Футбольна Ужгородщина гучно підвела підсумки сезону

Святкові заходи відбулися в невицькому готельному комплексі «Камелот» відразу по завершенню фіналу кубка Святого Миколая.
У заходах взяли участь представники усіх команд районної першості, сільські голови, обласної федерації футболу та керівництво району.

Футбольна Ужгородщина гучно підвела підсумки сезону

«Загалом минулий футбольний сезон, стартувавши 12 січня турніром з міні-футболу «Кубок старого Нового року», - підкреслив голова районної федерації футболу Іван Ковач, - був досить насичений. На початку лютого розпочалась зимова першість. Потім - весняні кубки для дорослих та юнацьких команд, першість району серед юнацьких та дорослих у другій та першій лігах. У перерві - кубок району».

Іван Ковач оцінив минулий сезон як досить вдалий. І це аж ніяк не красномовство. Для цього він навів вагомі підстави. Зокрема, СК «Ужгородський» в обласному чемпіонаті обидвома складами завоював бронзові, а збірна Ужгородщини серед районів - золоті медалі. На додачу - нападник «Ужгородського» Руслан Соскида, забивши 38 голів, став найкращим бомбардиром обласного чемпіонату. А наприкінці сезону Ужгородщину прославив А.С. ФК «Дубрівка», вперше вигравши кубок та золоті медалі Ліги чемпіонів Закарпаття. Ну, який район може похвалитися подібними футбольними трофеями? Жоден! А в районному чемпіонаті вперше за багато років на чемпіонське звання до передостаннього туру претендувало аж чотири команди!

До речі, районна федерація з футболу та райдержадміністрація для вручення переможцям першості придбали 55 нагород, серед яких - кубки, комплекти медалей різного гатунку, комплект форми, цінні подарунки, футбольні м'ячі. Словом, без нагород не залишився жоден, хто того заслуговував.

Найбільший урожай нагород цього сезону, звюно, зібрав А.С. ФК «Дубрівка». Йому вручено кубок, золоті медалі та грошову премію в сумі 4,5 тис.грн. за виграш у районному чемпіонаті й п'ять тис. грн. - за виграш у Лізі чемпіонів Закарпаття (голова клубу Михайло Пеца, тренер Володимир Пеца, начальник команди Михайло Скиба).

Чималий ужинок нагород зібрав ФК «В. Лази» - срібний призер чемпіонату серед дорослих, та золотий - серед юнаків, володар Кубка району як серед дорослих, так і юнаків (президент Мирон Помпель,начальник Ігор Прокопець, тренер Йосип Микуланинець). Між іншим, на потреби цього клубу на майбутній сезон із сільського бюджету планують виділити, як для районного чемпіонату, шалені кошти. Так що, суперники, начувайтесь - у Великих Лазах на досягнутому сидіти не збираються! Бронзовими нагородами нагороджено чопський «Локомотив» (тренер Василь Мартиненко). У Чопі за голови міськради Галини Цар (партія «Наша Україна») потроху відроджується і футбол. При врученні нагород хтось із керівництва чи то пожартував, чи всерйоз сказав, що «Локомотив» грає там , де він давно мав грати. Та, за великим рахунком, порівнюючи якість гри обласного та нашого районного чемпіонатів, він не помилився. До речі, там набагато більше «лівих» команд, аніж на Ужгородщині. Чи не тому доводиться своїми кадрами годувати майже чи не всі команди краю, від Кольчина - до Ясіня! Та що там казати, якщо колись футбольна Іршавщина запрошує до себе виступати футболістів із ... Худльова, які між іншим, у нашому чемпіонаті зірок із неба не хапають.

Нагороди вручали голова райдержадміністрації Анатолій Колібаба та його заступник Анатолій Салай. А призерам другої ліги - лінцівському ФК «Хіпп», худлівській «Віолі» та соломо-нівському «Єврокару», вручив голова районної ради Михайло Фединець. Утім, футбол на Ужгородщині у пошані не тільки вболівальників, але й керівництва району. На утримання сільських команд щорічно з районного бюджету виділяється десятки тисяч гривень. І в цьому нічого дивного. Не тинятися ж молоді у вільний час по корчмах. Зрештою, футбол відіграє не менш важливу психологічну роль для консолідації, якої нам так не вистачає у нашому суспільстві. Не дарма ж футбольні матчі на Заході, й останнім часом - у нас, відвідують керівники держав, впливові люди.

