Благодійний фонд радника Авакова отримав від Закарпатської митниці конфіскату на 1,5 мільйона

Як раніше інформувало "Закарпаття онлайн", за коаліційною угодою між Блоком Петра Порошенка і партією "Народний фронт" Закарпаття є квотою "Народного фронту". Ставлеником "НФ" і людиною міністра внутрішніх справ Арсена Авакова є і голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль, останнім політичним притулком якого був "Фронт Змін" ("нині - "Народний Фронт"). Дотеперішній очільник Закарпатської митниці Володимир Колесніков є людиною Г.Москаля і тепер є заступником голови ОДА.

Михайло Апостол
Михайло Апостол

Тернопільський обласний благодійний фонд «Апостол» безкоштовно отримав конфісковане на Закарпатській митниці майно щонайменше на 792 тис грн.

Про це повідомила журналістка Катерина Мітєва у програмі «ЦРУ», передають Наші гроші.

Рішення про безоплатну передачу конфіскованого майна приймає комісія, до якої входять представники Державної виконавчої служи (ДВС), податкової та митниці. Серед майна, яке отримав «Апостол», брендовий одяг, італійське взуття, білизна, сумки, засоби для прання.

Засновником БФ «Апостол» є радник міністра МВС Арсена Авакова Михайло Апостол, керівник – син Ігор Апостол. Побувавши в його тернопільському офісі, журналістка з’ясувала, що в ньому знаходиться ще один благодійний фонд – «Є сила», яким теж опікується син Михайла Апостола. Разом ці два фонди отримали конфіскату з Закарпатської області більше ніж на 1,5 млн грн.

У програмі також йшлося, що в інтернеті є багато публікацій про систематичну допомогу фондами Апостолів АТОвцям та іншим людям, які потребують допомоги. Водночас, «Апостол», «Є сила», ще один фонд Ігоря Апостола «Надія живе», а також близько 20 інших благодійних та релігійний організації, яким передавали конфіскат з Закарпаття, поєднує одне кримінальне провадження.

Досудовим розслідуванням, яким займається СБУ, встановлено, що в період з квітня 2014 року по кінець 2017 благодійники, у тому числі і фонди Апостолів, були задіяні у схемі ввезення в Україну комерційних товарів з подальшою підміною документів ніби то для гуманітарної допомоги. Надалі ці товари реалізовувались іншими структурами, а кошти направлялись нібито на фінансове та матеріальне забезпечення незаконних збройних формувань так званих ДНР та ЛНР.

Служба безпеки України не надала програмі додаткових деталей. В той же час, Ігор Апостол був здивований підозрами СБУ і розповів, що він не знає, чому його організації могли звинуватити в фінансування тероризму.

Що ж до самого конфіскату, то син Михайла Апостола переконував, що усю допомогу від ДВС його фонди віддають людям. Утім, конкретних систематизованих звітів передачі організації його благодійні організації не ведуть. У Апостола повідомили, що існують лише окремі акти передачі фізичним особам, але вони є конфіденційними.

Програма також з’ясувала, що ні ДВС, ні комісія, яка розподіляє майно, не перевіряють, кому віддають конфіскований крам на сотні тисяч. Там також не проводять перевірку благодійних фондів, і не контролюють, що далі відбувається з переданим конфіскатом, оскільки це не входить в повноваження Державної виконавчої служби.

До початку політичної кар’єри Михайло Апостол займався агробізнесом. У другій половині нульових він був депутатом Тернопільської облради від БЮТ, потім помічником депутата VII скликання Василя Деревляного від ВО «Батьківщина». На наступних виборах Апостол пройшов до парламенту від цієї ж політсили. Працював помічником нардепа від «Народного фронту» Михайла Бондара.

За даними ЗМІ, саме прізвище Михайла Апостола «засвітилось» в «амбарній книзі Партії регіонів». Згідно з нею, у часи правління команди Януковича, Апостол отримав від «регіонала» Євгена Геллера майже 1,5 млн гривень. Сам Апостол ці закиди спростовував. Аваков також заступився за свого радника і заявив, що не пов’язує слово «Апостол» в «амбарній книзі ПР» із прізвищем свого радника.

12 лютого 2018р.

