Ужгородські "Щасливі діти" до Дня Землі провели екозаняття та майстер-класи з декорування екоторб для сотні дітей Слобожанщини

З 19 по 21 квітня представники ГО «Щасливі діти» побували на Харківщині, де презентували досвід у сфері неформальної освіти для дітей та молоді, організації масових заходів, провели навчання для представників ГО у сфері залучення коштів на діяльність. А ще, заручившись підтримкою керівництва Чугуївської РДА, провели "Еко-весну" - екологічні заняття та майстер-класи з декорування екоторб для дітей зі шкіл 7 населених пунктів району (смт Есхар, смт Новопокровка, смт Введенка, с. Кам’яна Яруга, с.Велика Бабка, с.Тернова, смт Малинівка).

Ужгородські "Щасливі діти" до Дня Землі провели екозаняття та майстер-класи з декорування екоторб для сотні дітей Слобожанщини

Спільно із представниками дружньої організації "Чисто Покровка" організували екологічну естафету, під час якої діти вчилися сортувати сміття та шукали відповіді на питання, що кожен з нас може зробити уже сьогодні для порятунку планети. Акціями охоплено 115 дітей району. 

Під час круглого столу з представниками місцевої влади та громадських активістів розглянули тему: «Шляхи взаємодії під час реалізації суспільно-важливих ініціатив та проектів. Точки дотику. Переваги співпраці». Домовлено про реалізацію спільних проектів у майбутньому. 

Крім того, представники ГО «Щасливі діти» провели тренінги-інтенсиви для представників місцевих громадських організацій та активістів. «Де брати гроші на проектну діяльність громадської організації? Шляхи залучення фінансування на місцевому рівні", -- одна з розглянутих тем. Говорили про особливості фандрейзингових кампаній у малих населених пунктах.  Крім того, розглянуті питання пошуку нефінансових ресурсів, вчилися презентувати проект потенційним благодійникам, вести переговори, зустрічі, листування. Учасники ознайомилися із кейсом створення соціального підприємства як можливості забезпечення сталого розвитку функціонування ГО (на прикладі власного комерційного проекту  –  творчої майстерні «пТашка»).

Під час другого тренінгового блоку «Теорія і практика організації масових заходів на прикладі форуму-фестивалю «Місто щасливих дітей. Шлях від ідеї до реалізації» було презентовано досвід організації у цій сфері. Тренінг базувався на поєднанні теоретичних знань та практичного досвіду. Акцентували на типових помилках і ділилися успішними формулами підготовки івентів. 

Під час "дитячої" програми візиту, яка відбулася в рамках акції "Еко-весна", говорили про свідоме використання ресурсів планети, зменшення кількості відходів, важливості сортування сміття та використання екоторбинок замість поліетиленових пакетів. Під час майстер-класів кожна дитина самостійно задекорувала екоторбу акриловими фарбами на власний смак і отримла її в подарунок, щоб використовувати у побуті. Таким чином, інформація про необхідність зменшення використання поліетиленових пакетів пошириться і на членів родин, а також отримає практичне застосування. 

За словами начальника відділу економічного розвитку і торгівлі Чугуївської РДА Світлани Альошиної, такі заходи сприяють підвищенню громадської активності, активізують зусилля громади та влади на шляху соціально-економічного розвитку.  «В умовах сьогодення надзвичайно важливою є співпраця між східними та західними регіонами України. Досвід громадської організації «Щасливі діти» є цікавим та корисним. Тим паче, в процесі зустрічі було домовлено про розробку спільних проектів між організаціями нашого району та Закарпатської області», – зазначила Світлана Альошина.

Візит відбувся за підтримки Програми національних обмінів Програми національних обмінів за фінансування Європейського Союзу та Національним фондом підтримки демократії (США). 

Більше фото та інформації на сторінці ГО "Щасливі діти" у Фейсбук.

Містки громадської активності

23 квітня 2018р.

Теги: ГО "Щасливі діти", екоторба, тренінг

НОВИНИ: Соціо

21:05
/ 10
У православних і греко-католиків України розпочався Великий піст. Вперше в історії – без греко-католиків Закарпаття
19:25
/ 10
Ужгородський депутат-військовий звинуватив Ужгородську міськраду, мера Андріїва та депутата-блогера Глаголу у "дроновій" брехні
14:45
В Ужгороді за тиждень народилося 26 малюків, у Мукачеві – 24
14:34
В Ужгороді у вівторок попрощаються із полеглим захисником Сергієм Шпонтаком
23:18
На Закарпатті збирають підписи під зверненням до міністра захисту довкілля проти забудови Карпат вітряками
21:36
Відкрито продаж квитків на перший рейс потяга RegioJet Чоп – Прага на 27 березня (ДЕТАЛІ)
18:08
/ 1
В Ужгороді попрощаються з полеглим Героєм Сергієм Нестеренком
10:37
/ 15
Закарпатський "військкомат" розповів про спробу самогубства, вчинену в Хустському РТЦК затриманим на кордоні "ухилянтом"
20:05
/ 1
У Вишківській громаді зустріли та провели в останню дорогу Героя з Яблунівки Василя Канюку
13:28
У Тячеві бюджетним коштом стерилізують, вакцинують і чипують безпритульних собак
02:33
/ 4
У Білках провели в останню дорогу полеглого Героя Юрія Пітру
23:23
На Закарпатті відзначать 85-ї річницю проголошення незалежності Карпатської України та 150-річчя від дня народження Августина Волошина
19:38
/ 8
Ужгородці вимагають від міської влади зберегти Липову алею. Триває збір підписів
17:42
/ 19
Військовослужбовець ЗСУ і депутат міськради повідомив, що влада Ужгорода не закупила жодного дрона
18:32
/ 26
Щоби відкрити аеропорт в Ужгороді треба сотні мільйонів доларів, які потрібні для армії – нардеп
16:17
На Тячівщині медики "швидкої" майже годину пішки добиралися до травмованого хлопчика-велофрістайліста
15:36
/ 1
В Ужгороді на Фединця - Баконія збільшили кількість платних паркомісць
09:54
/ 2
"Титановий" Стас з РТЦК та СП: "Гидко бачити чоловіків, які ховаються, замість захистити свою країну"
18:34
/ 6
У середу в Берегові поховають ексзаступницю мера і ексдепутатку міськради, військовослужбовицю ЗСУ Ольгу Бізілю, яка загинула в ДТП
15:43
/ 1
У Поляні попрощалися з полеглим Героєм Дмитром Куцкіром
21:48
/ 1
В Ужгороді попрощалися з полеглим захисником Олексієм Хотіним
21:25
/ 3
Нересницька громада на Закарпатті блокує евакуацію людей із прифронтових територій – "Схід SOS"
10:36
/ 2
В Ужгороді відбудуться громадські слухання щодо перейменування ряду вулиць і площі
15:01
/ 1
У понеділок в Ужгороді попрощаються з полеглим захисником Олексієм Хотіним
10:52
/ 1
У лікарні в Дніпрі від важких поранень, отриманих на початку березня, помер Юрій Пітра з Білок
» Всі новини