В умовах блокади від Порошенка Анатолій Гриценко в Ужгороді розповів про "трьох китів" і "Громадянську платформу" (ФОТО)

В Ужгороді відбулася прес-конференція Анатолія Гриценка, лідера політичної партії «Громадянська позиція».

В умовах блокади від Порошенка Анатолій Гриценко в Ужгороді розповів про "трьох китів" і "Громадянську платформу" (ФОТО)

Анатолій Гриценко перебував з робочою поїздкою на Закарпатті. Політик зустрівся з активом обласної організації «Громадянської позиції» та журналістами.

«В умовах, коли по команді Порошенка перекриті центральні канали, я намагаються донести нашу позицію через регіональну пресу і постійно їжджу країною. Паралельно ми проводимо робочі семінари з нашими партійними активістами, місцевими депутатами, у нас їх близько 600, орієнтуємо, щоб вони виконували обіцяне і тримали довіру»,- зазначив на зустрічі Анатолій Гриценко.

Політик акцентував увагу на трьох головних питаннях. «Питання перше: влада підписалася МВФ і сама сидить у режимі «слина тече» очікуючи «проломити» аграрну реформу або ринок землі. Насправді -- це ніяка не реформа, ніякий не ринок і навіть не базар. Вони хочуть дуже швидко скупити за безцінь землю по 20 тис. грн за гектар, знаючи що реальна ціна 20 тис. євро за га, через кілька років перепродати і втекти. У людей грошей немає, у фермерів грошей нема, є гроші тільки у кількох родин. Ці прізвища олігархів відомі. І це фактично буде повтор того, що відбулося у 90-і роки з приватизаційними сертифікатами: коли за безцінь забрали промислові об’єкти, половину знищили, половину прихопили собі. Зараз олігархат керує країною. Не можна допустити провести цей законопроект,  цю аферу тисячоліття допустити не можна. Натомість треба запровадити ефективний інститут оренди землі, вигідний для того хто здає землю в оренду і для того, хто орендує. Коли країна стане багатшою, коли до влади настане довіра, коли суть реформи зрозуміють люди, тоді її можна проводити», - зазначив Анатолій Гриценко.

«Друге, що треб зробити,-- зорієнтувати уряд на створення того, щоб ми експортували не зерно, виснажуючи землю, а експортували продовольчу продукцію, якісну, екологічно чисту, яка є дорогою. Наприклад, соки, джеми, ковбаси тощо, щоб додана вартість була тут, щоб село не спивалося і не тікало в міста, бо не може вижити,- каже Анатолій Гриценко. – Інша проблема, що стримує розвиток суспільства -- це олігархат. Олігархат має бути знищеним як клас. У країні не повинно бути олігархів. Принципово крупний бізнес відрізняється тим, що олігархат володіє потужними ЗМІ впливає на громадську думку, має своїх президентів, міністрів, суддів, митників фракції у парламенті. Крупний бізнес нехай створює нові робочі місця, платить податки тут, а не в офшорах, його треба підтримувати. Повинна відбутися демонополізація. Антимонопольний комітет має бути потужнішим, ніж прокуратура. Бо сьогодні --це не тільки диктат цін, це не тільки в рази завищені тарифи, і люди стоять на колінах. Це фактично перекриті соціальні ліфти для руху молоді догори. Якщо поставити крупний бізнес в умови рівної конкуренції, я стверджую, що олігархат «випаде в осад». Вони не підприємці, серед них немає таких як Біл Гейтс, Стів Джобс, вони не впроваджували нових технологій, просто користуються монопольним доступом до бюджетних коштів, до умов приватизації, до родовищ. Є така Національна комісія з регулювання енергетики та комунальних послуг, її очолює Дмитро Вовк. Його призначив, виходячи за межі повноважень у грудні 2014 році Петро Порошенко. На момент призначення цьому Д.Вовку було 25 років, єдине місце роботи -- після університет очолював  у Москві представництво «Рошен» під час війни. Хлопцеві доручили впливати на життя всієї крани,  не галузі. Вони встановлюють захмарні тарифи і наслідком цього стало те, що офіційно проголосивши європейський вектор розвитку, влада будує «рашу» -- тотальну залежність від влади. Уряд хвалиться, що 60% домогосподарств на субсидіях. Це катастроф! Якби вони сказали, що завдяки їхнім зусиллям понад 60% твердо стоять на ногах, отримують достойну заплату, я б аплодував.  Є досвід європейських країн: де дали певну суму живими грошима - і приведіть у порядок енергетичну домівку.

