У НАТО поведінку Угорщини щодо України вважають неприйнятною – Климпуш-Цинцадзе

Намагання залучити колег із ЄС і НАТО, аби хоч якось вплинути на Угорщину, яка не бажає йти на діалог через статтю щодо мов нацменшин з українському законі «Про освіту» – такою була місія очільників українського уряду, які протягом останніх днів провели цілу низку зустрічей у Брюсселі. Як каже віце-прем’єр-міністр Іванна Климпуш-Цинцадзе, в НАТО поведінку Угорщини щодо України вважають неприйнятною. Тим часом на рівні ЄС, упроекті декларації майбутнього саміту «Східного партнерства», з «легкої руки» угорців, вочевидь, з’явиться й пункт про дотримання прав меншин.

У НАТО поведінку Угорщини щодо України вважають неприйнятною – Климпуш-Цинцадзе

Власне, з моменту, коли Угорщина розпочала блокувати будь-які українсько-європейські та українсько-натовські ініціативи, решта країн, що входять до цих блоків, визначилася доволі чітко: це справа двостороння й потребує вирішення напряму, між Києвом і Будапештом. Однак, констатує віце-прем’єр-міністр з європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, всі зусилля розмовляти з угорцями наштовхуються на ультиматуми та подальше нагнітання ситуації.

Лілія Гриневич – міністр освіти – спільно із віце-прем’єром Іванною Климпуш-Цинцадзе провели роз’яснювальну роботу з постійними представниками країн ЄС у Брюсселі. Напередодні такі ж обґрунтування української позиції щодо державної мови та мов нацменшин були висловлені послам країн-союзниць НАТО.

«Розбиваючись об стіну» небажання угорців шукати компромісу, Україна звернулася до колег в ЄС і НАТО зі свого боку розмовляти із Угорщиною щодо її небажання вести діалог. При цьому в НАТО блокування Будапештом українсько-натовських зустрічей сприймають дуже негативно, заявила у Брюсселі віце-прем’єр-міністр України Іванна Климпуш-Цинцадзе.

«Ми бачимо серйозну стурбованість у рамках НАТО тим, що один із членів альянсу, по суті, блокує ефективний розвиток подальших речей, запланованих між Україною та НАТО. Це, звичайно, сприймається дуже негативно і на рівні штаб-квартири міжнародного секретаріату альянсу. Це сприймають як неприйнятну поведінку, і є зацікавленість у тому, щоб це питання було вирішене на рівні двостороннього діалогу між державами», – повідомила Климпуш-Цинцадзе, додаючи: з огляду на те, що, очевидно, ініціатив із боку Києва для вирішення цієї проблеми, виявилося недостатньо, тому й розраховують на те, що партнери України теж будуть вести розмову із Угорщиною.

Як переконати угорців?

Віце-прем’єр-міністр також висловила сподівання, що якщо альянс досі був спроможний вирішувати проблеми, пов’язані із внутрішніми конфліктами між своїми державами-союзницями, то їм вдасться переконати й Угорщину.

«Сподіваюся, що у інших країн-членів, які можуть розмовляти із Угорщиною з точки зору резону й обґрунтування, буде достатньо бажання і волі, й вони нагадають (Угорщині), що варто дочекатися аналізу Венеційської комісії, до якої ми передали цей закон із власної ініціативи», – зазначає віце-прем’єр-міністр, зауважуючи, що поведінка Угорщини тим більше незрозуміла, з огляду на те, що перед тим, як вдаватися до антиукраїнських кроків, вартувало б спочатку дочекатися висновків цієї комісії щодо мовної статті, які очікуються 8 грудня.

Нагнітання ситуації з боку офіційного Будапешта викликає стурбованість у Києві, тому Україна й звернулася до європейських та натовських колег із проханням про допомогу, пояснила представниця українського уряду.

Як повідомляло Міністерство закордонних справ Угорщини, Будапешт заблокував грудневе засідання комісії Україна-НАТО. Міністр закордонних справ Петер Сіярто додав, що Угорщина готова до консультацій, але не може погодитися з ситуацією, коли «закон значно скоротив права нацменшин» і вдаватиметься до подальших дипломатичних кроків, поки закарпатські угорці не вкажуть на те, що ситуація владналася.

Віталій Єреміца, Радіо Свобода

09 листопада 2017р.

Теги: Угорщина, НАТО, освіта

Коментарі

Вуву 2017-11-13 / 19:28:53
І ніяких проблем ... Можливо певний час до адаптаційі .Ну так це природнє явище для кожного суспільства.

Монарх 2017-11-12 / 17:25:27
... мовний закон ...ще будуть великi проблеми...Побачите...Мудростi не хватайe...(живу за кордоном)

Вуву 2017-11-10 / 21:21:58
А можливо треба було винести на голосування , питання про те , чи підтримує блок ініціативу вето хунів .
Якщо в цьому випадку знову проголосували тільки одні хуни ... А всі решта проти ...
То на підставі цого результату голосування треба було розблокува роботу всього альянсу .

