На Закарпатті з офіційним візитом перебуває делегація округу Верхня Франконія Німеччини (ФОТО)

Серед членів делегації: д-р ГюнтерДенцлер, голова Окружних зборів Верхньої Франконії,проф. Манфред Вольферсдорф, маг. Вальтер Ретцель-Кюрцдьорфер, Хрістіан Порш, прес-секретар округу Верхня Франконія і обʼєднання «Закарпаття-Оберфранкен», Кай Уффманн, дипломований психолог.

На Закарпатті з офіційним візитом перебуває делегація округу Верхня Франконія Німеччини (ФОТО)

Сьогодні, 21 листопада, голова облради Михайло Рівіс прийняв делегацію у своєму робочому кабінеті, де у теплій дружній атмосфері сторони  обговорили актуальні питання співробітництва та його перспективи. Після чого відбувся активний обмін думками. 

Відтак у в малому залі  ОДА  в рамках візиту відбулася офіційна зустріч із делегацією округу Оберфранкен ФРН, яку очолив голова Окружних Зборів області Верхня Франконія д-р Гюнтер Денцлер,а також презентація реалізованого проекту «Підвищення кваліфікації лікарів та психіатрів із Закарпатської області».

Під час заходу Гюнтеру Денцлеру було вручено високу відзнаку – нагрудний знак «За розвиток Закарпаття». Михайло Рівіс також вручив грамоту облради та цінний дарунок за вагомий особистий внесок у соціальний розвиток Закарпаття та активну громадську діяльність із розвитку транскордонної співпраці професору, доктору медицини, Dr.h.c. Манфреду Вольферсдорфу та магістру наук Вальтеру Ретцель-Кюрцдьорферу.    

Валентина  Гнасюк-Терлецька детально розповіла про започаткований у 2015 році проект з метою підтримки закарпатських фахівців, яким надавалась різностороння допомога. Та повідомила, що в наступному році  Закарпаття може отримати грант до 50 тисяч євро з цієї тематики.

Згадувалось зародження та перші етапи співпраці у сфері охорони здоров’я  між Закарпатською областю та округом Оберфранкен Федеральної землі Баварія , яка розпочата в 1995 році зв’язками релігійних громад, що відтак переросла у тривалу співпрацю регіонів у галузі медицини, зокрема, психіатрії.

Протягом взаємних візитів з 2006 року по 2015 гості ознайомлювались з роботою обласних психіатричних лікарень м. Берегово, с. Вільшани, облнаркодиспансеру, відвідали психіатричні амбулаторні служби  в містах Ужгород, Мукачево, Тячів. У ході зустрічей обговорювались також питання розвитку медичних послуг в умовах економічної кризи, налагодження співпраці між психіатричними закладами.

Спеціалісти з нашої області неодноразово проходили стажування у психіатричній клініці Байройта округу Оберфранкен, ознайомлювались з досвідом роботи європейських колег,  відвідували центр денного перебування пацієнтів, дитячий денний стаціонар, лікувально-трудову майстерню, гуртожиток та будинок інвалідів для пацієнтів з психічними розладами. Набутий досвід надав змогу впровадити ерготерапію  в роботу психіатричних лікарень, ефективніше проводити  заходи з реабілітації пацієнтів з психічними розладами.

Цьогоріч відділом міжнародних зв’язків, технічної допомоги та протоколу виконавчого апарату Закарпатської обласної ради спільно з партнерським регіоном Верхня Франконія (ФРН) підготовлено проектну заявку «Підвищення кваліфікації лікарів, а також психіатрів із Закарпатської області» та подано на конкурс програми «Пакет швидкого запуску – Україна» проекту «Партнерство з містами України» німецького некомерційного товариства «EngagementGlobal»/Сервісної служби «Громади в єдиному світі», що діє за дорученням та фінансової підтримки Федерального міністерства економічної співпраці та розвитку Німеччини.

