Результати матчів 6-го туру чемпіонату Закарпаття з футболу вплинули на розташування команд у верхній частині турнірної таблиці

Результати матчів 6-го туру чемпіонату Закарпаття з футболу вплинули на розташування команд у верхній частині турнірної таблиці

ФК «Поляна» – ФК «Середнє» – 1:0 (юнаки – 8:0)

Перемігши середнянців, господарі зуміли їх обійти на одне очко й посіли четверте місце. А вікторію приніс Володимир Варваринець ще на п’ятій хвилині гри. Прийнявши прострільну передачу, він влучно пробив. У гостей було і достатньо часу, і моментів, аби не тільки зрівняти рахунок, а й вийти вперед. Та в представника Ужгородщини в останніх двох поєдинках не складається з реалізацією: тільки один забитий м’яч. Михайло Кондря, тренер полянців, після зустрічі підсумував перебіг подій: «Середнє» – добротна команда, більше за нас створила моментів, але надійно захистив ворота наш голкіпер Ярослав Бучок. Можливо, вплинула спека, але в діях моєї команди не було такого руху, як у попередніх матчах. І все ж гра вийшла хорошою».

ФК «Вільхівці» – ФК «Минай» – 0:1 (1:2)

Господарі серйозно налаштувалися на лідера, і останній довго шукав підходів до воріт суперника, хоч контролював м’яч відсотків на 70. Через в’язку боротьбу могла в матчі бути й нічия, однак знову гру на себе взяв Владислав Микуляк: на 82 хв., розібравшись із візаві, дав точний пас на Сергія Машталера, котрий і приніс перемогу «Минаю». Отже, у четвертій зустрічі поспіль клуб Валерія Пересоляка здобув максимальний результат. Правда, не обійшлося, без ложки дьогтю: у рапорті арбітра записано, що на 84 хв. тренери команди гостей Микола Гібалюк і Володимир Браїла вибігли на поле й заважали проводити гру. Зі слів одного з офіційних представників матчу, ситуація мала такий вигляд: «Вільхівці» подавали кутовий. Воротар Дмитро Бабенко вибив м’яч кулаком і впав. Шкіряну кулю підхопив Роберт Гегедош, не відправив на аут, а розпочав наступальні дії. Зрештою, вийшов один на один із голкіпером «Вільхівців», але занадто відпустив м’яч. Юрій Пахомов зреагував надійно й, заволодівши шкіряною кулею, тут же передав її на «бровку» своєму гравцеві. Наступати вже розпочали господарі. Тоді й не стрималися наставники «Миная» та кинулися на поле: мовляв, на газоні лежить наш голкіпер. Що ж, очевидно, цей епізод розбиратимуть відповідні футбольні органи й винесуть по ньому остаточний вердикт.

ФК «Оболонь» (Хуст) – ФК «Ужгород» – 1:0 (2:2)

Ще одна гра, у якій команда, яка програла, мала всі шанси мати куди більш позитивний результат, та, видно, хустянам уже нікуди було відступати. Як-не-як, потрібно вибиратися з дна «турнірки». А коли це робити, як не вдома? Господарі забили швидкий гол. Результативний епізод виник після подачі зі штрафного на 8 хв. Володимир Попадинець упіймав бомбардирське чуття й не схибив. Зрозуміло, що ужгородців така ситуація не влаштовувала, вони атакували… І все ж завдяки відмінним діям на останньому рубежі воротаря оболонців Володимира Гарастея рахунок лишився незмінним.

ФК «Боржава» (Довге) – ФК «Бужора» (Іршава) – 1:2 (2:3)

Районне дербі, яке вдало відсудила бригада арбітрів на чолі з Михайлом Райдою, виявилося дещо сумбурним, однак завдяки тактично грамотним діям гості здобули перемогу. Вони ж першими й відкрили рахунок. Ярослав Мудра на 10 хв. забив красивий гол у верхній лівий від воротаря кут. Господарі доволі швидко відновили рівновагу. На 20 хв. постарався Михайло Якуб. І все ж останнє слово сказали іршавці. На 75 хв. метрів із 25 метрів зі штрафного знову відзначився Я.Мудра. Отож «Бужора» несподівано для багатьох увірвалася до першої трійки. Слід іще зазначити, що на 21 хв. «петардили» й «димошашкали» окремі вболівальники. Та це було за межами поля, а ще своєчасно спрацювала поліція.

