Порошенко позбавив Саакашвілі українського громадянства. Саакашвілі: "Не вийде!" (ВІДЕО)

Екс-глава Одеської облдержадміністрації Міхеїл Саакашвілі заявив, що у президента Петра Порошенка не вийде позбавити його українського громадянства.

Про це він заявив на своїй сторінці в соціальній мережі Фейсбук.

"Я живу в Україні вже понад 13 років, я брав участь у трьох революціях: революції на граніті та двох майданах! У мене лише одне єдине громадянство - українське і їм не вдасться мене його позбавити!", - заявив Саакшвілі.

Він підкреслив, що не отримуватиме статус біженця.

"Зараз мене хочуть змусити отримати статус біженця. Цього не буде! Я не збираюсь ніде лишатися та отримувати ніякий статус! Я буду домагатись законного права повернутись в Україну!", - зазначив він.

Саакашвілі також заявив, що Порошенко їздив до Грузії "для чергового договорняка"

"Порошенко їздив у Грузію не налагоджувати зв'язки між країнами, він поїхав туди задля чергового договірняку, цього разу - двох олігархічних режимів: українського Порошенко і найбільшого приватного акціонера Газпрому, проросійського Іванішвілі", - йдеться в повідомленні.

За словами Саакашвілі, "придумали, що начебто надали ГПУ нові докази у моїй справі - це чергова брехня". Він зазначив, що з тих пір, як йому запропонували громадянство України проти нього в Грузії не було порушено жодної справи.

"Цим своїм указом ви підписали собі та своїй владі неминучу поразку. Причому, якщо раніше ви ще могли сподіватися "дотягнути" до виборів, то тепер вам вони можуть тільки снитися", - вважає Саакашвілі.

"Сьогодні ви, Петре Олексійовичу, переступили межу. Сьогодні вся країна зрозуміла, яка ціна вашим обіцянкам "жити по-новому". Тепер, напевно, у вас, як і у вашого попередника, з'явиться бажання утримати владу будь-якою ціною. Що ж, можете спробувати, тільки пам'ятайте, в Росії вас не чекають! Українці вже двічі впоралися з цією чумою і не зупиняться, поки не приведуть до влади справжніх нових політиків!", - написав він.

Саакашвілі також підкреслив, що продовжить боротися за реформи в Україні.

Крім того, партія Саакашвілі "Рух нових сил" заявила, що 27 липня о 13:30 збирає віче в Києві на Майдані Незалежності.

"Не за Саакашвілі! А проти їхнього свавілля, проти того, що вони цинічно плюють нам усім у обличчя і показують, що наші з вами права для них - ніщо! Сьогодні українська влада остаточно скинула маски. Вони перейшли межу! Ми не можемо це залишити просто так, не маємо морального права. Збираємося біля стели на Майдані. Без політичних прапорів!", - йдеться в повідомленні.

Раніше ДМС заявила, що президент Петро Порошенко видав указ про припинення українського громадянства Саакашвілі.

"Президентом видано указ про втрату громадянства України. Припинення громадянства України у випадках, передбачених законом, є конституційною нормою", - сказано у повідомленні.

У відомстві зазначили, що підстави для втрати громадянства України перелічені у ст.19 закону України "Про громадянство України".

Як вказується у повідомленні, до таких підстав, зокрема, належить добровільне набуття громадянином України громадянства іншої держави, якщо на момент такого набуття він досягнув повноліття, або набуття особою громадянства України на підставі статті 9 цього закону - внаслідок обману, свідомого подання неправдивих відомостей або фальшивих документів.

Відомство нагадало, що згідно зі статтями 24 та 25 закону, підготовка подань про втрату громадянства України і надсилання їх на розгляд Комісії при президентові з питань громадянства здійснюється Державною міграційною службою та МЗС,диппредставництвами та консульськими установами.

"Матеріали стосовно Міхеіла Саакашвілі надані Генеральною прокуратурою України, які отримані від грузинської сторони, опрацьовані ДМС, направлені на розгляд Комісії з питань громадянства при президентові України, та у встановленому порядку розглянуті на засіданні Комісії", - сказано у заяві.

