Не будь інертним: проголосуй за український прапор Закарпаття! (ОНОВЛЕНО)

(10/01/2008 Голосування на сайті Закарпатської обради виявилося звичайною профанацією. Два дні поспіль, як зауважили читачі сайту "Закарпаття online", кількість голосів, поданих за "русинський" варіант прапора, тричі різко зростала - двічі приблизно по п"ятдесят голосів зранку і ввечері 9 січня, і ще раз, ввечері 10 січня - аж на двісті за якісь пів години. Очевидно, що за таких умов голосування втрачає будь-який сенс. Проте, зважаючи на резонансність самої теми, ми вирішили ще якийсь час не знімати дану статтю з обговорення, аби дати можливість всім бажаючим висловитися на цю резонансну тему).
10/01/2008 Станом на обід голосування по прапорах з сайту Закарпатської облради знято. На місці, де було голосування, зазначено: "В даний момент опитування не проводиться." Причини - стороннє втручання в процес голосування, чи інші? В порядку денному наступної сесії облради питання прапора наразі не значиться.)

Не будь інертним: проголосуй за український прапор Закарпаття! (ОНОВЛЕНО)На офіційному сайті Закарпатської обласної ради ( http://www.zakarpat-rada.gov.ua/ ) розміщено опитування з приводу двох варіантів прапора Закарпаття.

У двох реченнях сформульовано і суть запитання, на яке пропонується відповісти: "Конкурсно-експертна група подала на затвердження депутатам облради наступні проекти прапорів. Котрий з них Ви хотіли б, щоб депутати затвердили як прапор Закарпатської області?"

Якщо коротко, то мова йде про два варіанти український і "русинський" (виконаний у барвах російського державного триколору). А оскільки прапор є одним із найважливіших символів, який має позначити сьогоднішній статус нашого краю і, значною мірою, визначити його майбутнє, "Закарпаття online" закликає своїх читачів відкинути інерцію і проголосувати за українську суть Закарпаття.

Якщо влада сумнівається, ми маємо їй підказати.

03 січня 2008р.

Теги:

Коментарі

Вуйко 2008-01-14 / 15:02:00
Між "птицей" і "птицей" "две большие разницы". "Птица", що злетіла зі східного гнізда, ніколи не відмовлялася від етнічного коріння. А ось "птица", що лишилася в гнізді, чомусь дуже захотіла стати слов`янською, відмовитися від угрофінського коріння, а потім навіть повчати навколишніх слов`ян, якими слов`янами треба бути, винищуючи все навколо у своєму псевдослов`янському егоїзмі.


Якщо повернутися до переходу мадярів до Панонії, то треба згадати про союз Аскольда та Олмоша, про церкву св.Миколая на Аскольдовій могилі, побудовану Олмою (Олмошем). Якраз ця сторінка українсько-угорської історії минула безконфліктно. Тому, між "птицей" і "птицей" "две большие разницы".

Вуйко 2008-01-14 / 14:43:00
Може б, "товарищ русин1",хоч раз, сказав би щось добре про Україну та українців-русинів? Невже з Маскви нічого доброго невидно. Чи за позитивні оцінки працедавці не закривають трудодні? Пожертвуйте одноденну платню на "молодшого брата", не шкодуйте. Проявіт великодушність.

сенк 2008-01-14 / 14:05:00
...причому, що суттєво, наявність мозку у пам"ятника не входить до переліку обов"язкових умов оголошеного Русином1 конкурсу проектів по спорудженню зазначеного монумента.:)

Камуфляжник :) 2008-01-14 / 13:31:00
Из вашего пространного поста, Русин1, проглядывает краткий смысл: вам хочется памятника себе любимому. Желательно в виде тиранозавра. :)

Русин1 2008-01-14 / 10:26:00
Какой глубокий философский смысл заключен в равноценности обмена памятниками (в пропорции 1:1). Если высаженная на вершины Карпат священная птаха, держащая в клюве меч, символизирует господство над обозримой с высоты полета Turula территорией, то памятник голодомора- памятник жертв птиц, с гнездовьем под Уралом .

В этой связи.

Страшно себе представить, как гнобили млекопитающие динозавров за их эволюционную неполноценность. Сегодня хоть бы один слабый голос за увековечевание, скажем, тиранозавра. Мимоходом, эта страхопудина вырастала до своих габаритов из яйца примерно за десять лет. Отвлеклись, однако. Так вот к чему я клоню, вместо того, чтобы составлять длиннющие списки исторических обид и степени гноблений, не проще ли присмотреться к Ее Величеству Эволюции. Динозавры были, безусловно, совершенны в той среде где они возникли как вид. Причем мозг в тех условиях большой роли не играл и ясен-пень не развивался. Так эти гады силой гнобили всякую млекопитающуюся мелочь. И даже жрали. Когда могли, конечно... У питающейся молоком ( и разной растительной пищей) мелюзги пузатой не оставалось иного выхода как пестовать свой головной мозг, совершенствовать кровоснабжение и творить экономный обмен веществ. Победы окончательной и бесповоротной, при таком подходе, осталось только маненько подождать.

Это как противостояние РС с Мас(ом). Гигагерцы победили оптимизированную архитектуру. Оказалось, что РС это моща, гигагерцы и за счет них-производительность. Макинтош, конечно, продуманная система ресурсов, удобная операционная система. офигенный дизайн, но при этом узкая специализация и малое количество совместимых программ и компонентов...



