На отриманні частини хабара в сумі 3700 доларів затримано головного державного інспектора Управління ДАБІ в Закарпатській області (ФОТО)

Унаслідок результативної співпраці слідчого відділу прокуратури Закарпатської області та відділу боротьби з корупцією та організованою злочинністю управління Служби безпеки України в Закарпатській області затримано при одержанні останнього траншу неправомірної вигоди сумою 3700 дол США головного державного інспектора Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції в Закарпатській області.

На отриманні частини хабара в сумі 3700 доларів затримано головного державного інспектора Управління ДАБІ в Закарпатській області (ФОТО)

У рамках кримінального провадження за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди (ч.1 ст.14-ч.3 ст.368 ККУ), проведеним комплексом негласних слідчих дій задокументовано злочинну схему за фактом систематичного вимагання та отримання посадовими особами Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції в Закарпатській області неправомірних вигод від приватних підприємців закарпаття. 

Йдеться про вимагання грошових коштів від приватних підприємців краю. Зокрема, зафіксовано вимагання хабара на загальну суму близько 4500 дол США від одного з підприємців за сприяння, з використанням службового становища, у видачі декларації про початок виконання будівельних робіт складського приміщення. 

Посередника, який займався розробкою проектної документації, а також головного державного інспектора Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції в Закарпатській області затримано під час одержання останнього траншу хабара сумою 3700 дол США. 

Тривають обшуки за місцем роботи та проживання. Вирішується питання про затримання фігурантів в порядку ст.208 КПК України, повідомили Закарпаття онлайн у прес-службі прокуратури Закарпатської області.

Як інформують місцеві ЗМІ, 8 вересня працівники СБУ проводили обшук у власному помешканні в Хусті начальника Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції у Закарпатській області Євгена Гриньо.

 Довідка

за вчинення даного злочину затриманому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією. 

08 вересня 2017р.

Теги: ДАБІ, хабар

Коментарі

Будівельник 2017-09-12 / 11:31:40
Маю досвід з роботою в ДАБІ. Новак В. (реєстратор мерзенніше створіння) та й взагалі, всі хто там працює теж такі. Там ситуація, (схема) така: Повідомлення, реєструють тобто житло, а вся комерція раніше підпадала під декларативний метод. Тобто ти подаєш декларацію, а вони повертають на доопрацювання, тому що там "на їхню думку є помилки" і так навіть на 5-й раз вони знаюдуть помилку. Щоб люди розуміли 2 відмови це майже місяць, а коли людині "горить" то він біжить платити...Вот така в них тактика. Често кажучи при Янику було краще (там брали гроші, але розумно через ствонену фірму). Гриньо і його підлеглі кажуть "це все Київ" а Київ каже "вирішуйте на місцях"...Ось так. Але є вихід вони є ніхто, і боятись їх непотрібно, тому прошу людей робити все често і в законному руслі, тоді якщо потрібно можна піти і ногою двері відкрити, разом із прокуратурою. І тоді всі вони будуть на жопі рівно. Це не стосується бариг і шахраїв які роблять все без відповідних документві і потім рішають...вони такі ж самі як і ДАБІ в Закарпатській області. Ось така наша інвестиційна привабливість в Закарпатті, просто ганьба. І павильно підмітили в коментарі раніше, не давайте гроші і тоді їм нічого буде брати.

Людина 2017-09-11 / 13:53:30
Такі спецоперації потрібно провести в приіщенні ОДА, в кожному місті, у кожного керівника вдома. Притягнути до відповідальності кожного, лише тоді їх наступники задумаються чи варті такі гроші їх честі та гідності, страждання сім'ї!

ДАБІ 2017-09-10 / 22:26:25
Ім'я героя?

ніка 2017-09-10 / 15:56:38
Лунчегко Гриня врятє, бо кум

Месник 2017-09-10 / 13:13:02
ДАБІ в Закарпатській області в цілому завжди брало і бере гроші а те що служби покривають теж правда!

Будівельник 2017-09-10 / 11:57:54
Підтримую інформацію Петра. Я точно знаю, що у Хусті спеціаліст пройшов підготовку реестратора для місцевого органу самоврядування, но "віз" і сьогодні на місці, дозволу від Зубка нема бо у нього шеф Гройсман! Ще я знаю що тільки суд може сказати чи людина винувата, но хотілось би знати прізвище героя.

