На Закарпатті проводитимуть конкурс ініціатив місцевих карпатських громад

На другому пленарному засіданні 10 сесії облради обласні обранці ухвалили рішення «Про внесення змін і доповнень до Програми економічного і соціального розвитку Закарпатської області на 2018 рік».

На Закарпатті проводитимуть конкурс ініціатив місцевих карпатських громад

У новій редакції Програму доповнено чотирьма важливими розділами та двома додатками. Зокрема,  «Положенням про конкурс ініціатив місцевих карпатських громад».

У  документі зазначається, що організатором цього конкурсу є Асоціація органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати – Україна». Конкурс проводиться в рамках програми «Карпатська мережа регіонального розвитку», затвердженої загальними зборами Асоціації.

Співорганізаторами конкурсу є департамент економічного розвитку і торгівлі Закарпатської ОДА, постійна профільна комісія Закарпатської облради, департамент міжнародної технічної допомоги та міжнародного співробітництва Львівської ОДА (за згодою), постійна профільна комісія Львівської облради (за згодою), а також профільні структурні підрозділи Івано-Франківської та Чернівецької ОДА (за згодою) та профільні депутатські комісії Івано-Франківської та Чернівецької обласних рад (за згодою).

На конкурс можуть подаватися: органи місцевого самоврядування, органи самоорганізації населення, громадські організації, благодійні фонди Закарпатської, Львівської, Івано-Франківської та Чернівецької областей (за умови співфінансування за проектом «Карпатська мережа регіонального розвитку» обласними бюджетами відповідно Львівської, Івано-Франківської та Чернівецької областей).

Пріоритети конкурсу: транскордонне співробітництво (у випадку подання проектів у вказаному пріоритеті обов’язковою вимогою є наявність закордонного партнера); популяризація історико-культурної спадщини; збереження природної спадщини; розвиток інформаційно-комунікаційних технологій

Означено терміни подання документів для участі в конкурсі та їх перелік, конкурсну комісію та конкурсну раду, їх склад, що затверджується наказом директора Асоціації органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати – Україна».

Наголошується, що критерії оцінки проектів, підручник апліканта й текст оголошення про конкурс розробляє організатор конкурсу і затверджує конкурсна рада.

Остаточне рішення про переможців конкурсу і розмір фінансової підтримки приймається конкурсною радою шляхом відкритого голосування (половина + 1 голос) та оформляється протоколом.

Сформульовано і фінансування заходів переможців конкурсу, що здійснюється в межах асигнувань, передбачених в обласному бюджеті на реалізацію Програми економічного і соціального розвитку Закарпатської області на 2018 рік, а також в обласних бюджетах Львівської, Івано-Франківської, Чернівецької областей та за рахунок інших джерел, не заборонених чинним українським законодавством.

Сума фінансування у 2018 році в Програми економічного і соціального розвитку становить 2 000 тис. грн. У наступних роках – у межах бюджетних призначень. Максимальний розмір фінансування з обласного бюджету становить 250 000 грн. Мінімальний розмір власного внеску становить 20% від загального бюджету проекту, можливий нефінансовий власний внесок.

Документи щодо участі в конкурсі приймаються щоденно з 09.00 до 18.00, крім суботи, неділі та святкових днів за адресою: Асоціація органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати – Україна», вул. В. Винниченка, 12, м. Львів, а також мусять бути надіслані на електрону пошту Асоціації eku@ukr.net та департаменту економічного розвитку і торгівлі Закарпатської ОДА economy@carpathia.gov.ua з поміткою «Конкурс ініціатив карпатських громад».

Вказується контактний телефон для довідок: (032) 235-75-74.

Рішення конкурсної ради про визначення переможців конкурсу та надання їм фінансової підтримки для реалізації проектів буде оприлюднено на сторінках Асоціації, Закарпатської обласної державної адміністрації,  Закарпатської обласної ради, Львівської, Івано-Франківської, Чернівецької обласних державних адміністрацій (за згодою) та Львівської, Івано-Франківської, Чернівецької обласних рад (за згодою), повідомили Закарпаття онлайн у прес-службі Закарпатської облради.

 

24 квітня 2018р.

Теги: конкурс, громади

НОВИНИ: Соціо

21:05
/ 10
У православних і греко-католиків України розпочався Великий піст. Вперше в історії – без греко-католиків Закарпаття
19:25
/ 10
Ужгородський депутат-військовий звинуватив Ужгородську міськраду, мера Андріїва та депутата-блогера Глаголу у "дроновій" брехні
14:45
В Ужгороді за тиждень народилося 26 малюків, у Мукачеві – 24
14:34
В Ужгороді у вівторок попрощаються із полеглим захисником Сергієм Шпонтаком
23:18
На Закарпатті збирають підписи під зверненням до міністра захисту довкілля проти забудови Карпат вітряками
21:36
Відкрито продаж квитків на перший рейс потяга RegioJet Чоп – Прага на 27 березня (ДЕТАЛІ)
18:08
/ 1
В Ужгороді попрощаються з полеглим Героєм Сергієм Нестеренком
10:37
/ 15
Закарпатський "військкомат" розповів про спробу самогубства, вчинену в Хустському РТЦК затриманим на кордоні "ухилянтом"
20:05
/ 1
У Вишківській громаді зустріли та провели в останню дорогу Героя з Яблунівки Василя Канюку
13:28
У Тячеві бюджетним коштом стерилізують, вакцинують і чипують безпритульних собак
02:33
/ 4
У Білках провели в останню дорогу полеглого Героя Юрія Пітру
23:23
На Закарпатті відзначать 85-ї річницю проголошення незалежності Карпатської України та 150-річчя від дня народження Августина Волошина
19:38
/ 8
Ужгородці вимагають від міської влади зберегти Липову алею. Триває збір підписів
17:42
/ 19
Військовослужбовець ЗСУ і депутат міськради повідомив, що влада Ужгорода не закупила жодного дрона
18:32
/ 26
Щоби відкрити аеропорт в Ужгороді треба сотні мільйонів доларів, які потрібні для армії – нардеп
16:17
На Тячівщині медики "швидкої" майже годину пішки добиралися до травмованого хлопчика-велофрістайліста
15:36
/ 1
В Ужгороді на Фединця - Баконія збільшили кількість платних паркомісць
09:54
/ 2
"Титановий" Стас з РТЦК та СП: "Гидко бачити чоловіків, які ховаються, замість захистити свою країну"
18:34
/ 6
У середу в Берегові поховають ексзаступницю мера і ексдепутатку міськради, військовослужбовицю ЗСУ Ольгу Бізілю, яка загинула в ДТП
15:43
/ 1
У Поляні попрощалися з полеглим Героєм Дмитром Куцкіром
21:48
/ 1
В Ужгороді попрощалися з полеглим захисником Олексієм Хотіним
21:25
/ 3
Нересницька громада на Закарпатті блокує евакуацію людей із прифронтових територій – "Схід SOS"
10:36
/ 2
В Ужгороді відбудуться громадські слухання щодо перейменування ряду вулиць і площі
15:01
/ 1
У понеділок в Ужгороді попрощаються з полеглим захисником Олексієм Хотіним
10:52
/ 1
У лікарні в Дніпрі від важких поранень, отриманих на початку березня, помер Юрій Пітра з Білок
» Всі новини