Згадувалось і те, що у рамках проекту 6-11 серпня 2017 року відбулося стажування закарпатських лікарів та психологів, які  працюють із категорією пацієнтів з числа учасників АТО, у окружній клініці Байройта (ФРН). А 28 вересня ц.р. відбулася потужна міжнародна конференція для широкого кола фахівців Закарпаття (психологів, психіатрів, сімейних лікарів) «Актуальні питання діагностики, терапії та реабілітації посттравматичних стресових розладів». Гості відмітили, що ними за результатами проекту розроблені методичні рекомендації щодо діагностики, терапії та реабілітації пацієнтів із посттравматичним стресовим розладом, у тому числі військовослужбовців-учасників АТО, які будуть поширені у медичних закладах Закарпаття відповідного профілю. 

Тож нинішня презентація методичних матеріалів, яку провели проф. М. Вольферсдорф,маг. В. Ретцель-Курцдьорфер, однозначно стане в пригоді нашим фахівцям.

Далі гості відповідно до програми перебування на Закарпатті відвідали КЗ «Обласний госпіталь ветеранів війни» та Закарпатський обласний наркологічний диспансер- усе на відповідному рівні, повідомили Закарпаття онлайн у прес-службі Закарпатської облради.

21 листопада 2017р.

Теги: делегація, округ, Німеччина

НОВИНИ: Соціо

11:28
Підтверджено загибель на Запоріжжі ще в червні минулого року Віталія Чонки з Великої Копані
21:05
/ 11
У православних і греко-католиків України розпочався Великий піст. Вперше в історії – без греко-католиків Закарпаття
19:25
/ 10
Ужгородський депутат-військовий звинуватив Ужгородську міськраду, мера Андріїва та депутата-блогера Глаголу у "дроновій" брехні
14:45
В Ужгороді за тиждень народилося 26 малюків, у Мукачеві – 24
14:34
В Ужгороді у вівторок попрощаються із полеглим захисником Сергієм Шпонтаком
23:18
На Закарпатті збирають підписи під зверненням до міністра захисту довкілля проти забудови Карпат вітряками
21:36
Відкрито продаж квитків на перший рейс потяга RegioJet Чоп – Прага на 27 березня (ДЕТАЛІ)
18:08
/ 1
В Ужгороді попрощаються з полеглим Героєм Сергієм Нестеренком
10:37
/ 16
Закарпатський "військкомат" розповів про спробу самогубства, вчинену в Хустському РТЦК затриманим на кордоні "ухилянтом"
20:05
/ 1
У Вишківській громаді зустріли та провели в останню дорогу Героя з Яблунівки Василя Канюку
13:28
У Тячеві бюджетним коштом стерилізують, вакцинують і чипують безпритульних собак
02:33
/ 4
У Білках провели в останню дорогу полеглого Героя Юрія Пітру
23:23
На Закарпатті відзначать 85-ї річницю проголошення незалежності Карпатської України та 150-річчя від дня народження Августина Волошина
19:38
/ 8
Ужгородці вимагають від міської влади зберегти Липову алею. Триває збір підписів
17:42
/ 19
Військовослужбовець ЗСУ і депутат міськради повідомив, що влада Ужгорода не закупила жодного дрона
18:32
/ 26
Щоби відкрити аеропорт в Ужгороді треба сотні мільйонів доларів, які потрібні для армії – нардеп
16:17
На Тячівщині медики "швидкої" майже годину пішки добиралися до травмованого хлопчика-велофрістайліста
15:36
/ 1
В Ужгороді на Фединця - Баконія збільшили кількість платних паркомісць
09:54
/ 2
"Титановий" Стас з РТЦК та СП: "Гидко бачити чоловіків, які ховаються, замість захистити свою країну"
18:34
/ 6
У середу в Берегові поховають ексзаступницю мера і ексдепутатку міськради, військовослужбовицю ЗСУ Ольгу Бізілю, яка загинула в ДТП
15:43
/ 1
У Поляні попрощалися з полеглим Героєм Дмитром Куцкіром
21:48
/ 1
В Ужгороді попрощалися з полеглим захисником Олексієм Хотіним
21:25
/ 3
Нересницька громада на Закарпатті блокує евакуацію людей із прифронтових територій – "Схід SOS"
10:36
/ 2
В Ужгороді відбудуться громадські слухання щодо перейменування ряду вулиць і площі
15:01
/ 1
У понеділок в Ужгороді попрощаються з полеглим захисником Олексієм Хотіним
» Всі новини