ФОТОФАКТ. Влада Ужгорода похвалилася нищенням лавиць в ексклюзивному сквері

"У скверику навпроти ЗОШ №4 в Ужгороді комунальні служби встановили сьогодні лавочки. Старі, що там були раніше, вже були повністю непридатні для сидіння", - таке коротке повідомлення з відповідними світлинами опублікували вчора, у середу, 28 червня, на офіційній сторінці Ужгородської міської ради в соціальній мережі Фейсбук..

ФОТОФАКТ. Влада Ужгорода похвалилася нищенням лавиць в ексклюзивному сквері

Сквер з дитячим майданчиком біля 4-ї школи належить до найцікавіших місцин радянського Ужгорода. Металевого коня-гірку зі стильними лавицями і гарною кованою огорожею на колишній площі Радянській було облаштовано приблизно 34 роки тому. З того часу ніхто цією місциною в самому центрі історичного Ужгорода не опікувався. Відповідно, як розповідалося в сюжеті журналістів "21 каналу" річної давності, сквер занепав, лавиці - зруйнувалися, а чавунну огорожу частково розікрали.

Утім, відновлення лавиць, котрі у їх первісному варіанті були однією з окрас обласного центру, не потребувало величезних затрат. Однак влада міста пішла простішим шляхом і просто знищила цю "родзинку", встановивши замість ексклюзиву абсолютно непідходящі до цього місця за стилем лавиці. Ймовірно з числа тих, що їх днями забрали з площі Театральної, замінивши на інші.

У такий спосіб ще раз продемонстровано, що в місті немає системного і якісного підходу до збереження історичної спадщини і загалом ексклюзивних місцин, елементів і об'єктів, що творять неповторне і туристично привабливе обличчя обласного центру Закарпаття.

29 червня 2017р.

Теги: сквер, лавка

Коментарі

О.Д. 2017-06-29 / 21:29:48
Якщо ж повертатися до теми" сугубо о лавочках, то:"
потрудіться почитати інформацію до фото і там сказано, що "...однак влада міста пішла простішим шляхом і просто знищила цю "родзинку", встановивши замість ексклюзиву абсолютно непідходящі до цього місця за стилем лавиці. Ймовірно з числа тих, що їх днями забрали з площі Театральної, замінивши на інші.

У такий спосіб ще раз продемонстровано, що в місті немає системного і якісного підходу до збереження історичної спадщини і загалом ексклюзивних місцин, елементів і об'єктів, що творять неповторне і туристично привабливе обличчя обласного центру Закарпаття".

Тобто, вже сказано те, про що кажете ви.

О.Д. 2017-06-29 / 21:26:33


Повторюю, якщо це не зрозуміло з першого разу:

1. Це не комплексний аналітичний матеріал, а ФОТОФАКТ. Тобто, жанр інформації, основу якого складає фото. Комплексно висвітлення тем "капіталізм-соціалізм", "лавки в Ужгороді", "сайти, які ВСЕГДА ПОЗИТИВНО висвітлювали тему ретро-лавок", "телефонні будки", "смітники" та інші, які прийшли вам в голову тепер чи можуть прийти надалі, в ній не передбачалося висвітлювати.

2. Як людина, спроможна писати, спробуйте написати комплексні матеріали на цю тему і запропонувати їх редакціям. Якщо вони будуть справді якісними, їх опублікують. Якщо ні, вам на це вкажуть.

Якщо не подобається така залежність від редакцій, створіть власний сайт.

3. Як громадянин міста, точно такий, як і всі, ви можете сформулювати свої зауваження і добиватися їх втілення владою міста

Все це вам пропоную зробити замість того, щоби повчати журналістів та активістів і нарізати їм завдання.

Зверхньо молоти язиком - це не мішки тягати )


Читатель 2017-06-29 / 21:20:34
А если тема, всё же, сугубо о лавочках, то:
а) допустим, на пл. Петефи - появились более "правильные" лавочки. И никто не говорил, что старые - не совсем то.
б) на набережной Независимости. Хорошо бы что-то другое. Нет, я не говорю, что те лавочки мне глаза режут, ))) я говорю о более правильном стиле.
в) в сквере у Филармонии. Как на мой взгляд - вместо нестильных досок ))) хороши были бы лавочки другие. Какие? Аналогичные, что были, в обсуждаемом сквере - из рёбер, только без спинок.

Читатель 2017-06-29 / 21:14:29
Значит, так. Отвечаю.
Не имею ни к кому претензий, но... Заметка просто подана в "однобоком стиле", как это часто бывает. Не в обиду сказано. Нет! Нужно освещать и мелкие проблемы, но я говорю о стиле подачи.
Второе. Согласен! Много поднимали вопросов журналисты, активисты и т.д. Но, ряд проблем - как будто их нет! Или выдают их за позитив.