Теги: конфіскат, Апостол

Коментарі

До морди 2018-02-21 / 08:23:50
Морда морда я кiрпiч переходи на прийом!2196

Вуву 2018-02-20 / 07:17:05
Козаки такому б ... викололи очі і сказали йди гуляй.
А морда в нього аж тріщить як стиглий гарбуз.

Вуйкові 2018-02-13 / 07:56:04
В маскаля не гірша

Вуву 2018-02-12 / 19:29:02
Цікаво побачити як на це зреагує пЭтя ... Бо ж зовсім недавно була гучна справа із сином авакяна ... Так він ніто відмовчувався ніто віднєкувався ... Чи "договорняк" ... Вибачте коаліційна угода ... є вище кримінального кодексу і решта законів Украйіни разом з Конституцією.?

Вуйко 2018-02-12 / 16:58:15
Ну i морда злодiйська!

Степан Крук -Миколі 2018-02-12 / 10:49:39
Миколо! Ти потрапив у саму десятку! Москаль завжди був по-суті своїй примітивним гопником. А те, що він підгодовує долбокоників - псевдоактивістів давно відомо. Інколи він віддає їх в оренду своєму подєльнику Ратушняку. А те, що конфіскат під виглядом "благодійного товару" потрапляє в приватні руки - бомба!!! Я не говорю вже про те, що згідно чинного законодавства таке наповнення благодійних фондів є злочином. Біда в тому, що цю аферу замнуть, якщо не буде відповідної реакції громадськості! Як вже остозвізділо це гниле бидло при владі!!!

Степан Крук 2018-02-12 / 10:00:12
Це бомба!

нікотін 2018-02-12 / 09:11:21
во де цігаретлики зникають,я думав таможенники самі курять, а они через Тернопіль у Полшу.

Микола 2018-02-12 / 08:56:09
Очевидно що все це кришує Москаль. І всією цією показухою із псевдоактивістами намагався відволікти увагу людей від схем! Такий самий губернатор контрабандист як та Ступачка і Данацко.

Вуву 2018-02-12 / 08:16:49
Якщо м.апостол радник самого міністра в.с. замішаний в таких кримінальних оборудках ... То можна собі уявити що цей "спеціаліст" може нарадити міністру ???
А якщо аваков його при собі тримає ... То значить його влаштовує такий радник бо бандити і злодійі ... бандитів і злодійів не садять .
І авакян про це знає добре.

Вуву 2018-02-12 / 08:06:39
За часів ссср ... (Я добре памятаю) ... Був спеціалізований магазин де продавали конфіскат.
Тепер стає зрозумілим ланцюжок "зникаючого" конфіскату.
Маскаль через "свого" начальника закарпатськойі митниці колеснікова гонить конфіскат на мільйони (думаю що не гривнів) ... На тернополь ... Значить на ці ( вищевказані) фонди ... Якими заправляє ігор апостол ... Син михайла апостола ... Який є радником самого міністра в.с. авакяна.
Тому цілком зрозумілим є бекання і мекання за "круглим столом" відносно питання ... "Куди на міліони $ зникає конфіскат" ?
Чого область недоотримує значні фінансові надходження в бюджет ?
При сталіні за таке розстрілювали до 24 годин.

НОВИНИ: Політика

19:33
/ 13
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 28
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 6
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 6
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
22:16
/ 31
В Ужгороді "слуги" "протиснули" призначення керівником комунального парку "ріднозакарпатського" "опоблоківця" Молнара
15:21
/ 5
"Ужгородець" Шуфрич отримав нову підозру – за фінансування Росгвардії у Криму
16:11
/ 1
У Мукачеві водій Audi смертельно травмував чоловіка, що переходив дорогу у невстановленому місці
19:30
/ 12
угорщина хоче, щоб угорцям Закарпаття "повернули" те, завдяки чому вони перестали говорити українською та відчувати себе громадянами України
19:14
Кулеба на пресконференції в Ужгороді розповів, як вирішуватимуть суперечку з угорщиною щодо нацменшин
12:28
/ 6
Кулеба і Єрмак зустрілись з сійярто в Ужгороді
20:11
/ 14
В Ужгороді затримали мукачівця, підозрюваного в киданні гранати на подвір'я депутата облради Горвата в Мукачеві
» Всі новини