Згідно з Конституцією, рішення про втрату громадянства України ухвалює президент на підставі висновків Комісії з питань громадянства.

Водночас відповідного указу досі немає на сайті глави держави.

Джерело "УП" повідомило, що Саакашвілі міг втратити громадянство через те, що під час заповнення відповідних документів не вказав інформації про судимості.

Сам Сааакашвілі наразі перебуває у США. 

Як відомо, 17-18 липня президент України Петро Порошенко перебував з офіційним візитом у Грузії.

Журналісти неодноразово ставили йому запитання про можливу екстрадицію Саакашвілі.

Спочатку Порошенко заявив, що Грузія не зверталася до України з проханням про екстрадицію, проте пізніше зазначив, що перевірив цю інформацію і виявилося, що Грузія зверталася, але Україна відповіла відмовою.

У Грузії проти екс-президента країни Саакашвілі, який отримав українське громадянство і очолював Одеську облдержадміністрацію, порушено кілька кримінальних справ за звинуваченням в розтраті держкоштів і перевищенні службових повноважень.

Згідно з рішенням суду, в разі появи Саакашвілі в Грузії його повинні заарештувати.

27 липня 2017р.

Теги: Саакашвілі, громадянство, Порошенко, Грузія, арешт

Коментарі

Вуву 2017-07-27 / 23:16:31
НІ ....ЗАСЛУЖИЛИ ...бо самі собі вибираєм владу ... а вибравши ... самоусуваємось від всього на світі ..."моя хата з краю ... Нічого незнаю."
Тоді як в інших крайінах ... народ ціеавиться всім ... До всього йім є діло ... Всюди вони пхають свій ніс (різні громадські організаційі ... Журналісти ... Спецслужби ... ... Недають владі "розслабитись"
Громадянське суспільсво живе і контролює і тому має розвиток і позитивнийрезультат.

Степан Крук 2017-07-27 / 22:30:32
Знаю одне точно - не можна нас ганьбити на цілий Світ, бо ми того не заслужили!

Вуву 2017-07-27 / 21:15:12
За це невідповість ... ніхто.
26 років поспільдеруть і барижать і віджимають і ніхто нізащо не відповів ... Ні КРАВчук ні Ющ ні Кучма ... Взагалі ніхто ... Т.б.т а нас в крайіні такий собі сімбіоз .....
Демократійі ... Анархійі ... і Імперіалізму .

Правда 2017-07-27 / 19:33:52
підла людина, то й вчинки підлі. не достойні чоловіка. ні витримки, ні мужності, ні вміння керувати країною на рівні державного мужа,........ ні. ні. ні. нічого зовсім.невже "таке " ще може комусь подобатися?!а де логіка???7 це що, прибиральник із комунтрансу підписував наказ про надання українського громадянства екс-президенту грузії? чому тоді всі закони були попрані і знехтувані? за це хто відповість?

Степан Крук 2017-07-27 / 17:54:52
Так! Саме гендляр і політичний шулер!

О.Д. 2017-07-27 / 17:00:38


Не належу до числа фанатів Саакашвілі. Але Порошенко - гендляр і політичний шулер


Степан Крук 2017-07-27 / 16:45:03
Питання навіть не в Міхо, а в свавіллі Порошенка. Мені здається, що вчора він запустив механізм третього Майдану

Вуву 2017-07-27 / 16:35:58
На .... ю тубі ...є про нього багато чого цікавого ...
А всяктм оізним дурницям і маоазмам за 26 років ми стільки надивились і наслухались ....що ми вже до цього звикли і нас мабуть вже нічого не здивує ...Тай жити-виживати якось потрібне ... А ті всі йіхні междусобойі .........

Карпато - словін 2017-07-27 / 13:51:40
Жиди по- новому ! ...
Мерзота барижна ....