ФК «Севлюш» (Виноградів) – ФК «Карпати» (Рахів) – 4:1 (1:0)

Закономірна перемога на класі виноградівців у домашньому матчі. Хоч гості першими відкрили рахунок на 11 хв. (гол забив Юрій Яремчук), та це тільки підлило масла у вогонь атаки господарів. Уже за три хвилини Василь Луця відновив паритет. На 26 хв. Артур Вайда наважився на удар метрів з 20 – м’яч від бокової стійки влетів у ворота. На 37 хв. той же Луця, скориставшись неузгодженими діями захисту й воротаря суперника, збільшив рахунок, а на 41 хв. Михайло Чедрик у межах штрафної площі прицільно й красиво пробив та встановив остаточні 4:1. Щоправда, і другий тайм атакували виноградівці, однак більше голів у матчі вболівальники не побачили.

У турі три перемоги здобули господарі, а дві – гості. За винятком одного матчу, змагання в плані рахунку були непоступливими. Звідси й порівняно низька результативність: 2,2. Уже чітко намітилися два претенденти на «золото» – «Севлюш» і «Минай». Натомість боротьба за медалі в цілому набирає цікавих обертів. Дещо незвично бачити в середині та нижній частині турнірної таблиці відповідно ФК «Середнє», «ФК «Ужгород», ФК «Вільхівці». Натомість «нагорі» «турнірки» опинилися колективи, які в минулому чемпіонаті зірок із неба не хапали. Мова про іршавців та полянців. Цікаво, що буде далі…

Володимир Тарасюк, ФФЗ

05 червня 2017р.

Теги: футбол, чемпіонат

НОВИНИ: Спорт

13:07
/ 1
Відбулися матчі 2 туру вищої ліги чемпіонату Закарпаття з футболу
23:20
В Ужгороді відбуваються відкритий турнір з дзюдо серед юнаків та дівчат і Кубок Ужгорода
13:28
/ 2
Відбулися матчі 1 туру вищої ліги чемпіонату Закарпаття з футболу
10:33
На Ужгородщині затримали наркоторговців
20:27
Кіберполіція заблокувала Telegram-канал, що лякав терактами в школах Мукачева
12:46
Закарпатці повернулися з нагородами з чемпіонату України з пауерліфтингу
20:42
В Ужгороді відбувся турнір пам'яті полеглого захисника Данила Богуславського
10:38
/ 6
Зимова першість Закарпаття з футболу: блокпостів біля стадіонів не буде, але й "ухилянтів" не прихищатимуть
10:28
/ 1
Стадіони у Минаї та Ужгороді допущені до УПЛ, хоча освітлення відсутнє
11:24
/ 3
5 організаторам підпільних гральних клубів на Закарпатті повідомили про підозру
20:53
/ 5
Закарпатська облрада просить УАФ дозволити й надалі проводити футбольні матчі на стадіонах "Авангард" та "Минай-Арена"
23:48
/ 4
Вартість встановлення освітлення на стадіоні "Минай Арена" сягне близько 16 млн грн
16:36
/ 1
На Закарпатті за допомогою квадрокоптера "вичислили" двох "ухилянтів"-"плавунців"
11:19
/ 9
УАФ заборонила матчі на "Минай-Арені" та "Авангарді" в Ужгороді до встановлення освітлення
23:41
Результатом благодійного забігу до Дня Святого Миколая в Ужгороді стали зібрані майже 40 тис.грн
12:41
/ 2
ФК "Минай" втратив ключових футболістів – Любеновіч
17:02
/ 1
Військовослужбовець із Закарпаття Андрій "Бродяга" Ткачук здобув "бронзу" Чемпіонату світу з бігу на 24 години
14:00
/ 3
За останні 2 дні "Минай" покинули вже 5 гравців
16:55
Закарпатський Воловець прийме Кубок України з армреслінгу
11:36
Закарпатські пауерліфтери повернулися з кубка України з медалями і навіть рекордом
15:20
Матч "Минаю" з "Динамо" в Ужгороді перенесено на весну через повітряну тривогу та відсутність освітлення на стадіоні
16:09
У Мукачеві відбулися змагання з художньої гімнастики "Мукачівська зірочка"
16:46
Мукачівці долучилися до забігу проти насильства
11:39
/ 1
Поліція розповіла про обставини зіткнення легковика, вантажівки, мікроавтобуса і велосипедиста у Вонігові на Тячівщині
10:40
/ 1
У Мукачеві сьогодні стартують чемпіонат Закарпаття та відкритий Кубок Мукачева зі змішаних єдиноборств (ММА)
» Всі новини