У Лазещині на Рахівщині освятили хрест на місці майбутньої церкви УПЦ Київського патріархату (ФОТО)

13 жовтня, в переддень свята Покрови Пресвятої Богородиці, духовенство Рахівського благочиння та священник-гість з Івано-Франківської єпархії протоієрей Володимир Стадник, на чолі з благочинним - протоієреєм Віктором Біланом у селі Лазещина взяли участь у проведенні мітингу та панахиди за полеглими борцями за волю України.

У Лазещині на Рахівщині освятили хрест на місці майбутньої церкви УПЦ Київського патріархату (ФОТО)

По завершенню офіційних заходів священнослужителі освятили хрест на місці майбутнього будівництва церкви на честь Покрови Пресвятої Богородиці.

Ця знаменна подія зібрала навколо святині численну громаду села, вчителів та учнів школи, підприємців; був присутній і сільський голова Іван Пранничук.

По завершенні освячення протоієрей Віктор Білан звернувся до усіх присутніх з щирими вітаннями від керуючого єпархією єпископа Варсонофія та наголосив про значенні Хреста Господнього у житті кожного християнина.

Не оминув рахівський благочинний у словах проповіді і захистників  України, які в різні часи і сьогодні віддали своє життя на полі бою, захищаючи свою Державу, віру та мову.

"Пам'ять своїх героїв та любов до України є виконанням другої Божої заповіді," - зазначив протоієрей Віктор.

Мітинг та освячення хреста під будівництво храму на честь Покрови Пресвятої Богородиці прикрасили щирі виступи влади, вчителів та патріотів України, повідомила прес-служба Закарпатської єпархії УПЦ КП.

14 жовтня 2017р.

Теги: Лазещина, хрест, УПЦ КП, борці

Коментарі

Larya 2017-11-05 / 15:56:50
Мухана і голову с.Лазещина треба відправити в тюрьму за наклип і присвоєння грошей з простих селян! Голова с.Лазещини мав таку наглість що присвоїв гроші які були виділині для селян на допомогу після вехорю.А він каже що грошей немає! А Мухан це людина яка робить всь що скажуть інші люди! Про таких кажуть танцює під чужу дудку! Як би Мухан мав таке право він би сам правив службою в храмі, але на наше щастя освіти не має І Слава Богу Що Немає! Ви тут може і не мете відповідати за свої вчинки, але перед Богом ви відповісте всі і навіть ваші гроші не поможуть!!!!! Ви Без Божники. Ви хоч згадайти де вас ваші батьки вас Христили.

Не зацікавлена сторона 2017-10-18 / 09:06:30
Люди,будьте спокійні. Церкву ніхто не збирається будувати, то буде каплиця. А ви тут базар завели.

Васько 2017-10-15 / 21:55:47
Не мусите вже стіки підтверждати той факт, шо ви виключно в склоці добрі. Раз по темі ви дефінітивно провалились, хвалити вас за склоку не буду. Згоджуюсь з вами, що вам таки не дано...
А "тикайте" все ж таки тим з ким корови пасете.

О.П. 2017-10-15 / 20:41:07
Забагато піни! Отож-бо, зі мною не пас, без мене це було!

Хоч на "ви" та благородства мало! Невихованість пре..., а знань замало, щоб повчати... Заспокійся вже, МУЖЧИНО!

NB! Культура - це внутрішня краса людини- її треба роками виховувати, культивувати...не всім дано...

Васько 2017-10-15 / 20:40:50
Лісникові. Безперечно був би то найкращий варіан, перехід під КП але нажаль не прохідний для громади. Громада розділена, підписи зберали, застрягло. Людей Чопик поперелякував, люди забобонні в Карпатах. Так чи так конкуренція справа позитивна і я впевнений, коли УГКЦ почне богослужіння в старому храмі і будуть ще ці два нові, ситуація буде набагато краща.