Призи отримали також кращі бомбардири серед першої та другої районних ліг. Кращими тренерами серед дорослих команд визнано В. Пецу, О. Берда-ра, Т Мітулю, Ю. Федака, Я. Лу-цьо, М. Сівака, С Романа, М. Са-бадоша, І. Дерке, І. Воскресенсь-кого, В. Геці. Кращими президентами клубів - М. Пецу, М. Помпе-ля, С. Боднара, В. Хмельницького, О. Пецу, Л. Якубика, 3. Сільваші, О. Чонакі, С Чопика. Кращими тренерами юнацьких команд - Й. Микуланинця, В. Марюхнича, М. Дороговича, В. Угрина, А. Зана, В. Мартиненка, Ю. Ставинського, М. Калабігу, Л. Ковача.

Відзначено переможців чемпіонату району серед ветеранів - команди В. Лаз, Сторожниці та Коритняни. Нагороджено найактивніших футболістів-ветеранів, які в складі збірної області вибороли бронзові медалі чемпіонату України, Е. Грицища, Й. Микуланинця, Віктора Запрудняка та Юрія Товта. Та не обійшлося без дьогтю в діжці меду. Хтось поцупив у ветеранів Сторожниці подарований м'яч!

Але футбольне свято, вперше організоване з таким розмахом районною владою та районною федерацією футболу, на думку багатьох учасників, вдалось. А після Новорічних свят на стадіонах Ужгородщини знову задзвенять м'ячі.

Філіп Жирош, Іван Жирош, "Вісті Ужгородщини"
24 грудня 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Спорт

20:27
Кіберполіція заблокувала Telegram-канал, що лякав терактами в школах Мукачева
12:46
Закарпатці повернулися з нагородами з чемпіонату України з пауерліфтингу
20:42
В Ужгороді відбувся турнір пам'яті полеглого захисника Данила Богуславського
10:38
/ 6
Зимова першість Закарпаття з футболу: блокпостів біля стадіонів не буде, але й "ухилянтів" не прихищатимуть
10:28
/ 1
Стадіони у Минаї та Ужгороді допущені до УПЛ, хоча освітлення відсутнє
11:24
/ 3
5 організаторам підпільних гральних клубів на Закарпатті повідомили про підозру
20:53
/ 5
Закарпатська облрада просить УАФ дозволити й надалі проводити футбольні матчі на стадіонах "Авангард" та "Минай-Арена"
23:48
/ 4
Вартість встановлення освітлення на стадіоні "Минай Арена" сягне близько 16 млн грн
16:36
/ 1
На Закарпатті за допомогою квадрокоптера "вичислили" двох "ухилянтів"-"плавунців"
11:19
/ 9
УАФ заборонила матчі на "Минай-Арені" та "Авангарді" в Ужгороді до встановлення освітлення
23:41
Результатом благодійного забігу до Дня Святого Миколая в Ужгороді стали зібрані майже 40 тис.грн
12:41
/ 2
ФК "Минай" втратив ключових футболістів – Любеновіч
17:02
/ 1
Військовослужбовець із Закарпаття Андрій "Бродяга" Ткачук здобув "бронзу" Чемпіонату світу з бігу на 24 години
14:00
/ 3
За останні 2 дні "Минай" покинули вже 5 гравців
16:55
Закарпатський Воловець прийме Кубок України з армреслінгу
11:36
Закарпатські пауерліфтери повернулися з кубка України з медалями і навіть рекордом
15:20
Матч "Минаю" з "Динамо" в Ужгороді перенесено на весну через повітряну тривогу та відсутність освітлення на стадіоні
16:09
У Мукачеві відбулися змагання з художньої гімнастики "Мукачівська зірочка"
16:46
Мукачівці долучилися до забігу проти насильства
11:39
/ 1
Поліція розповіла про обставини зіткнення легковика, вантажівки, мікроавтобуса і велосипедиста у Вонігові на Тячівщині
10:40
/ 1
У Мукачеві сьогодні стартують чемпіонат Закарпаття та відкритий Кубок Мукачева зі змішаних єдиноборств (ММА)
21:07
Мукачівець вдало виступив на "Biegu Niepodległości" в Польщі
09:54
/ 1
9-річний хлопчик з Закарпаття встановив світовий рекорд у гирьовому спорті
17:49
/ 1
Перший благодійний Krayna Uzhhorod Half Marathon зібрав понад 316 тис. грн гривень на підтримку ЗСУ
16:52
Через півмарафон в Ужгороді в неділю перекриють ряд вулиць
» Всі новини