"Земельникам", затриманим на Закарпатті за підозрою у вимаганні хабара, повідомили про підозру

Службовим особам Головного управління Держгеокадастру у Закарпатській області, які вимагали грошові кошти з приватного підприємця за виділення у власність земельних ділянок, повідомлено про підозру.

"Земельникам", затриманим на Закарпатті за підозрою у вимаганні хабара, повідомили про підозру

Про це повідомив речник Генпрокуратури Андрій Лисенко.

Нагадаємо, під процесуальним керівництвом співробітників Генеральної прокуратури України слідчими Головного слідчого управління Національної поліції України спільно з Департаментом захисту економіки Національної поліції України викрито групу осіб Головного управління Держгеокадастру у Закарпатській області, які вимагали грошові кошти з приватного підприємця за виділення у власність земельних ділянок у Воловецькому районі Закарпатської області.

Досудовим розслідуванням установлено, що всередині лютого 2018 року до працівника Головного управління Держгеокадастру у Закарпатській області звернувся приватний підприємець із приводу придбання або виділення земельних ділянок безоплатно у власність для будівництва гірськолижного спуску та готелю на території Воловецького району Закарпатської області.

У зазначеної службової особи спільно з його безпосереднім керівником виник умисел на отримання неправомірної вигоди. З метою реалізації свого злочинного умислу, направленого на одержання неправомірної вигоди, на початку березня 2018 року службовець Головного управління Держгеокадастру у Закарпатській області повідомив приватному підприємцю про те, що на цей час немає можливості отримати йому у власність земельні ділянки для будівництва гірськолижного спуску та готелю, та розповів спосіб, у який можливо через певний проміжок часу набути на праві власності земельні ділянки. Зокрема, підприємець повинен підшукати чотирьох осіб – учасників АТО, від яких отримати довіреність на представництво їх інтересів, з метою подальшого безоплатного виділення у власність вказаним фізичним особам земельних ділянок сільськогосподарського призначення поза межами населеного пункту, по 2 га кожна. Після того, як будуть виділені зазначені земельні ділянки, можливо буде змінити їх цільове призначення, а у подальшому, після реєстрації юридичної особи можливо викупити зазначені земельні ділянки та використати їх за власною потребою.

Свої послуги стосовно сприяння в отриманні земельних ділянок співробітники Головного управління Держгеокадастру у Закарпатській області оцінили в 270 000 доларів США. 02.05.2018 року після отримання другої частини неправомірної вигоди в розмірі 117 500 доларів США двоє спільників були затримані правоохоронцями.

3 травня 2018 року вказаним особам повідомлено про підозру: керівнику – за ч. 4 ст. 368 КК України – одержання службовою особою неправомірної вигоди, за попередньою змовою групою осіб, в особливо великому розмірі, а працівнику – за ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 368 КК України – пособництво в одержанні службовою особою неправомірної вигоди, за попередньою змовою групою осіб, в особливо великому розмірі.

4 травня прокурором у кримінальному провадженні погоджено клопотання слідчого про застосування до підозрюваних запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою, які вручено стороні захисту і подано до Печерського районного суду м. Києва для розгляду по суті, а також про відсторонення підозрюваних від займаних посад.

04 травня 2018р.

Теги: земельники, підозра, вимагання, хабарі

Коментарі

аліса 2018-05-05 / 21:34:26
могли би ся оти скинути мало та удкупити першого зама ,що взяли гроші за мініГЕС разом з ним. Аш не удкуплят повностю та хоть май малий срок дадуть. А може як вспомнят за убивство тай рекет та наоборот добавлят.

Будулай 2018-05-05 / 21:26:59
Но кить перший зам пан Якубець із Луньом(як овін каже) на короткій нозі, та понятно, що Лунченко буде їх усіх отмазовати.Інтересно буде побзерати як довго ще будут красти і чим ся то всьо закончит.