Лісник 2017-10-15 / 20:22:55
Не потрібно будувати ще одну нову церкву, адже все фінансування ляже на плечі селянам а потрібно громаді просто перейти в Київський Патріархат!!!

Васько 2017-10-15 / 20:09:48
Ще раз для тих кому довго доходить, "тикайте" собі пальчиком в "глазік" наприклад а мені не "тикайте", бо я з вами коров не пас, чим ви як виявляється, займаєтесь цілий свій вік. І чим вам "обтотодіювати" не пахне? Нормальне, абсолютно не вульгарне діалектичне слово, гуцульська говірка, синонім літературного "обгаджувати", чим воно вам не комільфо? Чи ви ще й в цій темі лайк? А погрози ви де побачили? Чи вже у віці і мАрите? Читати вам більше як виявилось треба, бо бачу погано переказуєте, не засвоюєте матеріал. Я вам про те, що з вами коров "НЕ пас" а ви що "пас", спробуйте читати більше, гарантую що засвоєння матеріалу покращиться виразно вже за пару тижнів.
А цілково як і на перший погляд здалося, тему ви не опанували і перейшли на склоку. Може хоть в склоці опануєте ситуацію....

О.П. 2017-10-15 / 19:31:54
І хто хамить, хто культурний, зразу видно!!! "Обтотодіювати" - справа Васька - хамити теж! Багато ж ума для цього не треба! Пальчиком тикай собі сам, куди бажаєш! Безкультур'я, що зробиш! Кажеш: коров пас ПОМІТНО!ВИХОВАНОСТІ ТАМ НЕ ТРЕБА, хоча треба усюди...і завжди! І не треба мені погрожувати: дивись - сам не впади!

Васько 2017-10-15 / 19:12:25
Могли і простішим способом признати свою не компетентність в питанні, для чого стіко пафосу номінального. Конретна відповідь на ваші питання поступила, та вам вона не треба була від початку. Прийшли ви сюда не по відповідь а Мухана обтотодіяти. Весь смисл ваших постів, захищати московитських ворогів.
В доповнення теми конкуренції між релігійними громадами. Я за те наприклад, щоб біля цього храму, хоч завтра почали будувати якийсь протестанський храм. Просто конче необхідно строрювати конкуренцію зажраним, пихатим попам!
РS:То де ваша культура нараз зникла? А чи може й не було її? "Тикніть" собі пальчиком в любиме вами місце а мені не "тикайте". Я з вами коров не пас, чим ви, аналізуючи стиль ведення вами діалогу, займались і займаєтесь по сьогодні. Біля Вечєрьини собі хахакайте скіки посилете...

О.П. 2017-10-15 / 18:46:51
Ха! Таки петиції величезні, знов про всі і всія, і які, і яка!!! Але, на жаль, лиш відхиляння від теми і питань! Повторюсь: розум накладати нема з КИМ! Ваську, здоров'я!

Васько 2017-10-15 / 18:35:46
Що до РS про культуру, сперечатись з цією тезою безглуздо, саме так, саме роками культивується і одна із ознак вихованої людини, це звернення до не знайомих на "Ви" і "тикати" не знайомим не слушно, . То ви надіюсь зрозуміли і саме це мали наувазі.? Саме це комусь не дано?