петро 2017-09-10 / 10:45:37
Не адвокат Москаля, але він тут ні причому. ДАБІ підпорядковане напряму віцепрем"єру Зубку, а в Закарпатті кришує його, по дуже настирливим слухам, депутат Лунченко- кум Гриня. І тарифи на вятки практично рівні по всій Україні- 2,5 бакси за декларацію про початок будівництва, 2,5- про ввод в експлуатацію.

Вуйко 2017-09-10 / 10:40:15
Такi cпеци у мера пiд боком на 2 поверсi рядом прокуратура! УПИРI! Коли вас посадять!Особливо нагла мацкалька уже в токах!

Марія 2017-09-09 / 18:34:23
Молодці працівники силових структур, - чітко спрацювали. Звертаю Вашу увагу на "роботу" Бобра Ю.Ю. по Тячівському району

Вуву 2017-09-09 / 16:31:28
При таких "управителях" як маскаль та ревіс ... Змін ніяких небуду .вся ОДА як СБУ ... прогниле затхане болото.

Тоже не байдужий 2017-09-09 / 15:34:20
Чому не звертаються, звертаються! знайомив ввів в експлуатацію будинок, все по ноормальному спочатку, потім йому прийшов документ про скасування, він до юриста і зразу в область із скаргою, пригрозив заявою в Прокуратуру та телебаченням, там всралися, і відразу сказали, що то помилково. Далі товариш попросив офіційного листа про спростування скасування, і все нормально. Просто більшість відразу панікує, платить гроші! А в ДАБІ вже наладжена нормальна схема: скасовують, отримують кошти, частину заносять в область чи міськраду, і так далі! Просто треба піднімати шум, писати в СБУ та Прокуратуру, кликати журналістів і тоді чиновнички хабарники сруть в гаті!

не байдужий 2017-09-09 / 14:02:51
Коли людям на розум кажеш не давайте у ДАБІ гроші, бо і так пройде, так знаходяться ті яким по барабану бо у них папіря не добре. От вам і результат, якшо один дав то другий тоже дасть. Поки будуть давати бабло до тих пір будуть вимагати. Не треба боятися робити папіря так як треба, і вимагати то шо написано у Законові.Хоч один звернувся до суду на відмову ДАБІ? Нико, виходить краще дати бабло і чекати нового винуватого.

Миколі 33 2017-09-09 / 11:43:34
Микола 33, коментарь був не іменно по цьому факту, а про корупцію в ДАБІ взагалі і то шо одна рік вже не працює, вірніше не бере бабки, а інша у відпусці (вийде - продовжить) не значить, що там все супер! Всі знають, які там порядки і за шо тіпа прості реєстратори просять гроші!

дабк 2017-09-09 / 11:31:39
Вже пятьох інспекторів зловили на хабарях , а начальник Гриньо як завжди виходить сухим з води .

Микола 33 2017-09-09 / 11:27:31
Шановний підприємець Матвій Так , факт має міце. Але причому тут Бикова, яка вже більше року не працює, а Новак, яка у відпустці.Це реєстратори, які виконують роботу- вони не готують Декларації, Власник( або особа по дорученню) сам подає в ЦНАП. Якщо Декларації заповнені із помилками і не грамотно, то і повертають на доопрацювання.Орган Реєстрації нерухомого майна повертає Декларації із допущеними помилками. А міська рада має своє ДАБІ.

дабк 2017-09-09 / 11:22:12
А коли спіймають Гриня Євгенія

Депутат 2017-09-09 / 11:12:56
У Міжгірю такий самий взяточник

Антон 2017-09-09 / 09:55:29
Всі підприємці хто вводив в експлуатацію об'єкти зустрічалися з вказаною установою і її
Працівниками, мало того всі громадяни забудовники власних будинків змушені були платити хабарі через місцевих представників, які виступали посередниками. Перевірте кількість відмов за вказаними зверненнями це була колосальна злочинна схема, яка діє з узгодженням з Києвом. А працівникам силових структур респект, молодці чітко спрацювали.