Вуйко 2008-01-14 / 09:05:00
Колеги та опоненти, вітаю зі старим Новим роком!

Вуйко 2008-01-13 / 23:19:00
Повторюю для дурників: (с)Вуйко 09/01/2008 21:28

Які лише дурості не писав американський псевдорусин, найтупіша з них, що на жовто-синьому прапорі "на тот білый хрест йсте розопяли Карпатського медвідя". Чистої води богохульство. Натомість, є така загальнохристиянська геральдична традиція, коли в опіку Христові передається якись важливий для певного регіону символ, його розташовують на середхресті геральдичного хреста. Не полінувався, переглянув регіональні символи Франції. Гербові щити з різними символами на середхресті є в Аббареці, Премілло, Сен-Ілер-де-Шалеон, Тимонвілі. Але різні символи розташовувалися посеред хреста навіть без геральдичного щита. У Ле-Мані - ключ, Вальбаху - підкова, Гриллі - мушля, Валансі -вежа, Арзано - лев. Нікому, навіть до дурної голови, не приходить на думку, що цього лева розіп`ято. В Шатильйон-сур-Шалароні посеред хреста зображено червону п`ятикутну зірку. Ніхто не розпачає з цього приводу, бо це історичні символи.

мацкаль 2008-01-13 / 23:10:00
"Хреста на прапорі ви боїтеся, як дідько ладану." Да, вы правы Cтепан. От таких степанов, которые гвоздьями прибивают медведя на хрест цивилизованные люди боятся во всём мире.

Камуфляжник :) 2008-01-13 / 22:50:00
Ага, именно вот так, по-русски, "дяди" и писали. Духновичу даже в современной транскрипции вами говорить не положено, зато все мировые "дяди"ещё в далёком 1919-м мило и проникновенно лопотали по-великоросски :)

Камуфляжник :) 2008-01-13 / 22:44:00
Опять, Русин1, вы всё перепутали: границы между ВАМИ (русскими) и венграми временно существовали только во времена давно почившего Советского Союза. Спросите у венгров, хотят ли они возобновления этого соседства? (Вы с ними как бы даже родственники по финно-угорской крови). Ответ известен. Будь такое возможным, и Украина как государство перебежала бы куда-то подальше от таких соседей. Увы...

Как вы думаете, почему это все так убегают, сломя голову, от вашей дружбы? :)

Русин1 2008-01-13 / 22:43:00
В вопросах границ "дяди" в частности писали:


"...линия подлежащая определению на местности на русинской территории Бадало, Чома, Мачола, Астей и Деда, а на венгерской территории местности Берег-Шурани и Дароц. Оттуда на северо-запад и до слияния Фекете Виз с Чарондой, линия, подлежащая определению на местности и проходящая через высоту 179, оставляя на русинской территории местности Мезе Касони, Ланьян, Хетьен, Хорвати, Комьяты, и на венгерской территории местности Керек, Герент, Берки,и Барабаш..." И так далее, подробно с точностью до десятков метра...

Русин1 2008-01-13 / 22:26:00
ПыСы

Безусловно договоримся. Тем более, что границу между нами и венграми "большие дяди" четко и однозначно определили в мирном договоре между государствами Антанты и их союзниками с одной стороны и Австрией с другой, подписанным 10.9.1919 г. в Сен-Жермен ан Лэ у Парижа.

Русин1 2008-01-13 / 22:15:00
Вот уже 1105 лет делим Родину (русины-старую, венгры-новую). Как и в каждом общежитии было всякое, но как-то обошлись без Варфолоиеевских ночей. И слава Богу. Если за столом переговоров партнер, а не "хитрец" (временами ходит между каплями дождя) договорится всегда можно и нужно. В интересах обеих. Русинам бронзовый орел если не мешал пять лет назад, когда РУХовцы истекали желчью, полагаю, договоримся и сегодня. Во имя реализации общей цели, конечно...



Вуйко 2008-01-13 / 22:05:00
Русин1, як заведено в москалів, просто щось ляпає за звичкою, а думати мають ті, хто ладнає з логікою.

Русин1 дійно ні "за", ні "проти" орла. А от Пам`ятник жертвам українського голодомору в Будапешті для мацкалів буде як кістка в горлі. Саме цього вони бояться.

леґінь 2008-01-13 / 21:58:00
Докідь украйинці тихо и спокуйно празнувуть Старий Новий рук, мацкалям ся хоче вовками вити. Алеґорія!

Камуфляжник :) 2008-01-13 / 21:47:00
Вот уж спасибо, Русин1, что хоть вы подвыли, когда больше некому. Может взвоете членораздельнее: вы за мадьярского орла Турула на перевале, или против? Или вы там двуглавого водрузить мечтаете? :)

Русин1 2008-01-13 / 21:25:00
Что-то притихли свидоми. Не слышно воя городского, что над Верецким перевалом гордо расправит крылья мадьярский Turul. С мечом в клюве...




Русин1 2008-01-13 / 21:08:00
Логика и Вуйко- понятия несовместимые. По определению...



Степан 2008-01-13 / 20:02:00
Тому-то - умом Россію і нє понять.

Вуйко 2008-01-13 / 19:59:00
Найбільшим "дияволом" для мацкаля є логіка. Де лише зобачить щось правдиве, відразу хреститься, лупить головою до підлоги і каже "свят-свят". Для нього хаос - рідна, мила серцю стихія, а любий алогізм - як Глас Божий.

НОВИНИ: Політика

11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
» Всі новини