Васько 2017-10-15 / 18:30:34
До О.П. Бачу трохи подіяло на вас. "Отвєтки" не любите, воно й не дивно. Не треба було починати хамити і бувби вам мир, не треба було б шмарки розводити і"нема з ким"і "сильна стать" і безкультурря"і т.д.закидати."Прийомчики у вас першоклашки. Яких "помайбіг" такий "подайбіг" так хіба на себе сердитись можете.
Що до теми. Лазіщинці не отримали до тепер ніодної відповіді на ті питання що я авізував. Зате брудом поливати Мухана і Ко всі ласі. А я стверджую що Чопик нічим не кращий за Мухана, принаймні вони собі руки подати можуть спокійно. Обоє рябоє, один в одному "грішний" другий в другОму! Цікаво, шо ви зовсім не втемі, "чули звін та не знаєте де він". Чи не тому нагОдою, що ви не місцеві? А ще мене звинувачувати, що я не лазіщинський? А як так, шо ваша ІР адреса (якщо знаєте що то таке) гласить с. Кваси? Ви там працюєте чи ви там такі і живете? Чи то використовуєте програмку зміни ІР ? А чи не на ОК (однокласниках)багату часу проводите, сайт, що є заборонений в Україні міжінчим? Перепрошую а немічним, стареньким і т.д., зимами та спеками, пропонувати і сусідні села на службу божу їздити хіба не підло? Та Бог з ним. На вашій совісті...
Стверджую, що дана подія в контексті сьогодення, коли в Україні війна і йдеться про екзістенційні питання, саме мусить бути і саме на тому місці де відбулася!І якщо не можна інакше то зробити це мусіли любою ціною! Під час війни всі методи припустимі.Місце вибрано дуже грамотно, як тактично і стратегічно дії правильні. Московитська церква в Україні має зазнати вагомої корекції інакше вона зруйнує Україну. Якщо її не оговтають то вона таки доб'є українців як націю. Ви хіба цього не розумієте, що питання ребром стоїть?
Я не буду дивуватись, якщо побудують храм швидше та більший, символізм велику роль грає.
І одноково важливе ще і те питання, про котре я писав, неприязнь до Чопика. Він так і не знайшов дорогу до сердець лазіщинців, так і не став одним із нас. І помилка велика є, що ця проблема ігнорується а чи зводиться до того, що на чопика болото лиют вороги чи "джинсу" проплачують. Чопиком ця проблема ігнорується здається ще з початку 80-тих. Він так і не захотів стати нашим, просто НЕ ЗАХОТІВ! Нема нічого дивного що все так ґрадувало, саме до того всі ці роки йшло. Дивно було б якби інакше сталось. Більшість людей, не будь він попом, просто не навиділиб його а так ігнорують і посмівкуются. А ви і далі ігноруйте той фак і будете знов дивуватись потім і розводити руками.

О.П. 2017-10-15 / 18:08:45
До попереднього коменту: Культура - це внутрішня краса людини- її треба роками виховувати, культивувати...не всім дано...

О.П. 2017-10-15 / 14:43:46
Розум накладати не буду: нема з КИМ! Хамити і не подумала, Ваську! Якби хотіла, то могла б і дуже! З коментів мош зорієнтуватися - Васько хамить. Безкультур'я, що зробиш! Це внутрішня краса людини- її треба рокамивиховувати, культивувати. Бариги (про яких писала) це ті крутелики, так звані бізнесмени, а не священики! Це раз. Два (уважніше треба читати) у мене питання було інше (а шуму багато непонятного);повторюватись не буду, можна перечитати-порозуміти!!! І три: ха-ха-ха - розізлився, видно є ЧОГО?! І якщо культурніший(хотів це сказати!) не переходив би на особистість. Сміхота, і це представник сильної статі! Називати і обзивати (прикметником підлий, підла)- видно культурні люди так роблять! Це по-чоловічому! Заспокійтеся, шАноВниЙ атеїсте! Ваше (я) дуже панорамне (мені далеко). Видно, без вас важливі питання в Лазещині не вирішуються! Обізнаний, від котрої громади, тих , що на фотокартках? багато я почула в свій адрес, але відповіді на моє питання : чому саме тут, в цьому куточку Лазещини, має бути ще один храм? - НЕМАЄ!!! Я це ПРО ЦЕ ПИТАЮ. Храми будуть будуватись, але шановний є архітерктура села - я про це...нащо настроювати людей різних конфесій (церков)???!!!!

Васько 2017-10-15 / 11:55:00
До О.П. Досить важливе ваше "я", ви як бачу опонента не поважаєте і хамите відверто. Ми від коли з вами на "ти" і до чого тут "не верещи" ???!!! Та ви не об'єктивні аж зашкалює! Як атеїст може бути поза життям громади села? Як таке можливо, коли цілодобово ми з цим зустрічаємся? Абсурди якісь пишете, оксюмуром! Ніби віруючі не частина громади-спільноти а живуть десь на Марсі.До чого тут також Білин? То хіба з моїх коментів не ясно, шо я лазіщьинський і всі деталі годинами можу розказувати? Чопика ніхто і не судить, ви певно не зауважили бо вам того не треба,я чітко написав про те, шо Бог го буде судити але нам ніхто не заборонить говорити правду!Те, шо я написав є правдою і ви то добре знаєте. Далі глумитесь над тим, шо в Лазищині є вибір куда піти до церкви і приводите приклади, шо хай ходять до сусідніх сіл, кілометри і кілометри до сусідніх сіл то який то є вибір в Лазищині, то немічні люди мають кілометри добиратись в сусідні села до церкви де служать в більшості такіж московитські попи на такомуж не зрозумілому староболгарському "зізіку", чи мерзнути в капличці... то називається ВИБІР ?! Ви підла мадам, ви підла на чім світ стоїть! Самі собі протирічити від важливого і аж до деталів і вводите людей в оману.Тут жеж пишете про те, шо всі вони бариги і я з тим абсолютно згідний, так, ВСІ вони шо до лаби бариги, включно всіх попів всіх конфесій. А тому мають мати всі ОДИНАКОВІ умови а не Чопики кращі умови ніж остатні!Це і буде демократично! Саме в ряд і побільше храмів, шоб монополізму не було на душі людські!Закон бізнесу і нічого особистого, бо з церквів давно вже бізнес стався і нема різниці яка конфесія. Шо то за справидливіть така, шо старий храм ще не віддали грекокатоликам? Всі суди виграли і храм належить їм, чому мілйонер Чопик до сьогодні не спромігся допомогти добудувати церкву а все по копійках із простонароду збирають? Крадуть? Чому місцевого попика (син "Тесаного" Василь) не допустили служити в храмі а фурт лобірують нам "гайналів" агресивних зайдів-чужинців ? Чому Чопик приймав участь у ґешефті із не легально вирубаним лісом-дошками і ніхто не покараний? Чому Чопик порушує таїнство сповіді і розказує інформації під соусом "то я десь інде проінформувався", "то я десь інде почув" ? Чи повіддавав вже Чопик поземки родинам законних спадкоємців, котрими при мінімально не етичних обставинах заволодів? Перестала вже попадя ярками валятись? Скіки заплатили "баксів" (цитую лексикон Чопика Дмитра)за те, щоб примостити його в Струківську церкву? І так ділі і так ділі, все це, всі ці питання цікавлять лазіщинців, з котрими я день в день спілкуюсь і їх абсолютна більшість!За "бортом" залишається не так багато лизоблюдів і переляканих "чопиковими чарами-марами", душпастирських. А молодь так та і зовсім одні тіки питання задає і слідкує за тим всім, як словом Божим самі ж пастирі НЕХТУЮТЬ і ПАРАЛЕЛЬНО "БАРИЖНІЧАЮТ" .... саме про них і треба будувати храми, шоб вони не встрягли в таку халепу як батьки, діди, монополію виключно одних попів!

ПЕТРО І 2017-10-15 / 10:30:03
В ясіня в церкву УПЦ КП ніхто не ходить. А в лазещині як побудують то хто буде ходити??????? Хіба лише ті шо на фотографіях.

О.П. 2017-10-15 / 09:39:59
А щодо тих пару, кому дуже церкву одну біля одної треба, то такі ж бізнесмени-спекулянти! Одним словом такі ж бариги! Повірити їм - себе надурити. Нічим ні від кого не кращі, лиш самовисуванці, а під них усі мают бути пристосуванцями...

