Закарпатські депутати вслід за Москалем і з подачі міліціонера й "опблоківця" Русина прагнуть заборони для мітингувальників масок і балаклав

Депутати Закарпатської облради ініціюють невідкладне прийняття Закону України «Про мирні зібрання».

Закарпатські депутати вслід за Москалем і з подачі міліціонера й "опблоківця" Русина прагнуть заборони для мітингувальників масок і балаклав

У ході другого пленарного засідання 10-ї сесії облради обласні обранці розглянуть проект рішення «Про Звернення Закарпатської обласної ради щодо необхідності законодавчого врегулювання питання організації та проведення мирних зібрань». Та направлять його до Президента України Порошенка П. О., Верховної Ради України. Цю законодавчу ініціативу вніс на засіданні профільної комісії з питань законності, правопорядку, майна та приватизації, регламенту облради її голова Віктор Русин.

Про це Закарпаття онлайн повідомили у прес-службі Закарпатської облради.

У документі сказано: «Ми, депутати Закарпатської обласної ради, звертаємося до вас стосовно необхідності законодавчого врегулювання питання організації та проведення мирних зібрань.

Відповідно до статті 39 Конституції України громадяни мають право збиратися мирно, без зброї і проводити збори, мітинги, походи і демонстрації, про проведення яких завчасно сповіщаються органи виконавчої влади чи органи місцевого самоврядування. Згідно з частиною другою цієї статті обмеження щодо реалізації цього права може встановлюватися судом відповідно до закону і лише в інтересах національної безпеки та громадського порядку – з метою запобігання заворушенням чи злочинам, для охорони здоров’я населення або захисту прав і свобод інших людей.

У зв’язку із тим, що в Україні відсутній спеціальний закон, який би мав визначати порядок організації та проведення мирних зібрань, ні учасники мирних зібрань, ні представники влади не можуть бути впевнені у правомірності своїх дій».

Процеси в українському суспільстві підтверджують нагальність та важливість врегулювання порядку проведення мирних зібрань. Все більш актуальною стає проблема попередження насильства на зібраннях, особливо з огляду на наявність великої кількості парамілітарних груп та значну кількість нелегальної зброї й вибухівки. Свідченням цього є вибух під час мирної ходи у Харкові 22 лютого 2015 року, події 31 серпня 2015 року у Києві біля Верховної Ради України, коли у бік правоохоронців було кинуто бойову гранату та від вибуху загинуло четверо бійців Національної гвардії України.

«Ми, депутати обласної ради, - далі наголошується в документі, - глибоко стурбовані тим, що ці негативні тенденції зачепили і багатонаціональне Закарпаття, яке завжди було осередком політичної толерантності.

Так, 17 березня 2018 року в Ужгороді відбувся Марш Слави Героїв, присвячений відзначенню 79-ї річниці від дня проголошення незалежності Карпатської України, в якому взяли участь представники націоналістичної організації «Карпатська Січ», ВО «Тризуб» ім. С. Бандери, бійці 1 резервної сотні ДУК ПС – «Закарпаття» та «Правий сектор», так звана «чорна хода» націоналістів. Зовнішній вигляд учасників «ходи», гасла та лозунги, які вони викрикували, свідчили  про далеко не миролюбний характер цієї акції. Тільки завдяки злагодженим діям працівників Національної поліції та нацгвардійців вдалося уникнути сутичок та провокацій з боку радикалів.

Зважаючи на те, що в період активізації руху громадянських та політичних сил проведення зборів, мітингів, походів і демонстрацій викликає особливу увагу і резонанс у суспільстві, з метою створення умов для вільної реалізації свободи мирних зібрань в Україні відповідно до вимог статті 39 Конституції України, захисту прав і свобод громадян, просимо вас відреагувати на нагальну потребу суспільства шляхом невідкладного прийняття Закону України «Про мирні зібрання», який врегулює порядок проведення таких зібрань та передбачить заборону використання масок, інших засобів чи способів маскування з метою уникнення ідентифікації осіб, що беруть участь у таких заходах», - зазначається у проекті звернення депутатів. 

