Петік: "Небачення" Москалем активності антиукраїнських рухів на Закарпатті говорить про серйозну загрозу національній безпеці

Недавній заступник голови Закарпатської ОДА та керівник її апарату відреагував на інтерв'ю свого колишнього керівника одному з загальноукраїнських видань

Петік: "Небачення" Москалем активності антиукраїнських рухів на Закарпатті говорить про серйозну загрозу національній безпеці

"Геннадій Москаль заявив, що на Закарпатті діє ФСБ, але їх, як радіацію, не видно.

Якщо керівнику ОДА не видно те, що видно усім жителям області - це говорить про серйозну загрозу національній безпеці України. Для ідентифікації ФСБ на Закарпатті не потрібен лічильник Ґейґера - просто потрібно негайно реагувати на активність антиукраїнських рухів в області, які вже діють відкрито і без будь-якої протидії зі сторони влади.

Я, на той момент заступник голови ОДА, виступав за негайне втручання компетентних органів у загрозливу ситуацію на Закарпатті. Якщо думка заступника суперечить позиції голови - заступник мусить звільнитися. Це основа порядку і правової держави, якої ми прагнемо", - обрисував О.Петік політичну ситуацію в області і, водночас, мотивував причини свого звільнення з посади.

"Коли я очолював Кіровоградську ОДА, то в умовах диверсій російських агентів, фактичної війни і необхідності швидко формувати батальйони територіальної оборони я звільняв і заступників, і керівників.

Якби серед моїх заступників був Геннадій Москаль - я б так само його звільнив", - констатував екс-підлеглий Г.Москаля.

І, паралельно, прояснив суттєвий момент своєї відставки: "Будь-який начальник стикається з непопулярними рішеннями. Це - частина роботи, яка передбачає дисципліну. Однак я б ніколи не дозволив собі звільняти когось заочно, тим паче на вимогу представників антиукраїнських організацій. Якби мені не було неприємно, але я завжди зустрічався із людиною і вислуховував її думку.

Це теж частина державного порядку і людської порядності, якої ми (я сподіваюсь) прагнемо у нашому суспільстві". 

"Залишається побажати керівнику Закарпатської ОДА, незалежно від його прізвища, уважно прочитати Конституцію і усвідомити, що у нього начальниками є Кабінет міністрів на чолі з Прем'єр-міністром та Президент України.

І якщо у голови ОДА інша позиція щодо виконання законодавства - щодо об'єднання територіальних громад, реформи охорони здоров'я, мови освіти, протидії сепаратистським організаціям - то такий керівник мусить звільнитися і тільки потім може займатися добуванням політичного рейтингу серед проросійських партій.

Тим паче, що порушення Конституції та Законів є підставою припинення обов’язків Голови ОДА", - наголосив звільнений Г.Москалем чиновник.

З його слів, у вівторок він "підписав папери в Ужгородському центрі зайнятості" і в такий спосіб "приступив до вивчення на собі проблем, з якими стикаються наші безробітні".

28 березня 2018р.

Теги: Москаль, Петік

Коментарі

Простий челядник 2018-03-29 / 06:31:41
До поки в державі не буде діяти Закон, у нас буде багато петиків, москалів, балогів,пересопляків,ступачок,,данацків і їм подібних, які вболіваючи в лапках за державу і край, фактично гребуть під себе все підряд. Ще, нині не в повазі, Пушкін писав: Владыки! Вам венец и трон дает Закон, а не природа. Стоите выше вы народа. Но вечно выше вас Закон!

Гентеш 2018-03-28 / 22:25:40
Коментар видалено. Адмін

Ррррррррр 2018-03-28 / 14:48:27
цього Петіка давно пора було відпетірасити і викинути додому на луганщину! Патрійот грьобаний...

*** 2018-03-28 / 13:05:25
Микиті.по Вашому, якщо людина пише про соціальні проблеми закарпатців то вона бот.тоді так Степан і я боти.бо мені сниться хлопчик,що помер з голоду серед нас " людей". Невже смерть дитини не є сигналом,щоб на першому місці були соціальні проблеми???

Степан Крук -Микиті 2018-03-28 / 12:23:37
Відповідаю: я місцевий, я не бот, мені ніхто не платить! Задоволений!?? Але раджу тобі купити окуляри і ще раз перечитати мої пости і знайти там хоч натяк на те де я писав, що Петік хороший або поганий.

Петрушка 2018-03-28 / 12:04:43
Голова райдержадміністрації Берегівського району навіть не володіє українською мовою взагалі. Зате після отримання посади через пів року купив нового пассата.

