У Тячеві відбулося засідання Регіональної платформи розвитку місцевого самоврядування Закарпатської області (ФОТО, ВІДЕО)

У середу, 30 серпня, у Тячівській міській раді відбулося засідання Регіональної платформи розвитку місцевого самоврядування Закарпатської області.

У Тячеві відбулося засідання Регіональної платформи розвитку місцевого самоврядування Закарпатської області (ФОТО, ВІДЕО)

Участь у засіданні взяли народний депутат України Василь Петьовка, міські голови області та заступник директора департаменту фінансів Закарпатської ОДА Наталія Боркулеш, яка проінформувала про фінансовий  стан місцевих органів самоврядування. 

Результатом піврічної роботи Закарпатського регіонального відділення АМУ стала робота над важливими для місцевих органів самоврядування питаннями у бюджетній сфері. Серед найгостріших, які піднімали під час зустрічі голови місцевого самоврядування: фінансування медицини та  освіти, надходження до місцевих бюджетів, спроможність місцевих громад, міст, районів та урегулювання земельних питань. 

Звернули  увагу і на те, що з прийняттям ухваленням законів з «бюджетного пакету» 2017року місцеві громади отримали додаткові витрати, що, в свою чергу, призвело до зниження  їх фінансової спроможності. Голови місцевого самоврядування кажуть, що не повною мірою враховані інтереси місцевого самоврядування у схваленому Кабміном проекті «Основних напрямків бюджетної політики на 2018-2020 роки (Бюджетна резолюція)». 

Під час засідання члени Закарпатського відділення Асоціації міст України  вирішили звернутися до народних депутатів з пропозицією при розгляді «бюджетного пакету» збільшити обсяг освітньої та медичної субвенції, врегулювати проблеми пільгового перевезення, прискорити оновлення соціальних стандартів. Запропонували також і внести зміни щодо питань, які стосуються збалансованості бюджетних надходжень у 2017 році.  

Підтримав ініціативи членів Закарпатського РВ АМУ і народний депутат України Василь Петьовка. Зокрема, він наголосив, що Асоціація  - сильний лобіст інтересів органів місцевого самоврядування, адже законопроекти,  підтримані асоціацією мають шанс бути втіленими у життя. Звернув увагу народний депутат і на важливості «митного експерименту», від реалізації якого Тячівщина, зокрема, отримала значні надходження для ремонту автошляхів. Інше важливе питання, що дає можливість громадам суттєво наповнювати місцеві бюджети та розвиватися інфраструктуру - об’єднання населених пунктів у територіальні громади. Народний депутат Василь Петьовка, зокрема, зауважив: «Адміністративна реформа - невідворотна. Як заявив віце-прем’єр, до кінця 2019 року вона повинна досягти логічного завершення. Цей шлях пройшли  країни Європи, зараз його проходить і Україна. Пересічні громадяни повинні бачити успіхи тих громад, які вже пройшли реформу децентралізації, аби вони розуміли всі її переваги та можливості громад, адже там – покращене фінансування, яке дає можливість розвиватися населеним пунктам» - йдеться у коментарі народного депутата. 

Наприкінці засідання присутні узагальнили пропозиції та проблемні питання й включили їх до звернення, яке буде надіслано народним депутатам України для подальшого опрацювання. 

31 серпня 2017р.

Теги: засідання, платформа

Коментарі

читач 2017-09-03 / 13:58:31
Дуже мало людей.

НОВИНИ: Соціо

11:12
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
» Всі новини