Як повідомляло Закарпаття онлайн, минулого тижня голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль підписав розпорядження "Про заборону носіння балаклав при проведенні масових заходів на території Закарпатської області", яке дублює відповідні положення "диктаторських" законів, прийнятих режимом Віктора Януковича 16 січня 2014 року. 

Ухвалені за режима Януковича в 2014 році аналогічні поправки до законів передбачали, з-поміж іншого, встановлення відповідальністі за участь у мітингах чи зборах в шоломах і масці, або з використанням інших засобів чи способів маскування з метою уникнення ідентифікації особи. За такі дії передбачався штраф у розмірі понад чотири тисячі гривень або арешт на строк до 15 діб.

Тоді ж, як інформувало Закарпаття онлайнВерховний комісар ООН з прав людини закликав українську владу призупинити "диктаторські закони"закарпатський нардеп-"регіонал" Бушко назвав "закони про диктатуру" "європейськими, а "Закарпаття онлайн" перестало називати Януковича президентом.

Тоді вказані "антимайданівські" закони рішуче засудило навіть Товариство угорської культури Закараття, а ужгородці передали "регіоналу" Ковачу вимогу про відкликання голосу за "ручні закони".

Попри заборону рухатися в автоколоні, ужгородці зустрічали АвтоМайдан біля ОДА посмішками, вітальними жестами і миганням фар.

А ужгородці вийшли на протестне віче під гаслом "Диктатурі  НІ!!!".

28 березня 2018р.

Теги: депутати, маски, балаклави, заборона, Русин, Москаль

Коментарі

Петро Ференцович Генцюр 2018-04-09 / 13:56:14
закарпатцю. Вуйку! "багатонаціональна держава" - це можливiсть кожному незалежно вiд нацii розвиватись i розвивати свою державу на грунтi христианської моралi, а не агiток держдепартаменту.

закарпатець 2018-03-29 / 13:53:34
УВАГА! Нагадаю,термін “Україна – багатонаціональна держава” десятки років нав`язувався радянською, а згодом російською пропагандистською машиною. Мета очевидна, по-можливості, заперечити право українців на власну державу. Також термін "Закарпаття багатонаціанальне" розкручується сепаратистами. Нема такого Закарпаття. Є українське Закарпаття! Згідно з Всеукраїнським переписом 2001 року українці складали 80,51 відсотків. МИ ТИПОВА НАЦІОНАЛЬНА ОБЛАСТЬ з поліетнічним складом населення.
Окрім, українців ДЕЯКІ націанальні меншини проживають в Закарпатській області. Угорці - 12.08 %
У мене запитання: ХТО НЕСЕ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ЗА АНТИДЕРЖАВНУ, НЕ НАУКОВУ ТЕРМІНОЛОГІЮ кажучи: багатонаціанольне Закарпаття? Якби жодна націанальність не мала половини, а було би кілька рівних по кількості, то інша справа. Але Закарпаття українське! Прошу всіх це пам'ятати.

смерека 2018-03-29 / 13:08:23
ужгородцю...не придумуй що в інших районах можна в намордниках мітингувати...Садовий давно заборонив...і правильно...

Striko 2018-03-29 / 08:09:22
Василя пiдтримую повнiстю!Iншi коменти бездарнiсь!

Striko 2018-03-29 / 07:51:16


Флуд і перехід на особистості. Коментуйте по суті. Коментар видалено. Адмін


Василь 2018-03-28 / 22:17:49
А де кримінальна справа на Русина хенерала Антибіотика за фальсифікацію мукачівських виборів ??? Цьому наркоділлеру давно потрібно сидіти в буцегарні а не депутатом бути і головою комісіі з питань законотворчості

Вуву до наталки м. 2018-03-28 / 20:05:52
Можна тільки поспівчувати ... Бо інколи є такі дні (чи моменти) які називають ... РУТИНА ... І ніякого задоволення чи сатисфакційі від цього нема ... Просто робиш тому що робиш бо так треба ... тай все.
(Бо в гонитві за грошима ... Особливо в наш час ... "Рубають дрова не озираючись ... А завтра хоч трава не рости).

