Закарпатські депутати "за" приватизацію державних сільськогосподарських підприємств

Для удосконалення правового регулювання приватизації державного майна в агропромисловому комплексі, депутатський корпус розгляне та ухвалить рішення «Про Звернення Закарпатської обласної ради про підтримку законопроекту, щодо приватизації державних сільськогосподарських підприємствпідпорядкованих Міністерству аграрної політики та продовольства України», яке адресує Верховній Раді України.

Закарпатські депутати "за" приватизацію державних сільськогосподарських підприємств

У документі зазначається: «Ми, депутати Закарпатської обласної ради, вкрай занепокоєні складною ситуацією на державних підприємствах агропромислового комплексу області, що підпорядковані Міністерству аграрної політики та продовольства України.

Зокрема, заборгованість із виплати заробітної плати на цих підприємствах станом на 1 серпня 2017 року складає  1034,8 тис. грн, що становить 30,4 відсотка до загальної суми заборгованості по області. Наявна також заборгованість до бюджету, державних цільових фондів, а їх загальний фінансово-економічний стан протягом тривалого часу має стійку тенденцію до погіршення. Землі державних підприємств агропромислового комплексу впродовж багатьох років не обробляються, заростають чагарниками та стають непридатними для товарного сільськогосподарського виробництва.

Більшість із цих державних підприємств раніше проводили специфічну діяльність: виробництво у невеликих обсягах підакцизної продукції – в основному вин плодово-ягідних та виноградних. З огляду на стратегічну значимість частину з них свого часу було включено до переліку об’єктів права державної власності, що не підлягають приватизації, затвердженого Законом України «Про перелік об’єктів права державної власності, що не підлягають приватизації» від 7 липня 1999 року № 847-XIV.

Відповідно до пункту 9 статті 11 Закону України «Про управління об’єктами державної власності» нерухоме майно об’єктів державної власності, що не підлягають приватизації, не може бути відчужене, вилучене, передане до статутного капіталу господарських організацій і щодо такого майна не можуть вчинятися дії, наслідком яких може бути їх відчуження.

Внаслідок вищезгаданих законодавчих обмежень заблокована процедура прийняття Міністерством аграрної політики та продовольства України, іншими центральними органами виконавчої влади рішень щодо подальшої діяльності цих державних підприємств агропромислового комплексу (приватизація, реорганізація, ліквідація, тощо).

Крім того, державне підприємство «Агропромислова фірма «Леанка» віднесене до Переліку об’єктів права державної власності, що підлягають приватизації у 2015-2017 роках після їх виключення із Закону України «Про перелік об’єктів права державної власності, що не підлягають приватизації», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 12 травня 2016 року № 271 «Про проведення прозорої та конкурентної приватизації у 2015-2017 роках», та знаходиться у прямій залежності від прийняття відповідного законопроекту.

Неодноразові звернення облдержадміністрації, обласної ради до Верховної  Ради України, Кабінету Міністрів України до вирішення питань по суті не призвели.

У поданому народним депутатом України Мушаком О. П. до Верховної Ради України законопроекті (реєстр. № 4536-1 від 17.05.2016) державні підприємства сільськогосподарської галузі області виключаються із переліку об’єктів права  державної  власності, що не підлягають приватизації. Ухвалення цього проекту закону дозволить прийняти відповідні управлінські рішення щодо подальшої діяльності цих державних підприємств агропромислового комплексу (приватизація, реорганізація, ліквідація тощо).

Ми, депутати Закарпатської обласної ради, підтримуємо проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо виключення деяких об’єктів сільськогосподарської та транспортної галузей з переліку об’єктів права державної власності, що не підлягають приватизації» (реєстр. № 4536-1 від 17.05.2016). Просимо внести зазначений законопроект до порядку денного сьомої сесії Верховної Ради України восьмого скликання та прийняти його», - наголошується в документі, - інформує прес-служба Закарпатської облради.

 

 

11 вересня 2017р.

Теги: депутати, агропромислові підприємства

Коментарі

Ледида 2017-09-11 / 20:59:05
Бандит Антал на моїй совісті, це я його всадив на такий пост. Він же продав ВСЕ ЩО ТІЛЬКИ МОЖНА БУЛО, від прикордонних земель до Боржавських полонин. Такого ще не було в історії ЗАКАРПАТТЯ щоб прямо перед вікнами губернатора, людина за вимагання бабла землевпорядниками, зробила самопідпал. Це на моїй совісті. що на місці цього трагічного випадку, замість квіткового розарію, людині хрест не встановили.