Зараз гроші беруться з бюджету і транзитом через рахунки йдуть монополістам. Вони у ті завищені тарифи вкладають і свої чартери,  і майно закордоном. Чи створюється стимул для того, щоб менше було споживання енергії? Зовсім ні, минулого року газу спожили  року на 20 % більше, ніж у попередньому. Ми купуємо той самий російський газ, який йде через інші шляхи, тільки дорожче».

Ще одним важливим напрямком, який необхідно вже змінювати у країні, А.Гриценко називає боротьбу з корупцією. «Це питання ставлю після реформування судової системи. У те, що можна піти зараз після судової реформи в українські суди і без грошей захистити своє право, ніхто не вірить, платять не менше, ніж при бандидатах Януковича . Немає ключового рішення, яке б завершило всі зусилля по судовій реформі. Під тиском зробили більш прозорою систему призначенні суддів, встановили високі зарплати суддям, завищені пенсії. Все одно суди не працюють. Для тих хто продовжує в цих умовах брати хабарі треба прийняти законопроект №4109. Який передбачає для слідчого прокурора і судді, якщо взяли хабар і посадили невинного або випустили винного -- пожиттєву тюрму без права амністії і з конфіскацією майна родини. Буквально через кілька тижнів суди стануть справедливими. Я цей закон писав у 2009 році, ВР проголосувала, а Ющенко його заветував. Якби вступив закон у дію, ми б мали вже давно порядок із судами. Мій прогноз -- Порошенко не дасть прийняття цього закону. Їм вигідніше у ручному режимі керувати суддями. Тому з нинішньою владою я не пов’язую вже якихось сподівань на суттєве реформування країни».

16 червня 2017р.

Теги: Гриценко, Громадянська платформа

Коментарі

Боня 2017-06-24 / 01:10:22
Правдолюб тобі мабуть влада добре дзвіночки прищемила, що ти так прискаєж жовчю. Почекай ще трішки і на "безгрішного грицька" знайдуться переконливі аргументи, адже він досить довго терся на вершинах влади, а залишитись святим в цьому гадючнику було нереально так, що ми ще мабуть незабаром почуємо багато цікавого про діяння цього праведника.Він мабуть і сам відчуває свою вразливість тому останнім часом менше патякає наи центральних ТБ каналах пішов в регіони мізки пудрити довірливому лохторату.

Byby 2017-06-16 / 11:14:47
Ще трохи і прийде час ... Новий час вибору т.б.т. ... Виборів . А вибирати нема кого - одні бариги і злодюги.
Ось тоді народ ... Вже в який раз змушений буде задуматись ... а що далі ... ???
Можливо тільки тоді в Украйіні зміниться кардинально вся політично - економічна формація... І дайто Боже.

Правдолюб 2017-06-16 / 10:50:25
Тому і не сидить бо у діючої влади немає жодних підстав його посадити. Враховуючи що ,-суди, прокуратура,СБУ , поліція служать тепер не народу України а шоколадному магнату ( і його оточенню) і так все рівно нічого не можуть зробити Гриценку( хоча сплять і бачать Гриценка поза політикою).

ната 2017-06-16 / 08:53:47
чому цей злодій і брехло ще не сидить в кутузці?

НОВИНИ: Політика

13:55
/ 3
На Закарпатті судитимуть киянина, який в складі ОЗУ ошукав матір загиблого військовослужбовця з Донеччини на 7,5 млн грн
11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 5
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
» Всі новини