Скарби середньовічного мистецтва словацького Рудогір᾽я представили в Ужгороді (ФОТО)

Участь у відкритті виставки взяв, у числі інших, одіозний вчений, "батько" закарпатських сепаратизму та українофобії Пол-Роберт Маґочі

Скарби середньовічного мистецтва словацького Рудогір᾽я представили в Ужгороді (ФОТО)

Скарби середньовічного мистецтва словацького Рудогір᾽я представлені на міжнародній фотовиставці, відкритій 21 червня у Закарпатському обласному краєзнавчому музеї ім. Т. Легоцького. Виставка – результат міжнародного фотопленеру, що відбувся у жовтні 2016 року у Словацькій Республіці.

До експозиції включено пам᾽ятки архітектури та розписи храмів сіл Словацького Рудогір᾽я: Чечейовце, Турня над Бодвов, Педер, Плешівець, Охтіна, Коцельовце, Штітнік і Лучка.

Словацьке Рудогір᾽я – найбільший гірський масив у Словаччині, який простягається із заходу на схід між Низькими Татрами на півночі та долинами річок Шайо і Бодва – на півдні. Територія регіону охоплює площу 4 тис. кв. км. Найвища точка регіону  - гора Столиця (1476 м.).

Учасники міжнародного пленеру: Володимир Ньорба (Україна), Йозеф Калапош, Владімір Латта, Франтішек Папп, Ігор Шимко, Гелга Томондійова, Павол Кочіш, Каро Новак, Роберт Парніца, Любіца Кременьова, Йозеф Свобода, Ян Ткач, Гелена Вонгарова (Словаччина), Клаудіо Сабо, Марсел Адріан (Румунія), Вацлав Турек, Станіслав Клімек (Польща).

Відкрив виставку вітальним словом виконуючий обов᾽язки директора музею, голова правління ЗОО НСКУ  М. В. Делеган. Як повідомляють у Закарпатському обласному краєзнавчому музеї ім. Т. Левицького, у відкритті виставки взяли участь і виступили голова Спілки фотохудожників Закарпаття В. Ньорба, краєзнавець, професор Ужгородського національного університету С. Д. Федака, а поміж ними - вчений П.-Р. Магочі.

Як повідомляло Закарпаття онлайн, про візит на Закарпаття вченого, який чи не найбільшою мірою долучився до формування сепаратизму в нашому регіоні і нищення українства на українських етнічних теренах суміжніх країн, стало відомо з анонсу, розісланого Закарпатською обласною бібліотекою щодо презентації книжки "Євреї та українці: тисячоліття співіснування", одним з авторів якої є П.-Р. Маґочі.

Про відкриття експозиції фотовиставки "Скарби середньовічного мистецтва словацького Рудогір'я" Закарпаття онлайн так само повідомляло заздалегідь. Однак, як і в разі з анонсом від бібліотеки, в анонсі організаторів виставки тепер уже взагалі і жодним словом не згадувалося про заплановану участь у відкритті "батька" закарпатських сепаратизму та українофобії.

Організаторами виставки виступили Спілка фотохудожників Закарпаття, Закарпатська обласна краєзнавча організація Національної спілки краєзнавців України та обласний краєзнавчий музей ім. Т. Легоцького.

Відкриття наступної міжнародної виставки відбудеться у першій декаді липня нинішнього року.       

25 червня 2017р.

Теги: скарби, Рудогір'я

Коментарі

Ужгород 2017-06-26 / 19:59:02
А яким чином сепаратист Магочі має стосунок до словацької виставки? Це курва Делеган його притягнув?

В. Піпаш 2017-06-25 / 11:55:10
Цікаво, що низці російських артистів, різним зарубіжним політикам, які "відвідали" Крим, СБУ цілком справедливо забороняє в"їзд в Україну. Проти агентів ФСБ Раші - придурка Гецка та такого ж Сидора, начебто порушено криміналні справи. Однак їхньому ідейному батькові, без котрого сепаратизму не було б, не лише дозволено в"їзд в Україну, але і йому - "видатному вченому" (як оцінюється тут, хоча вся його "науковість" - це "виявлення незалежного народу русинів") - повне сприяння з боку державних органів України. "Фатьов" сидить у Закарпатті уже тиждень та я впевнений весь час даремно не витрачає - весь цей час займається своєю антиукраїнською роботою на користь ФСБ Раші. Складається враження, що в СБУ Закарпаття:
1) сидять ідіоти;
2) та ж агентура ФСБ.
Бо, як:
".. повідомила чеська газета «Necenzurovane noviny. Rude kravo» у № 14 за 1992 р., головний ідеолог та вождь русинів різних угруповань, канадський професор Павло Роберт Магочій був агентом спецслужб Чехословаччини комуністичних часів . О. Данко вважає, що він, водночас був і агентом КДБ СРСР. Нарешті те, що П. Р. Магочій дійсно був агентом спецслужб двох держав, засвідчив у 1998 р., у своєму інтерв’ю газеті «Независимость» один із провідних аналітиків КДБ СРСР Віктор Школьник . спецсhttp://zakarpattya.net.ua/Blogs/92501-Politychnyi-pidtekst-rusynskoho-pytannia-na-Zakarpatti

НОВИНИ: Культура

10:52
Сьогодні, у четвер, в Ужгородському скансені відкриється виставка Мирослава Ясінського "Карби"
17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
11:16
/ 1
Автор споруд ПАДІЮНу і "Едельвейсу" представив в Ужгороді виставку акварелей
22:08
/ 1
"Маріупольську драму" покажуть в Ужгороді та Києві
10:12
/ 1
У четвер відбудеться концерт Закарпатського народного хору "Загуди ми, гудаченьку"
11:08
Закарпатська філармонія запрошує на концерт "Музичне мереживо бароко"
05:09
У коледжі мистецтв ім.А.Ерделі провели конкурс дитячого малюнку
17:34
/ 1
В Ужгороді відбудеться "вуличний" поетичний марафон
20:11
До Дня Валентина в Ужгороді відбудеться романтичний вечір "Любов в опері"
03:44
/ 2
Кошиці, Пряшів і Михайлівці
11:06
У Румунії вийшла книжка про князя Корятовича
18:00
В Ужгородському замку "камерно" виставили "Художню спадщину Імре Ревеса на Закарпатті"
17:48
/ 2
"Жадан і Собаки" відвідають Ужгород і Мукачево в межах Благодійного зимового туру
» Всі новини