Адмін 2017-11-10 / 04:55:27


http://zakarpattya.net.ua/News/175994-Druhyi-front-proty-Ukrainy-vtorhnennia-iz-Zakhodu-ne-bude


ПЕС 2017-11-10 / 03:31:51
Проблема не в законі Про мову, а у беззубій політиці України і в бездарності нашого Міністерства закордонних справ. Чому не ставиться питання про видачу громадянам України громадянства Угорщини. Чому Угорщина видаючи громадянам паспорти своєї країни провокує їх на порушення Конституції України. Такі дії Угорщини не є дружніми і добросусідськими. А чому влада Закарпаття і зокрема голова держадміністрації не реагує на вивішування прапорів Угорщини на органах місцевого самоврядування у прикордонних населених пунктах. Що це за загони місцевого самозахисту у прикордонних з Угорщиною територіях. І від кого вони мають захищати місцеве населення.
Такі дії Угорщини,- це дрібно мадярський шовінізм.
А для тих кому не подобається Закон про мову-

Навіщо вам хохлам тупим
Власні атрибути,
Якщо розуму немає, ніде роздобути
Навіщо вам клейноди давні
Мова, герб, держава,
Якщо ви у цій країні баранів отара
Навіщо вам нова Європа
Навіщо вам прогрес
Дадуть вам лапті полизати
Ось він ваш інтерес.

Вуву до миколи 2017-11-09 / 23:53:40
Ми вже відступили "трошки" в криму ... І "трошки" на сході .
Так що ... тепер ще треба "трошки" відступити вже на заході ? ... Мало відступили ?... Ще більше треба ?.

Вуву до непоавди 2017-11-09 / 23:48:17
Зніми з рота піну ... А напиши свойі пропозиційі ... Як ти бачиш екомічний розвиток Украйіни на найближчих ... Рік , два ... Давай покажи свій рівень інтелекту і фахових знань на широкий загал ... Правдивий ти наш ... А люди самі визначать кому треба швидше до психіатра .ОК.

форестер 2017-11-09 / 22:44:39
Це моя відповідь Миколі. З Правдою нема про що говорити

Микола 2017-11-09 / 22:44:34
До Правда....+1100000 за коментар, абсолютно згоден!

форестер 2017-11-09 / 22:43:43
Почитайте інтерв'ю польських політиків - вони чітко наголошують, що ніколи не перейдуть межу, яка веде до конфлікту з Україною. Вони - не тупоголовий Орбан, який наступає на історичні граблі, ставши після Гітлера на службу Путіну. На відміну від засліплених націоналізмом і ревізіонізмом угорців, поляки чітко розуміють, що Україна - їх буфер від російських танків на польському кордоні. Тобто, це їх комфорт і безпека.
Тому, не варто гіперболізувати проблему.
У кожної нації - свої політичні інтереси і свої герої. Які не обов'язково мають влаштовувати їх сусідів. Герой польщі Пілсудський не приніс добра Україні і підписував договір з Гітлером. Але Україне не вказує полякам, чи вважати його героєм.
Стіймо на своєму і тоді нас поважатимуть у світі. Тих, об кого можна витерти ноги, зневажають.

Правда до 2-х попередників 2017-11-09 / 22:33:46
вуву. тобі, хлопче треба терміново до психіатра, ти у різних коментарях сам собі протирічиш.і як ти не крути, а правда вона завжди буде зверху.давайте все поламаємо,ізолюємо себе від усіх, і так будемо славно жити, бо ми великі укри.а на чому ти будеш державу будувати????? на продажах меду у єс.? на продажах малини або куриних окорочків до арабських еміратів??? може ти хочеш ротшильдам продати українську землю??? а може у транзитну газову трубу замість російського газу ти будеш свої гази пускати??? у чому ти і тобі подібні форестери бачать розвиток держави??? таке враження, що ви хочете все зламати, а плану побудови у вас немає.ви аморальні особи, і вас перших треба в сраку копнути, слідом за цією владою.може вам подобаються тарифи жкх??, а може ціни в могазинах, може ви взагалі живете у іншому вимірі.тоді вам справді до психіатра,бо це діагноз. ПАТРІОТ,-ЦЕ НЕ ТОЙ ЯКИЙ БІГАЄ БЕЗ ЦІЛЕЙ У ВИШИВАНЦІ, А ТОЙ ЯКИЙ БУДУЄ І ЗМІЦНЮЄ СВОЮ БАГАТОНАЦІОНАЛЬНУ КРАЇНУ.
P.S.дипломатія,- дуже делікатна наука,і правильно її вести, це - дуже складна справа.а якщо наші сусіди покомизяться і не сядуть на гузицю, що тоді?і ваше "всепропало" ми нажаль відчуваємо на собі кожний день.і дуже огидно, як ви вмієте гарно вилизувати, вам напевно за це гонорари дають або бонуси.а якщо щось піде не так, то такі як ви, миттю зникнуть із ефіра.

