Симфонічний оркестр закарпатської філармонії разом з аргентинським диригентом Раміро Аріста представить нову концертну програму

Торік на головній сцені нашого краю вперше виступив блискучий аргентинський диригент Раміро Аріста. У фіналі IV Міжнародного фестивалю «Музика без кордонів» він разом із симфонічним оркестром Закарпатської обласної філармонії подарував слухачам велике, яскраве свято – програму «Viva Latina», що складалася з музики Іспанії, Аргентини, Перу, Бразилії, Колумбії.

Симфонічний оркестр закарпатської філармонії разом з аргентинським диригентом Раміро Аріста представить нову концертну програму

Публіка з захватом сприйняла запальні латиноамериканські мелодії. Та особливо підкорив усіх неповторним шармом сам маестро – своєю виконавською манерою, артистизмом, нестримним темпераментом. Він так і пританцьовував за диригентським пультом, наче запрошуючи усіх присутніх на карнавал.

Після концерту я жартома спитала гостя, ким він себе насамперед вважає – диригентом чи танцівником. На що Раміро відповів: «Я диригент, музикант, митець, філософ, просто людина. Моє життя – це музика, мистецтво. І звичайно, Бог. Для нас, музикантів, важливо дарувати публіці наші серця. Глядачі на концерті повинні забути про свої проблеми вдома, на роботі, в школі, про фінансові труднощі. Наш обов’язок – подарувати їм позитивні емоції, влаштувати свято. У вас чудове місто, гарний оркестр, з яким я вже подружився. Дуже завдячую маестро Вікторії Свалявчик-Цанько за це запрошення та вже очікую на наш наступний спільний проект».   

Раміро Аріста по праву вважається  одним із найяскравіших молодих диригентів. Аргентинець із Буенос-Айреса має італійське коріння. Його диригентська кар’єра просто вражає: за понад десяток років музикант встиг попрацювати з кількома провідними румунськими колективами, симфонічними оркестрами Чилі, Нікарагуа, Домініканської республіки, Венесуели, оркестрами Санкт-Петербурзького Маріїнського театру та Санкт-Петербурзької академічної філармонії, Архангельським Державним Камерним оркестром та Єкатеринбурзьким Камерним оркестром «B.A.C.H.», Національним симфонічним оркестром Республіки Молдова і Національним симфонічним оркестром Болівії. 

25 жовтня ми зможемо вдруге насолодитися творчістю талановитого митця: разом із симфонічним оркестром Закарпатської обласної філармонії Раміро Аріста представить програму «Libertango». Назва програми пов’язана з ім’ям популярного аргентинського композитора, автора понад 300 танго, музики до кінофільмів, вистав, балетів Астора П'яццоли. Крім власне «Libertango» у концерті прозвучать такі відомі його танго, як «Адіос Ноніно» («Прощай, старий»), «Каламбре», «Мелодія в ля мінорі», «Три хвилини реальності», «Танго дел Анхель» тощо. А доповнять програму не менш колоритні твори кубинських композиторів Хосеїто Фернандеса й Ернесто Лекуони та колумбійця Лучо Бермудеса. 

Початок концерту о 18.30. 

 

Таїсія Грись

23 жовтня 2017р.

Теги: симфонічсний оркестр, Аріста

НОВИНИ: Культура

11:02
Закарпатський обласний театр драми та комедії з Хуста привезе до Ужгорода дві прем'єри
11:34
У Мукачеві стартував фестиваль дитячих театрів "Імпреза над Латорицею" (ПРОГРАМА)
16:06
Хор "Cantus" розпочинає концертний тур "Звуки небес, голоси землі"
06:47
Алло
15:00
Сьогодні в Ужгороді стартує ІІ Всеукраїнський конкурс хорового мистецтва імені Михайла Кречка
13:52
В Ужгороді в неділю зірковий склад акторів зіграє одну з кращих комедій XXI століття
11:20
/ 4
В Ужгороді розпочався IV Всеукраїнський фестиваль камерного мистецтва "Під цвітом сакури"
21:09
/ 1
Загублені у коханні
13:56
В Ужгороді вдесяте відкрили виставку-конкурс "Світ писанки"
06:00
Загадкова вісімка
10:52
Сьогодні, у четвер, в Ужгородському скансені відкриється виставка Мирослава Ясінського "Карби"
17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
11:16
/ 1
Автор споруд ПАДІЮНу і "Едельвейсу" представив в Ужгороді виставку акварелей
» Всі новини