Закарпатський російський театр — свято, яке завжди з тобою…

У новітній історії Закарпаття, всієї вітчизняної багатонаціональної культури діяльність унікального творчого колективу - обласного державного російського драматичного театру, - по праву представляє особливу, яскраву і неповторну сторінку.

Закарпатський російський театр — свято, яке завжди з тобою…

І нинішній поважний ювілей цього чудового театрального колективу - непересічна подія для всіх нас: шанувальників театру, широкого громадського загалу, творчої інтелігенції, ділових кіл і владних інституцій.

Звичайно ж, що це свято, передусім для плеяди акторів, режисерів, художників, усіх трудівників сцени, але воно дороге й значиме також і для багатьох поколінь, найперше вдячних мукачівців, а відтак усіх закарпатців, які мали змогу долучитися до прекрасного і проникливого мистецтва театру.

Шість творчих десятиліть - це непростий шлях до людських сердець, до справжніх вершин складного і багатогранного театрального мистецтва, широкого суспільного визнання. І впродовж всієї своєї історії Мукачівський театр драми та його митці були і залишаються провідниками високих взірців світової та вітчизняної культури, носіями кращих набутків багатонаціонального театрального мистецтва, джерелом духовності і наснаги невпинного творчого пошуку, самовідданого служіння ідеалам добра і справедливості…

Про це схвильовано й щиро говорили, вітаючи ювілярів на урочистому вечорі, виконуючий обов’язки Мукачівського міського голови Золтан Лендєл, начальник обласного управління культури Юрій Глеба, Генеральний Консул Російської Федерації у м. Львів Євгеній Гузеєв, заступник голови Закарпатської обласної ради Василь Брензович, ректор Мукачівського гуманітарно-педагогічного інституту Василь Росул, колеги з обласних музично-драматичного та лялькового театрів, представники громадськості міста над Латорицею.

У своєму вітальному слові Василь Брензович, зокрема зазначив: «Дорогі іменинники! Сьогодні ми радо вітаємо майстрів сцени Мукачівської російської драми різних поколінь: і тих, за плечима яких величезний життєвий і творчий шлях, і тих, хто лишень починає свою театральну біографію...

Сьогодні ми також від щирого серця дякуємо Вам за палку любов до глядача, за самовіддане служіння мистецтву, за ваш, справді подвижницький труд на шляху до глибини людських душ і сердець.

Цей шлях ніколи не був простим чи легким. Тож крилатий вислів «древніх»: « Per aspera ad astrа» - «Через тернії - до зірок» - сповна стосується і вашої мистецької долі.

Вам, як і вашим попередникам, також доводиться долати чимало труднощів, на превеликий жаль, не лише творчих, організаційних, але й елементарно-побутових, матеріальних, фінансових. Обласна рада і обласна державна адміністрація добре обізнані з вашими проблемами і в міру об’єктивних можливостей постійно працюють над їх вирішенням».

На завершення Василь Брензович, за дорученням голови обласної ради М.М. Кічковського вручив почесні відзнаки обласної ради групі працівників театру.

Зокрема, за високий професіоналізм, і вагомий особистий внесок у розвиток театрального мистецтва області Почесною грамотою обласної ради нагороджені: режисер-постановник Віталій Дворцин, актори театру Петро Даниленко та Рудольф Ланьо, а також старший економіст театру Тетяна Головка.

Владислав Бильов, прес-служба Закарпатської обласної ради
24 грудня 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Культура

15:00
Сьогодні в Ужгороді стартує ІІ Всеукраїнський конкурс хорового мистецтва імені Михайла Кречка
13:52
В Ужгороді в неділю зірковий склад акторів зіграє одну з кращих комедій XXI століття
11:20
/ 4
В Ужгороді розпочався IV Всеукраїнський фестиваль камерного мистецтва "Під цвітом сакури"
21:09
/ 1
Загублені у коханні
13:56
В Ужгороді вдесяте відкрили виставку-конкурс "Світ писанки"
06:00
Загадкова вісімка
10:52
Сьогодні, у четвер, в Ужгородському скансені відкриється виставка Мирослава Ясінського "Карби"
17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
11:16
/ 1
Автор споруд ПАДІЮНу і "Едельвейсу" представив в Ужгороді виставку акварелей
22:08
/ 1
"Маріупольську драму" покажуть в Ужгороді та Києві
10:12
/ 1
У четвер відбудеться концерт Закарпатського народного хору "Загуди ми, гудаченьку"
11:08
Закарпатська філармонія запрошує на концерт "Музичне мереживо бароко"
05:09
У коледжі мистецтв ім.А.Ерделі провели конкурс дитячого малюнку
» Всі новини