аліса 2018-05-05 / 18:06:08
шкода ,що не пишуть конкретно прізвища.Люди повинні знати своіх хероїв по іменах, а то приходиться ще шукати інфу про замів самостійно. Цікаво чи обласний депутат ся удмаже й тепер.Набрав собі гроши за співпрацю з мініГЕСівцями та є чим платити тай туй не малу суму загребли.Ще най покопают що набрався сам в Липчи,Шаяні,в Рахові.

Микола 2018-05-04 / 23:24:31
Кажуть шо нардеп Лунченко як ошпарений бігав в день цієї спецопераціі по ОДА щоб відмазати обласну земельницю Світлану Мельничук і схоже шо все рішив успішно бо вона далі працює

Йовжі 2018-05-04 / 17:29:30
А в чому саме полягає злочин? Схема повністю законна, атошники отримують землю,далі розпоряджаються як вважають за необхідне. Те що підприємець "плуг" і давав хабар то інше питання. Одним словом це просто показник.

Ніхто 2018-05-04 / 15:55:21
Здається, такого"поля чудес" як в Оноківській сільській раді, "рішали" Ян-ка, і кричущого попирання прав громадян . напевно нема ніде.

НОВИНИ: Кримінал

22:49
На обʼїзній Мукачева патрульні зупинили водія, у 12 разів п'янішого від дозволеного
19:05
За вбивство жінки в центрі Берегова місцевому мешканцю "світять" 15 років тюрми
18:53
На Закарпатті взяли під варту без права на заставу 10 учасників наркоугруповання
23:08
На Закарпатті 26-річний псевдоволонтер з Тернопільщини, що прямував до угорщини, намагався відкупитися в прикордонників за €1600
19:37
На Закарпатті затримали 2-х підлітків-провідників і 4-х "ухилянтів" з ґумовими човнами
17:54
/ 2
У ПП "Лужанка" берегівець втік від прикордонників і попросив прихистку в угорщині
10:48
/ 1
На Мукачівщині затримали 19-річного підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки
14:57
На Тячівщині затримали переправника з Рівненщини з "ухилянтом" із Хмельниччини
22:39
/ 5
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
21:38
/ 3
Ужгородку, немовля якої померло від переохолодження викинутим в пакеті на вулицю, засудили на 2 роки "умовно"
19:32
Апеляційний суд залишив без зміни "запобіжку" шахраєві, що видурив $10,5 тис. у дружини полоненого військового
17:45
/ 11
На Закарпатті викрили ОЗУ наркоторговців, що "заробляло" на метамфетаміні мільйони
16:08
/ 1
Брата засудженого вбивці прикордонника Березенського затримали на спробі за $2300 переправити "ухилянта" до Румунії
11:58
/ 4
У закарпатки, що їхала до угорщини, на кордоні вилучили нагрудний знак, медальйон Австро-Угорської імперії та інші раритетні предмети
10:56
/ 12
Ужгородець вдома задушив 23-річну дівчину з Київщини, з якою познайомився в Інтернеті
21:07
Закарпатські переправники за $5000 проклали "ухилянтам" в онлайн-карті маршрут до Словаччини
13:49
На Мукачівщині обрали "запобіжки" двом чоловікам, у яких знайшли гранати, пістолет та набої
13:41
/ 1
В Ужгороді зловмисник з Сюрте на проспекті вночі пограбував чоловіка з Худльова
13:11
/ 2
У Чопі чоловік з пістолетом вимагав у магазині безкоштовної випивки
12:59
Зрадника-прикордонника Сирового, який понад рік служив на Закарпатті та втік до росії, заочно судитимуть
10:59
/ 1
Закарпатця, що ухилився від мобілізації, покарали трьома роками тюрми
10:56
/ 2
Четверо поляків на квадроциклах "заблукали" через кордон з угорщини на Закарпаття
21:30
У Горінчові на Хустщині у зіткненні з вантажівкою загинув мотоцикліст, його пасажирку госпіталізували
17:00
/ 9
ВРП відкрила щодо голови Закапатського апеляційного суду Г.Фазикош справу про порушення вимог несумісності
22:34
У Нижньому Солотвині на Ужгородщині підприємцеві незаконно передали в оренду ділянку зі ставком
» Всі новини