юрист 2018-03-28 / 20:03:18
Та цим москальським розпорядженням КС скоріш за все задницю підітре, бо Закон біля цього папірця і близько не стояв.

Ужгородець 2018-03-28 / 19:27:27
В інших регіонах можна будь-як іти на різні акції..... а в нас ні.....чому?

Наталка Майстренко 2018-03-28 / 18:58:37
Як кажуть флаг - в руки, перо - в...! А нам, звісно, робота нова всю цю дурь скасовувати в суді

Степан Крук -Striko 2018-03-28 / 18:34:27
Не вчи мене, що мені робити. а я не буду казати куди тобі йти!!!

Вуву 2018-03-28 / 18:30:28
Передбачаю (як версію) але не стверджую що це так.
На гроші ... (Може бровдія ... Може кикс ... Чи фонду егера )... Почали фінансувати кс. А головне проплачувати марші ... Можливо з тим щоб показати картинку з будапепешта ... Що на закарпатті націоналістична організація кс. Є реальною загрозою для місцевих хунів ... Тому подавай наглядову місію обсє ... Бо кс може зробити погром.
Деяк взагаліто мовчить і небагатослівний ... віднєкується .
Пройшлися маршем у балаклавах і з криками і вогнем і димом ...
І ось реакція закарпапатських нардепів (кмкс і маскаля ... Або навпаки ... Бо це одна банда) ...
Проек закону "про мирні зібрання" ...
І таким чином ... (Начебто піклуються про місцевих громадян і виступають проти розпалювпння міжнаціональнойі ворожнечі ... роблять велику справу для вальцмана і ко.) щоб в такий спосіб унеможливити взагалі всі майдани (будь де).
Вальцман і банда в захваті і потирають руки.
Ps. Ось механізм захисту прав і свобод а головне демократійі. Непогоджуєтесь пишіть листи в приймону вр. І конституційного суду . а майдан ні.
А саме кс. було лише проплаченим "інструментом" ... на шляху до запровадження цього закону .
Смерть ворогам смерть ворогам ... Догавкались.?!

Striko 2018-03-28 / 18:28:56


Флуд. Коментар видалено. Адмін


До ***** 2018-03-28 / 18:25:04
Ти можеш виїхати

***** 2018-03-28 / 18:05:06
Мене взагалі кумарять люди,які ходять в теплу погоду в капюшонах,їздять в машинах з повною тоніровкою,живуть за парканами в 3 і більше метра висотою,а про балаклави я вже і не кажу,бо що заважає вам бути відкритими до тих серед кого ви живете.Від кого ховаєтеся,про що думаєте,чого від вас чекати?Наші діди навіть хижі раніше не закривали на ключ,були привітні з усіма,навіть з тими кого не дуже поважали і ладні були поділитися останнім з голодними та бідними. А що тепер? І що далі? А що чекає наступне покоління? Бойовики і майдани? Для цього Бог створив світ і зародив життя на ньому?

Степан Крук -ІнтеЛекту 2018-03-28 / 17:23:50
Тореба було рекомендувати не носити балаклави. Активні громадяни б до неї прислухалися, а коли б влада була авторитетною, то й виконали б цю рекомендацію. Але москальська "заборона" позбавлена всякого здорового глузду

ІнтеЛекту 2018-03-28 / 17:16:39
Чому це раптом? Яким законом це заборонено.

ІнтеЛект 2018-03-28 / 17:11:57
Нічого ходити у балаклавах і масках !

Степан Крук - Сорри 2018-03-28 / 16:45:35
Такі гості для Москаля - занадто велика честь! Він того невартий

сорри 2018-03-28 / 16:15:25
Україноненависник Русин, якби міг, під різними приводами би заборонив всі українські органзації на Закарпатті.
Най би вже КС, якщо вона собою таки щось представляє, завітала в балаклавах до нього в гості. Бо зовсім вже зарвався цей антимайданівець за підтримки Москаля

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини