Угорська делегація навідалася в заклади на Закарпатті, яким "гуманітарно" допомагала Угорщина (ФОТО)

У рамках офіційного візиту спікера Державних зборів Угорщини Ласла Кевера на Закарпаття у понеділок, 25 вересня, Берегівська райлікарня одержала гуманітарну медичну допомогу, Виноградівська райлікарня – реконструйоване дитяче відділення, а с.Варієво – новенький сучасний дитсадок для ромського населення.

Угорська делегація навідалася в заклади на Закарпатті, яким "гуманітарно" допомагала Угорщина (ФОТО)

З угорського боку високопосадовця супроводжували Надзвичайний та Повноважний Посол Угорщини в Україні Ерно Кешкень, голова Міжнародного благодійного фонду порятунку дітей Едві Петер, мер м.Мішкольц Акош Кріза, Генконсул Угорщини в м.Ужгород Йожеф Бугайла, ведучий консул Угорщини в м.Берегово Мейкуті Ференц.

З українського боку поважну делегацію супроводжували виконуючий повноваження голови облради Йосип Борто, заступник голови ОДА Віктор Микулін, керівники департаментів та управлінь ОДА, митної служби, очільники Берегівської та Виноградівської РДА, мер Берегова та інші.

Першим об’єктом візиту угорського спікера, який відвідав наш край з благодійною місією, стала Берегівська райлікарня, яка отримала медичне обладнання. Зокрема, інфузійні помпи, монітори та іншу апаратуру для дитячого реанімаційного відділення медичного закладу. Відповідні документи особисто вручив очільнику райлікарні голова Державних зборів Угорщини Ласло Кевер, який, до речі, є засновником Міжнародного благодійного фонду порятунку дітей.

Наступним об’єктом для візиту високопосадовця стало педіатричне відділення Виноградівської райлікарні. Завдяки співфінансуванню Асоціації міст обласного значення Угорщини, Міжнародної служби порятунку дітей, Кабінету прем’єр-міністра Угорщини, Міністерства зовнішніх економічних зв’язків та закордонних справ у 2016-2017 роках тут повністю реконструйовано 2-й поверх на загальну суму понад 3,5 мільйони гривень. Нині дитяче відділення розраховане на тридцять ліжок, відремонтовано санвузли, палати, харчоблок, приміщення для персоналу, закуплено сучасні меблі, бойлери на теплу воду, постільну білизну. Тепер щороку відділення може приймати на лікування понад тисячу маленьких пацієнтів з усього району, адже завдяки угорським партнерам тут створені комфортні умови, які відповідають європейським стандартам, як для дітей та їх батьків, так і медперсоналу.

На завершення Ласло Кевер відвідав і дитячий виховний заклад церковної громади с. Варієво, що на Берегівщині. Тут за благодійні кошти реформатської церкви придбано 2-х поверховий будинок, приміщення якого облаштовано сучасними меблями та санвузлами. Також за кошти благодійників повністю утримується дитячий садок (компослуги, зарплати вихователям, придбання необхідних дитячих речей, техніки тощо) для ромської національності.  

Відтак перші особи краю подякували спікеру Державних зборів Угорщини Ласлу Кеверу за ту допомогу, яку Закарпаття отримує від сусідньої країни на розвиток різних сфер вже не одне десятиліття і висловили сподівання на подальшу плідну роботу, повідомили Закарпаття онлай у прес-службі Закарпатської облради.

26 вересня 2017р.

Теги: делегація, заклади

Коментарі

Степан Крук 2017-09-26 / 14:39:31
В той же час міністр МЗС Угорщини зробив гучну заяву у звязку з прийняттям мовного закону про те, що Угорщина всяляко буде перешкоджати Україні на шляху до євроінтеграції. Якщо Петер Сіярто вважає Закон України "Про освіту" не демократичним, або таким що не відповідає нормам європейського співтовариства,то нехай Угорщина звернеться до Вінеціанської комісії, чи до інших міжнародних організацій, котрі можуть дати експертну оцінку закону. А тупо шантажувати Україну - це цинічний випад

НОВИНИ: Соціо

22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 2
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 3
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 1
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
» Всі новини