торгово-промислової палати Отто Ковчара про попередні підсумки роботи колективу за 2007 рік. До речі, ці підсумки приємно вражають. Адже сумарно послуги, надані колективом ЗТПП бізнесовим структурам області протягом лише минулого року, зросли майже втричі, порівняно з попереднім періодом, сягнувши близько 3 мільйонів грн.

Мабуть, насамперед, це засвідчує зрослу дієвість та ефективність роботи ЗТПП по сприянню ділової активності підприємницьких структур краю, налагодженню міжнародних партнерських зносин, прикордонного співробітництва тощо.

Відтак, керівник торгово-промислової палати області Отто Ковчар, який є водночас і співголовою українсько-словацької ділової ради, поінформував присутніх про результати зустрічі представників торгово-промислових палат країн - не членів Євросоюзу і членів Європалати, яка нещодавно відбулася у Парижі.

Не оминули члени президії Закарпатської ТПП і такого важливого питання, як фахового навчання кадрів, створення їх надійного резерву, затвердження тематики проведення семінарів-практикумів з митного та податкового законодавства, банківської діяльності, що особливо актуально для ділової еліти Закарпаття.

А завершальним і приємним акордом виїзного засідання президії ТПП стало відзначення колективу його Мукачівського відділення з нагоди 25-річчя з дня утворення.

Ювілярів тепло і сердечно привітали заступник голови обласної ради Михайло Мартин, в.о. Мукачівського міського голови Золтан Лендєл, представники бізнесових кіл нашого краю.

Під час вручення Почесної грамоти обласної ради керівнику Мукачівського відділення ЗТПП Віталії Федорів, Михайло Мартин, зокрема, зазначив: «Приємно усвідомлювати, що нині на теренах краю діє і вдосконалюється структура, яка представляє і захищає інтереси підприємництва, надає підприємствам і організаціям допомогу у вирішенні проблем, що виникають у бізнесі. Її вплив на формування економічного потенціалу краю стає з кожними роком дедалі вагомішим.

Контакти палати із зарубіжними спорідненими організаціями сприяють пожвавленню зовнішньоекономічної, у тому числі інвестиційної діяльності області. Вона, зазвичай, виступає об’єднуючою ланкою між зарубіжними інвесторами і вітчизняними суб’єктами підприємництва. Позитивно зарекомендувала себе і практика проведення Закарпатською ТПП бізнес-форумів під назвою «Міжнародні контактні дні» та презентацій наших та іноземних підприємств, а також організація ділових місій за кордон, залучення закарпатських підприємців до участі у вітчизняних і зарубіжних виставках, що слугує важливим стимулом для розвитку торгівельно-економічного співробітництва.

Сьогодні ми, обласна влада, націлені на взаєморозуміння та розраховуємо і на подальше тісне партнерство із Закарпатською ТПП, бо робимо спільну справу, що полягає в об’єднанні підприємців у руслі цивілізованого ведення бізнесу, створення конкурентноздатного середовища на внутрішньому ринку, підвищення інвестиційної привабливості Закарпаття і, як наслідок, розв’язання назрілих соціально-економічних завдань та підвищення загального рівня життя краян».

Владислав Бильов, офіційний сайт Закарпатської обласної ради
31 січня 2008р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Економіка

01:18
/ 3
Розпочалася чергова спроба визнати банкрутом Солотвинський солерудник
14:34
/ 2
McDonald's знову хоче відкрити ресторан в Ужгороді. Цього року
11:08
Фермери з окупованої частини Херсонщини знаходять себе у тепличному бізнесі на Закарпатті
14:16
NSV Group і представники Італії, Німеччини та Польщі провели переговори щодо побудови на Закарпатті інтермодального логістичного центру Horonda Platform
16:30
Торік, в порівнянні з 2022-м, експорт на Закарпатті становив 69%, а імпорт – 84,5%
11:33
/ 1
На Закарпатті відкрили новий митний термінал
16:43
/ 1
Прокуратура взялась за компанії групи Голден Тайл, які з грубими порушеннями придбали закарпатські родовища глин
15:03
/ 8
На аукціоні за 13,87 млн грн продають землю та адмінбудівлю колишнього "Ужгородтеплокомуненерго" в центрі Ужгорода
15:19
/ 3
"Перечинське" "Френдлі Віндтехнолоджі" програло "ужгородцям" суд за родовище андезиту біля Ужгорода, продане за 75 млн грн
10:51
/ 7
За грантами, отриманими на сади, в Україні лідирує Закарпаття
22:08
/ 20
Під велетенський деревообробний завод на Закарпатті зареєстрували індустріальний парк
21:56
У 2023-му через Закарпатську митницю експортовано товарів на майже 32 млрд грн, а імпортовано на понад 106
15:24
На Закарпатті торік зареєструвалися 7688 нових платників податків, а припинили діяльність 4720
14:30
Цьогоріч єдиного податку на Закарпатті сплачено на 17,5% більше, ніж торік
10:11
На Закарпатті надходження від туристичного збору за рік зросли на 14%
22:23
угорщина завертає вантажівки з України в "Загоні" через відсутність оформлених документів Т1
20:01
/ 7
На Закарпатті незаконно будують деревообробний завод, для роботи якого потрібно 32 тисячі лісовозів щороку, – природозахисники
20:49
Цьогоріч у зоні діяльності Закарпатської митниці товарів імпортовано утричі більше, ніж експортовано
18:32
/ 1
На Закарпатті закладуть плантацію лохини в горщиках
19:55
Виноградар з Херсонщини, господарство якого – в зоні бойових дій, консультує фермерів на Закарпатті
21:34
На Закарпатті у поточному році, в порівнянні з 2022-м, експорт товарів зменшився на 27%, імпорт – на 16,5%
18:35
Закарпаття дає українському виноградарству нове життя – виноградар з Херсонщини
09:50
34 гектари малини, лохини та полуниці: поблизу Мукачева працює релоковане ягідне підприємство
18:22
/ 1
Газорозподільне підприємство АТ "Закарпатгаз" увійшло до складу НАК "Нафтогаз України"
17:07
/ 4
Чеський залізничний оператор RegioJet підтвердив намір інвестувати у електрифікацію ділянки Чоп-Мукачево
» Всі новини