ПІдприємець Матвій 2017-09-09 / 09:23:46
В ДАБІ вже зовсім охреніли корупціонери хренові. Є такі співробітники як Новак Вікторія, Бикова та інші, які просто займаються беспредєлом, спочатку людям відмови дають, скасовують докуметни, а потім за гроші відновлюють! Суми серйозні. Цілими днями ця мрязь сидить то в кафе "Куба" то в "Сієсті" біля прокуратури і рішають всякі корупційні питання! Що тіпа ніхто не знає? Ні Прокуратура, ні СБУ, ні Міська рада із Мером? Тераса "Куби" взагалі без документів працює, і нікому до цього діла немає, напевно тому, що там удобно "рішаловом" займатися - гроші заплатив Новачці чи Биковій, рядом ЦНАП, Прокуратура, міська рада, все удобно! Давно пора це кубло ДАБІ розхерачити!

Зкарпатець 2017-09-09 / 08:30:54
По інформації фомілія цього мудака хархаліс. Він задрав велику частину закарпатського бізнеса. Наглейший тіпок. Вже взагалі берегів не бачать. Хотілось би щоб Москоль дав коментар по цьому питанню. Адже до нього люди систематично звертались зі скаргами на цих трутнів.

НОВИНИ: Кримінал

18:35
У Полянській громаді безпідставно віднесли до земель сільськогосподарського призначення 92 га земель лісового фонду. Справа в суді
17:56
У Великому Бичкові патрульний поліцейський на бусі смертельно травмував велосипедиста
17:25
/ 1
За службову недбалість під час ремонту лікарні в Перечині інженеру з технагляду повідомили про підозру
16:55
Ужгородець, який до смерті побив співмешканця матері, з яким пиячив, перебуватиме під вартою без права на заставу
19:01
/ 1
За сприяння поліції Закарпаття вилучено ввезеного з ЄС кокаїну на $250 тисяч
22:07
На Тячівщині затримали прикордонника за сприяння контрабанді сигарет
11:25
/ 2
"Схеми" детально розповіли про апартаменти родини очільника Антимонопольного комітету Кириленка в преміальному ЖК Residents Park в Ужгороді
22:31
Біля Мукачева "безправний" і п'яний водій тікав від патрульних та наїхав на поліцейське авто
18:11
У горах на Рахівщині виявили трьох виснажених втікачів до Румунії з Житомирщини
12:55
/ 1
У Міжгір'ї "на гарячому" затримали двох наркоторговців
12:47
/ 1
Свалявчанка на Lexus-і смертельно травмувала пенсіонера, що переходив вулицю
16:20
/ 2
У Виноградові посеред дня 33-річний раніше судимий чоловік поранив з "травмата" 28-річного містянина
10:46
/ 1
На Закарпатті по відео свідка водійку "Тесли" оштрафували за порушення на "зебрі"
21:54
/ 2
У Мукачеві 19-річна донька вбила ножем у шию свого 52-річного батька
21:13
На Закарпатті біля кордону з Румунією затримали двох псевдоволонтерів-"ухилянтів" та їх провідника
18:31
/ 2
Мукачівцеві, який готував до збуту 250 доз наркотиків, суд призначив домашній арешт
20:39
"Мерседес Спрінтер" неподалік села Карпати на Мукачівщині "перекинув" п'яний водій попутної "Шкоди Октавія"
20:19
/ 1
У Горонді на Мукачівщині 20-річний молодик сокирою вбив свого 24-річного односельця
18:19
/ 1
Підприємство з Дніпропетровщини через суд змусили відшкодувати 560 тис. грн завищеної ціни газу для опалення закладів освіти Мукачівщини
11:36
/ 3
Справу депутатів з Хуста і підрядника, які вкрали на ремонті опалення шкіл в Ужгороді 6,4 млн грн, передано до суду
10:55
В Ужгороді затримали організатора переправлення "ухилянтів" через кордон
17:20
У Мукачеві затримали жінку, яка намагалась вкрасти техніку в магазині
13:55
На Закарпатті судитимуть власника мережі магазинів за незаконний обіг електронних сигарет
22:49
/ 2
В Іршаві чоловіка затримали на продажі гранат
21:45
У Мукачеві рекордно п'яного "безправного" водія, що наїхав на клумбу, оштрафували на 50 тис. грн
» Всі новини