Парочка примеров.
1) К скверу придрались, а лавочки на весь город? )))) Давняя проблема - постоянно одинаковые (!) лавочки в стиле ретро (эта беда еще со времен СССР тянулась). Но, извините, не всегда, и не везде они вписывались и вписываются в архитектуру. Однако. Преподносилось всё это - ВСЕГДА ПОЗИТИВНО. Также, параллельно, проблема "наоборот" - современные лавочки в исторических местах города.

2) О телефонных будках (а позже - их замены на "навесы") я вообще молчу. Очень смешно! )))) Весьма интересно, что никто не поднимал этот вопрос.

3) Мусорники. Эх, какие были раньше! Помните? Мехзавод делал (или Турбогаз) их путём литья, в стиле ретро. Современные мусорники в старом городе - совершенно не в тему! Прекрасно было бы, если бы "традицию" вернули.

вуву 2017-06-29 / 20:23:41
Тут є "цікавий" момент... Чітатель... Досить обізнаний із ситуацією в місті але з певних якихось , нам не відомих причин ... Хоче бути анонімгим ... Ну це його право. Але те гащо він вказав ... Дійсно варта звернути увагу ... Хоча б тому що архітектурне облисчя міста ... Це справа комплекна , при тлму що всі ці обєкти мають різну художню. Історико -архітектургу цінність і значимість.

О.Д. 2017-06-29 / 18:48:34
Пане екс-Правый сегмент, перегляньте архів сайту і спробуйте осягнути, скільки і яких конкретно проблем з життя міста і області порушували журналісти видання.

А після цього хоча б раз підніміть гузицю і, замість критикувати чи, тим більше, нарізати завдання іншим, спробуйте сам зробити що-небудь корисне.

Читатель 2017-06-29 / 18:42:45
И еще добавлю. Сей процесс интенсивно идёт с 92-го года!
К примеру, стоит упомянуть сквер, где памятник Масарику. При советах, там размещались резные красивые композиции! Интересно, что никто не возражал, когда их убрали по причине негодности. Собственно, к самому памятнику у меня нет претензий, я о другом.
Еще один элемент. Был! И красивый был! Чугунные вывески, чугунное литьё на Корзо и проч. Куда оно подевалось? Увы, общественность молчит.

И еще одно подкину. Специально для О. Дыбы. ))) Нет, я не придираюсь к нему, но.... Может, поднимет вопрос? Общественность скажет СПАСИБО - на Петефи, на козырьке Дома Быта, имеется очень красивая композиция, скрытая уродливой рекламой "Смерички". Собственно, данная композиция и была очень красивой рекламой "Смерички", но оная фирма решила ее заменить более уродливой, и потому, очень плохо работающей!

О.Д. 2017-06-29 / 18:38:21


Пане екс-Правый сегмент, до чого тут комплексне копання у радянському минулому, якщо йдеться про цілком конкретний приклад нищення позитиву з того періоду? Ви взагалі здатні відрізнити жанр фотофакту від аналітичної статті на певну тему?


Читатель 2017-06-29 / 18:32:52
А давайте, немного всех подловлю. ))))
1) Поставить позже "правильные" - не проблема. Где она?
2) В городе много чего неправильно! А придрались к лавочкам. ))))
Перечислять не буду.
3) При СССР и позднее - много чего было сделано по-уродски!
а) квартал Корзо. "Исторические" тротуары уничтожили, выложив всё неподходящей брусчаткой.
б) возвели Дом Быта, еще какое-то здание на Петефи - в совершенно идиотском стиле. Так сказать, и при советах, дурдома хватало.

простому 2017-06-29 / 11:46:08
Про те й мова, що для таких, як ви, ці лавиці - дрова, пл.Народна - дрова, Корона - дрова, кінотеатр - дрова, будинок Фунданича - дрова.

Дикуни.

простий 2017-06-29 / 11:43:57
Ага,треба було на тих дровах табличку повісити "памятник архітектури". Тут не коменти, а суцільна заказуха, так само, як і подача матеріалів. От якби ці лавиці "за сприяння " якогось пітьовки поміняли, то був би зовсім інший коленкор

шок 2017-06-29 / 09:52:29
справжні ДОЛБОРОБИ!
стільки покращень, як за останні 5-7 років, Ужгород давно не бачив...

Вуву 2017-06-29 / 06:14:24
Дикість і варварство ... Але ті "кабінетні вороги" не хочуть вірити чи розуміти , що так як було "вчора" коли вмі мовчали ...вже більше не буде.

НОВИНИ: Соціо

11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 8
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 7
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
» Всі новини