Іван Різак: "Я не вірю в щирість заяв "регіоналів" щодо захисту людей від можливих політрепресій"

Я не вірю в щирість заяв «регіоналів» щодо захисту людей від можливих політрепресій. В мене є для цього більш як вагомі підстави. Мій приклад і моїх однодумців в Закарпатті показують, що Партія Регіонів не тільки не робила конкретних кроків на наш захист, а не було з їх боку навіть жодної публічної заяви.

Іван Різак
Іван Різак

Я неодноразово звертався до лідерів сьогоднішньої опозиції, але підтримки так і не отримав. Єдиний, хто намагався мені допомогти був Віктор Янукович. Але, напевно, потрібно не просто намагання, а конкретні дії, які б принесли результат. А результат – відомий всім. Мене засуджено до п’яти років ув’язнення за перешкоджання виборчій агітації агітаторам-прихильникам Віктора Ющенка. Зверну Вашу увагу на те, що в Законі «Про вибори Президента» навіть визначення нема, хто такі «агітатори». Про всі інші фальсифікації я зараз згадувати навіть не хочу.

Щоб не бути багатослівним наведу трохи «статистики» своїх звернень про допомогу до лідерів «регіоналів». 54 рази я намагався переговорити по телефону з Євгеном Кушнарьовим, нині покійним. Не вдалося ні разу. 5 разів спілкувався з його помічницею, яка роздратовано відповідала мені, що зв’язатися з Євгеном Петровичем неможливо. 24 рази я телефонував народному депутату, колишньому губернатору Луганщини Олександру Єфремову. Мене ні разу не з'єднали. Більше сімдесяти разів я телефонував лідеру фракції п. Богатирьовій. Мене теж ні разу не з'єднали. Кілька десятків разів я телефонував Борису Колеснікову. Його помічниця вже навіть назначала мені кілька разів зустріч, але до цього часу ні зустрітися, ні переговорити я не зміг. Близько сорока разів я телефонував голові комітету з правосуддя Сергію Ківалову. Ні разу мене з ним до цих пір не з'єднали. Із близько двох сотень дзвінків до п. Льовочкіна мені вдалося поговорити з ним два рази. Ні разу мене не з'єднали з п. Клюєвим, хоча з Андрієм Петровичем я і до цих пір хотів би дуже переговорити. Мені вдалося поспілкуватися з п. Сівковичем та Миколою Джигою. Але допомагати вони  мені з якихось причин не взялися. Не захотів зі мною навіть спілкуватися мій земляк «регіонал» Едуард Матвійчук. Про лідера закарпатських «регіоналів» я, навіть, і не кажу. Олександр Ледида (в Закарпатті це добре знають) всі свої дії погоджує з штабом «Нашої України». Крім вищеназваного десятки разів я і мої рідні зверталися до керівництва Партії Регіонів письмово. Результату не було ніякого.

Напевно, в цьому контексті потрібно згадати історію, пов’язану з новим «регіоналом» Нестором Шуфричем. Ще, будучи об’єднаним соціал-демократом, Шуфрич поставив мені умову – не телефонувати і не звертатися за допомогою до Партії Регіонів. В протилежному випадку він відмовиться мене захищати. Про те, як він мене захищав, я розповім пізніше і це тема окремої розмови. Цікавим є те, що після цієї заборони Шуфрича буквально через місяць він став міністром МНС. Взагалі, за останні два роки мені вдалося добитися телефонної розмови з Шуфричем тільки два рази. Найбільш цинічним, напевно, була кадрова політика цієї людини на теренах Закарпаття. Ним було призначено начальника управління МНС Закарпатської області полковника міліції Михайла Туряниці, який в 2005 році безпосередньо керував загоном спецназу по захопленню мене в кардіоцентрі і перевезенні в СІЗО. Під час того інциденту, нібито, «постраждав» і сам Шуфрич. Одним словом – цинізм і фальш, з допомогою яких довіру у людей здобути не можна.

Це я коротенько виклав свою історію звернень до Партії Регіонів про захист від політрепресій. Адже репресували мене за підтримку кандидата в президенти Віктора Януковича. Я можу довго розповідати про те, скільки сотень звернень було направлено до керівництва цієї партії моїми земляками-однодумцями. Практично, ніхто реального захисту не отримав.

Тому в мене є великі сумніви  щодо того, що буде реальний захист від можливих політрепресій конкретних людей. Можливо, як і в 2005 році, хтось буде захищати свій великий чи малий бізнес, але це не має жодного відношення до сплюндрованих доль «помаранчевим» криміналітетом в Закарпатті симпатиків лідера Партії Регіонів. Дай Бог, щоб я помилився…


Іван Різак, голова Закарпатської ОДА (вересень 2002р. – січень 2005р.)"

"Світогляд"
24 грудня 2007р.

Теги:

Коментарі

степан 2007-12-24 / 23:41:00
Товариш сподівався що за нього всі кинуться підставляти зад. Пізно прозрів. Не треба було нахабніти.

НОВИНИ: Політика

11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
» Всі новини