пенсіонер 2018-03-28 / 11:50:26

Г.Москаль влаштовує Порошенка.
Г.Москаль єдиний, хто може протистояти місцевим олігархам Балогам на догоду Порошенку.

Я так розумію, що закарпатських коментаторів влаштовує влада у Києві і вони просто хочуть їй допомогти кадровими порадами.

Дивно. Москаль поганий, а Порошенко з Гройсманом "не при ділах"...
Саме так ці коментарі сприяє незакарпатська аудиторія ЗО.

Микита 2018-03-28 / 11:48:43
До Степана Крука Ви місцевий бот скільки Вам платить щоб засоряти коменти глупостями. Закарпаття від таких як Петіка треба очищати і правильно нічого радикалізувати суспільство лиш за то що ти майданівець.

***** 2018-03-28 / 11:41:55
Люди вгамуйтеся - хіба при других губернаторах ситуація була кращою?

Степан Крук 2018-03-28 / 11:37:20
В селах Закарпаття вже діти від голоду помирають, а Москаль париться балаклавами, фестивалями та тим, як пяна Савченко падала з БТРа. Маскаль - це загроза національній безпеці, котру він маскує під вишиванки, гуцульські гуні і циганське шаття!

Місцевому 2018-03-28 / 11:04:07
Цікаво то би виглядало: регіонали люстрували б майданівця та ще й за відстоювання національних інтересів. Так, риги піднімають хвоста!

Місцевий 2018-03-28 / 10:03:31
Правильно зробив що звільнив цю людину. Ця людина розпалила релігійну ворожнечу зневагою ставилася до інших національностей. Добре що його афганці не люстрували фізично за елементарну не людяність і не повагу

Степан Крук 2018-03-28 / 09:47:41
Закарпаття - цікавий регіон з огляду на перспективи соціально-економічного розвитку! Це й транскордонна локація, туристична привабливість, трудовий та ресурсний потенціал. При грамотній координаці зусиль можно досягти хороших економічних результатів. Але "координатор" на посаді голови ОДА відверто займається єрундою: політичними інтригами, самопіаром та боротьбою з тими, хто реально хоче і може привнести в суспільну скарбницю якісь блага. Закарпаття зупинилося у своєму розвитку, ми втрачаємо час! Замість того, щоб ініціювати реальні проекти, підтримати інвестиціі, бізнес, місцеве самоврядування, цей "державний поц" розповідає нам із екранів телевізорів, що Савченко не є льотчицею, а журналісти не можуть відрізнити пілота від стюардеси. Який високий інтелект у цього "губернатора"! Аж страшно... Нехай краще фестивалить, як має керувати.

Степан Крук 2018-03-28 / 08:49:34
Коли Москаль у ЗМІ заявляє, що поборов контрабанду в Закарпатті, а фури її возять щоденно, коли Москаль в в ЗМІ заявляє, що криміногенна ситуація в Закарпатті спокійна (хіба десь велосипеда вкрадуть), а в області грабують мільйони з банків, серед білога дня вбивають громадян - хочеться просто відіслати цього поца восвоясі в Чернівці! Скільки можна брехати людям!!? Цей самодур тільки створює враження на Банковій вольового, зваженого керівника, без якого в регіоні спокій та безпека під загрозою. Але, насправді, найбільшою загрозою для Закарпаття є сам Москаль!

Вася 2018-03-28 / 08:22:21
Генадій молодець,потрібно боротися і надалі за порядок і дисципліну у владі, а то у кожного своя думка як Щука лебидь і рак,.

Юрист 2018-03-28 / 07:24:34
Браво! Невже на цілому Закарпатському просторі знайшлася єдина Людина, яка підняла голову і об’єктивно оцінила позицію губера-псевдоукраїнця!!! Чому служби не бачать його псевдодержавницької позиції стосовно мадьярії, чому служби не чіпають йому де-факто підпорядкованих псевдоактивістів-маргіналів шизофреників Івана Безика, Пересоляка, данацка, Ступачку, та агента Кремля ФСБшника Желізняка? Та тому що цим паскудам дали карт-бланк ходити по держкабінетах лякати людей під прикриттям мацкаля та керівника поліції з прокурором. Чому Павлова не притягують до криміналу за ДТП? Бо хороший служака!!! Петіку респект і подяка!!!

Ужгород 2018-03-28 / 07:23:49
Петік правий: діяльність і висловлюваня Москаля викликають чимало запитань з погляду національної безпеки.

НОВИНИ: Політика

11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
» Всі новини