Головний аграрник Закарпаття взяв участь у Всеукраїнській селекторній нараді з питань інтервенції борошна в регіони із держресурсів

За дорученням міністра аграрної політики України сьогодні проведено всеукраїнську селекторну нараду. Обговорювались питання, пов’язані із інтервенцією борошна в регіони із державних ресурсів (Держкомрезерв та підприємства системи ДАК “Хліб України”). Ця робота проводиться відповідно до спільного наказу Мінагрополітики та вказаних структур (від 29.10.2007 року № 765).

Звертаючись до учасників наради, заступник міністра аграрної політики Ярослав Гадзало, зокрема підкреслив: «В результаті вжитих Урядом заходів, з червня по жовтень місяць включно підприємствами ДАК “Хліб України” безпосередньо хлібопекарським підприємствам регіонів реалізовано 136 тис. т борошна та Держкомрезервом – 158 тис. т.

В ситуації, коли на світовому й внутрішньому ринках почалося стрімке зростання цін на зерно, а в свою чергу і на борошно, саме за рахунок здіснення інтервенцій дешевшим борошном вдалося забезпечити на хліб й хлібобулочні вироби відносну стабільність цін, не допустити їх скачка та значного росту.

В результаті проведених заходів, коли обсяг інтервенцій склав майже 30% від потреби в борошні (в цілому по державі) і при річному зростанні цін на зерно від 50 до 80%, вдалося утримати середньомісячне зростання цін з початку року до нині: на борошно на рівні 3,1%, а на хліб та хлібобулочні вироби на рівні 1,2-1,6%. Тому Уряд прийняв рішення про продовольчі інтервенції борошном і у листопаді-грудні місяці ц.р.»

Ярослав Михайлович звернув увагу аграрних керівників областей на дещо неоперативну роботу ДАК “Хліб України” і хлібопеків по заключенню угод й проплаті коштів за борошно в перші дні листопада. А головне, на затягування із переміщенням зерна та відпуском борошна тим хлібопекарським підприємствам, що проплатили кошти за борошно. І наголосив на необхідності організувати під контролем головних управлінь агропромислового розвитку ОДА чітку роботу на місцях по переміщенню зерна, його переробці та відпущенню борошна хлібопекарським підприємствам.

Свої міркування щодо обговорюваних проблем висловили начальники головних управлінь агропромислового розвитку: Анатолій Павліченко (Вінниця), Василь Джулай (Донецьк), Іван Паук (Закарпаття), Степан Балабаник (Івано-Франківськ), Антон Яковлев (Миколаїв), Василь Ящук (Чернівці), Олександр Сень (Полтава), Володимир Івченко (Суми), Олександр Шанойло (Чернігів).

Завершуючи селекторну нараду, заступник міністра Ярослав Гадзало закликав всіх причетних до цієї важливої справи – поставки борошна в регіони - детально спланувати та скоординувати дії місцевої влади і хлібопеків, завчасно уточнити запаси борошна і схеми його поставок, уточнити та узгодити графік роботи підприємств у святкові дні, забезпечити відповідне чергування, щоб не допустити збоїв у поставці хлібобулочних виробів у найввідалені від райцентрів населенні пункти.

Ярослав Михайлович також від імені міністра та колегії Мінагрополітики щиро привітав всіх із наступаючим Новим роком й Різдвом Христовим і побажав веселих новорічних й різдвяних свят, а головне, здоров’я, щастя і добра в 2008 році.

Прес-служба МінАП
27 грудня 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 5
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
» Всі новини