Питання в іншому: чому саме в цьому місці? В попередніх коментах писала:2 храми поруч!Позаду школа (видно на фото), збоку -дитсадок... Це буде зручно, коли храми будуть діючі? Дзвони по черзі будуть? Для чого так ускладнювати? Місця в Ясінянському окрузі нема??? Тому й виходить, що комусь ну дуже-дуже треба тут і все!!!

О.П. 2017-10-15 / 09:16:03
Твої емоції зашкалюють...чого так верещиш?!У лазещинців завжди був і є вибір, куди ходити на літургію: чи в Ясіня, чи в Тису, чи в Яблуницю, чи в каплицю... Жоден священик нікого не докликовує! Не Чопика треба обговорювати(Бог йому суддя і усім нам, і кожен покутуватиме свій гріх),а обурює, що користуючись становищем (хто при владі), роблять шо саме їм треба, прикриваючись громадою, односельчанами... Цитую ,,ТРИЦІТЬ ХРіМІВ В РЯД" будуй у себе в Білині, чи де там жиєш...Аби була конкуренція, і абис одної неділі в одну церкву йшов, на другу - в другу і т.д. Але думаю, це питання абсолютного атеїста настільки цікавити не мало б, хіба є свій ,,значімий інтерес" ;() І не треба "шАноВаНий атеїсте" трактувати нам БІБЛІЮ - знаємо!!!

Щурь вася з міжгіря 2017-10-15 / 08:53:38
забулисьте пригласити туди Міжгірського попа педофіла ваську мандзюка

Васько 2017-10-15 / 02:08:57
Я як абсолютний атеїст, рахую, що саме краще рішення що може бути, це побудувати хоть двадціть а хоть тридціть хрімів в ряд, шоб людина могла вибрати!!! Тіки тоді будуть цивілізовані умови про нас простих , всіх, "грішників"! Конкуренція і ще раз конкуренція і тіки так! Завтра дай можливість в таємному голосуванню всім лазіщинцям проголосувати і світ буде дивуватись як вже їх всіх забембали двохличники як Чопики і подібні... не то пастирь не то "барига" а не то чарівник і "прЄдріцатєль"... Та бляха, розказати десь у Греції, що Чопик "кодує" п'яниць від алкоголізму, боженням-клятвами(навіть із благих намірів як він пускає порох у очі, шо то лиш про людське око а насправді не божить ніхто) чи що до нього молоко носять від "малфів" аби відвернув і т.д.і т.п. то в тій Греції всі пастирі просто очі закотять від дивини такої! Та до яких пір і коли вже це косчунство закінчиться? Люди, вам вже геть запаморочило, що ви не розумієте де Бог і де правда? Ви святе письмо не читаєте раз не розпізнаєте що шось не в порядку?!Біблія ваша каже, що всі перед Богом рівні, ЧУЄТЕ... ВСІ РІВНІ?! Ви всі рівні навіть з вашим Чрпиком... він не святий а такий же ж як ВИ! Та най як хоч розказують та пересвідчують про свою правоту чи "канонічність" церкви, ЯК ТАМ НЕМА ПРАВДИ, ЯК ТАМ ПАСТИРІ НЕ ДОТРИМУЮТЬСЯ СВЯТОГО ПИСАННЯ, ВІД ЛУКАВОГО ТЕ ВСЕ! Не мої слова а трактую всього лиш писання....

НОВИНИ: Соціо

23:51
30 родин із прифронтової Харківщини оздоровилися та відпочили на Закарпатті за час дії програми "Турбота"
23:19
Словаччина хоче відновити пасажирське залізничне сполучення із Ужгородом, яке припинилося 80 років тому
18:22
"Укрзалізниця" ще цьогоріч планує запустити потяг "Київ – Кошиці"
15:29
/ 5
Як "танець з бубном" за вітряки на Руні гудуть сільрада, лісівники та закарпатська влада
14:15
/ 1
Приватний поїзд "Прага – Чоп" сьогодні здійснив свій перший рейс
11:22
/ 3
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 4
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 20
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 29
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
» Всі новини