І до "ната" .зробив би хтось в Україні стільки і так як "аферист" Саакашвілі в Грузії.

Степан Крук 2017-07-27 / 12:32:32
Цирк продовжується! Тільки що Адміністрація Президента заявила, що Указ Президента про позбавлення Саакашвілі громадянства публікувати не будуть, оскільки указ містить конфіденційну інформацію....персональні дані Саакашвілі??! Це вже не смішно - Порошенко продовжує принижувати український народ! З іншого боку, укази вступають в законну силу з моменту їх опублікування. То виходить що указ Президента не дійсний? Я такої ганьби та маразму не памятаю за всі роки Незалежності!!!

Степан Крук 2017-07-27 / 11:48:18
Завжди ставився до Саакашвілі та його реформаторських можливостей скептично. Однак, в даному випадку мені соромно за Президента. По-перше: відкриті карні справи проти Саакашвілі не можуть бути підставою для позбавлення громадянства, адже судових рішень по цим справам нема, а вина Саакашвілі не доведена. По-друге: Якось не подорослому, не солідно з боку Президента виглядає відсторонення опозиціонера Саакашвілі від політичних процесів в такий спосіб. Так поступають боягузи і підлі люди, в котрих вичерпалися аргументи і контраргументи.
По-третє: Порошенко своїми діями принизив українську націю, адже для Світу такий підло-радикальний спосіб політичної боротьби є неприпустимий.
ПО-четверте: Цим "політичним хуліганством" Порошенко в першу чергу принизив себе

ната 2017-07-27 / 10:24:11
Прекрасно всі знали що на Міхо відкриті справи ще коли був Майдан і той сикун злиняв до нас, всяку лапшу вішав людям на вуха. Ще тоді під час Майдану було офіційне звернення від проем"єр міністра Грузії про те що українці не слухали того афериста і багато сюжетів було про то що він витворяв у Грузії.

Вуву 2017-07-27 / 05:25:00
Хрен за гіоку редьку не солодший ... (Народна мудрість).

НОВИНИ: Різне

14:51
Правила підбору одягу для тривалих велопрогулянок
15:36
Гербіциди: основні типи, принцип дії та застосування в аграрній практиці
16:17
Холодильник Samsung No Frost — ідеальний варіант для кухні
22:13
Щоби "промивати мізки" угорцям, росіяни створили спеціальний сайт і Telegram-канал
20:18
Весілля мрії у Німеччині з агентством AlexShow
17:19
Чи можна використовувати паронітові прокладки для води
15:37
Покупка військового спорядження: важливі поради від експерта
10:43
Дизельний та бензиновий генератор: який обрати?
19:42
Гідравлічні насоси: їх види та основні характеристики
15:06
44 держави у Гаазі підтримали створення спецтрибуналу та використання заморожених активів рф
21:23
П'ять аргументів на користь купівлі планшета
20:55
Оновлені можливості: Що робить DJI Mavic 3T найкращим вибором
19:29
Як змінились ціни на будівельні матеріали?
17:13
Чим може бути корисний штучний інтелект PPC-шникам?
22:46
"Заповіт" Тараса Шевченка прозвучав в угорському парламенті
17:13
Переваги вертикальних пресів для макулатури
22:19
Пневматичний пістолет для спорту та тренувань
22:17
Чому виникає запалення нирок і які аналізи допоможуть діагностувати нефрит?
22:15
Чоловічі ремені: Різновид матеріалів, як правильно обирати
00:48
/ 2
У першому турі виборів президента Словаччини виграв прозахідний кандидат
20:59
Оптові продажі промислової фурнітури в Україні: виклики та можливості для бізнесу в 2024 році
21:21
Колористика меблів: дивани яких кольорів виглядають дорого?
22:58
/ 11
Військовий з "Азова" запропонував дозволити бойовим бригадам самим мобілізовувати "ухилянтів"
15:29
Найкращі місця для подорожі в Японію
23:02
/ 2
Макрон: У нас немає лімітів, ми будемо реагувати на поведінку росії
» Всі новини