Читач 2017-09-11 / 20:04:13
Мельничучука вже давно подэребанила Леанку, і плювала вона на всі ті закони. Куди дивиться прокуратура. Поникайте у публічній кадастровій карті все розкрадено ОПГ Антала.

Вуйко 2017-09-11 / 19:59:53
Всi цi депутати злодюги!

Степан Крук 2017-09-11 / 16:52:28
Околиці с. Ірлява (землі "Леанки") невідома провладна фірма засадила фундуком для кондитерських потреб "Рошена". То ж виходить, що дипутати від мафії спочатку віджимають землю, а потім роблять потуги та видимість її "законної" приватизації.

із Середнього 2017-09-11 / 15:00:34
Хтось дуже мудро зробив, коли вписав ці підприємства в перелік що не підлягають приватизації. Їм би вже років 20 був гаплик, а так люди ще донедавна мали якусь роботу І при відчудженні майна та землі в першу чергу необхідно врахувати інтереси людей що все життя пропрацювали в цих підприємстах. Але це дуже непокоїть жидиків Яценюка, так званних китайських зернотрейдерів. Хлопці, вам мало спаленого Ужгородського Універмагу, Бога не боїтесь? А Роберту Горвату аж сняться Середнянські землі, Оноківських му мало. Ти голубе що зробив для виборців Ужгородського району да і міста Ужгорода, щоб мати такі апетити.

НОВИНИ: Економіка

17:57
З початку року найбільший товарообіг, за інформацією Закарпатської митниці, здійснювався з Німеччиною, Італією, Угорщиною, Чехією та Словаччиною
13:40
Завершено монтаж зернових елеваторів сухого порту "Термінал Чорнотисів" на Закарпатті
01:35
Чеський приватний перевізник RegioJet готовий інвестувати в електрифікацію євроколії на ділянках Чоп-Мукачево і Чоп-Ужгород
01:18
/ 3
Розпочалася чергова спроба визнати банкрутом Солотвинський солерудник
14:34
/ 2
McDonald's знову хоче відкрити ресторан в Ужгороді. Цього року
11:08
Фермери з окупованої частини Херсонщини знаходять себе у тепличному бізнесі на Закарпатті
14:16
NSV Group і представники Італії, Німеччини та Польщі провели переговори щодо побудови на Закарпатті інтермодального логістичного центру Horonda Platform
16:30
Торік, в порівнянні з 2022-м, експорт на Закарпатті становив 69%, а імпорт – 84,5%
11:33
/ 1
На Закарпатті відкрили новий митний термінал
16:43
/ 1
Прокуратура взялась за компанії групи Голден Тайл, які з грубими порушеннями придбали закарпатські родовища глин
15:03
/ 8
На аукціоні за 13,87 млн грн продають землю та адмінбудівлю колишнього "Ужгородтеплокомуненерго" в центрі Ужгорода
15:19
/ 3
"Перечинське" "Френдлі Віндтехнолоджі" програло "ужгородцям" суд за родовище андезиту біля Ужгорода, продане за 75 млн грн
10:51
/ 7
За грантами, отриманими на сади, в Україні лідирує Закарпаття
22:08
/ 20
Під велетенський деревообробний завод на Закарпатті зареєстрували індустріальний парк
21:56
У 2023-му через Закарпатську митницю експортовано товарів на майже 32 млрд грн, а імпортовано на понад 106
15:24
На Закарпатті торік зареєструвалися 7688 нових платників податків, а припинили діяльність 4720
14:30
Цьогоріч єдиного податку на Закарпатті сплачено на 17,5% більше, ніж торік
10:11
На Закарпатті надходження від туристичного збору за рік зросли на 14%
22:23
угорщина завертає вантажівки з України в "Загоні" через відсутність оформлених документів Т1
20:01
/ 7
На Закарпатті незаконно будують деревообробний завод, для роботи якого потрібно 32 тисячі лісовозів щороку, – природозахисники
20:49
Цьогоріч у зоні діяльності Закарпатської митниці товарів імпортовано утричі більше, ніж експортовано
18:32
/ 1
На Закарпатті закладуть плантацію лохини в горщиках
19:55
Виноградар з Херсонщини, господарство якого – в зоні бойових дій, консультує фермерів на Закарпатті
21:34
На Закарпатті у поточному році, в порівнянні з 2022-м, експорт товарів зменшився на 27%, імпорт – на 16,5%
18:35
Закарпаття дає українському виноградарству нове життя – виноградар з Херсонщини
» Всі новини