Микола 2017-11-09 / 22:14:16
До Форестера....І з таким підходом з Польші замість союзника зробится ворог.Заради історії на вашу думку треба пожертвувати майбутнім.Польша то не Угорщина а вагомий член НАТО та ЄС і думаю заради дружби з Польшеєю можна відступити трошки

Вуву 2017-11-09 / 21:51:01
Може бути іще от шо ... Зараз порох кинувся грати на різних "іронтах" ... Щоб зберегти свойі фінактиви і щоб тримати свій рейтин як "активного політика" ... який завжди там ... де потрібно (народу Украйіни). Який активно вістоює національні інтереси ... щоби кінцево вийграти другі виборои президента ... І маючи адмін ресурс усунити решта конкурентів ... В такий спосіб ... Щоб розчистити собі дорогу ... "до остаточнойі узурпаційі влади".

форестер 2017-11-09 / 21:33:22
Польща героїзує свою Армію Крайову (до речі, учасника різанини на Волині) і не питає на це дозволу україни чи будь-кого іншого. То чого б це Україна мала би запитувати дозволу в когось на шляху відновлення власної ідентичності?

Наша історія має сторінки, спільні з іншими, суміжними країнами. Але це не означає, що вона має приймати колоніальну версію історії. А те, що сусіди побачили в наших діях певні проблеми, це добре. Бо означає, що ми таки працюємо у власних інтересах, а не в інтересах чужих держав. Що стаємо суб'єктом, а не об'єктом геополітики.
Покомизяться, і сядуть на гузицю. І будуть більше поважати.
Ну а на думку різних підскиглювачів Росії, Угорщини і т.д. у коментах звертати увагу не варто. Їм платять за дискредитацію України і поширення настроїв "всепропало".

Микола 2017-11-09 / 21:07:27
До Бібі....Правда правий на всі 100% Навіщо треба так посратися з Поляками з Мадярами?За що?Влада стравлює Україну з заходом це зараз потрібно робити?Україна іде шляхом ізоляції від світу ,навіщо треба було той закон приймати як раз зараз?Навіщо треба героїзувати так фанатично УПА якщо то вкрай болюче питання для Поляків?Україна зараз в такому становищі ?Абсурд якийсь дієтся .Так збоку виглядає що це договорняк якйись аби розвалити державу та з усіма посваритися.....Останні події з Польшею та Угорщиною тільки грає на руку Росії

Вуву. До неправди 2017-11-09 / 19:24:22
Що ти тут гімном сереш і обсираєш ...де ти був до цього часу ... Чому не надсилав свойі пропозиційі в міністерство освіти чи через закарпаття он лайн ... Була така можливість ... Була ...
Чого не писав .... А тепер тебе несе як паносника .
Та що іди і стріляйся.

Правда 2017-11-09 / 19:02:30
україна уже всіх задрала із своїми проблемами. як тільки інцидент,- там замішана україна.так пора би вже включити голову і діяти по-державному, з розумом і вигодою для україни, а не в угоду якимось недоумкам при владі.коли створювали і приймали закон( і не тільки мовний) нікого не звали і не радилися ні з ким.просто тупо на кнопки нажали, не знаючи навіть самої суті.так само і "реформи".це також іще аукнеться, тільки біда бо не тим хто за них голосував.а так в цілому все нормально, треба розірвати дипвідносини з росією( там близько 2 млн.українців працює), посратися із польщею і угорщиною,оголосити війну румунії за газові родовища біля о. зміїного, і застрелитися.

Микола 2017-11-09 / 11:40:09
До БІбі...Якщо хотіл б у НАТО то Угорщину поставили б на місце,вся ця історія з блокуванням дієтся з мовчазної згоди НІмеччини Франції ітд...Подивітся що в останні дні з Польшею коїтся..і це на офіційному рівні..

вуву до климпуш. Цинцадзе 2017-11-09 / 08:46:59
Украйіна повинна виступити ініціатором того щоб в статут нато було внесено пункт ... Про те ... Що кожна крайіна як повноправний член альянсу може накладати вето тільки три рази підряд ... При дуже вагомій аргементаційі або переконливих фактах ... (Але не більше того) ...
З тим щоб в такий спосіб унеможливити політичні спекуляційі членів альнсу ... І таким чином дати реальну можливість до прийняття необхідних рішень ... Щоб ні одна крайіна член нато немогла одноосібно паралізувати діяльність цілойі міжнароднойі організаційі.

Вуву 2017-11-09 / 08:13:46
Не будьте наівні (як діти) ... Це путін через орбана (як прокладку) робить все можливе щоб нато і украйіна не мали реальних шляхів для розвитку взаємовідносин ... Розвивати в подальшому стосунки .
Всі зрозуміли що така позиція хунів ... Це політичний шантаж не тільки украйіни ... але і всього блоку нато.
В той самий час як по військовому чи фінансовому вкладу в цю організацію ... Вони собою нічого не являють ... Оскільки є постійними і потенційними отримувачами донорськойі допомоги ... Як від нато ... Так і від євросоюзу ... (Як фінансовойі так і військовойі).

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини