В Ужгороді відбудеться міжнародний хіп-хоп фестиваль «Ghetto Groove» (ФОТО)

6-8 травня в Ужгороді відбудеться Міжнародний хіп-хоп фестиваль «Ghetto Groove». Ініціатором події виступає Студія сучасного танцю «Бліц» за підтримки Закарпатської ОДА та Ужгородської міської ради. Подія – одна з наймасштабніших в західній Україні. Такі танцювальні фести проходять в інших регіонах, але саме в західних областях України ужгородський хіп-хоп фестиваль став чи не єдиним і знаковим.

В Ужгороді відбудеться міжнародний хіп-хоп фестиваль «Ghetto Groove» (ФОТО)

Усі заходи фестивалю проходитимуть у спорткомплексі «Юність», готується спеціальна сцена та суперсучасне освітлення. Про це розказала Олена Камінська, керівник Студії сучасного танцю «Бліц». 6 травня 12.00 до 15.00 триватимуть майстер-класи, з 18.00 до 19.00 реєстрація учасників, з 19.00 до 20.00 – батли, відтак з 20.00 до 23.00 відбудеться концертне шоу фестивалю. 5 травня з 17.00 до 20.00 теж відбуватимуться майстер-класи.

«На Закарпатті дуже мало представлена сучасна хореографія, і ми думали, як зробити потужний свій івент. Два роки тому ми розпочали з хіп-хоп фестивалем і зробили цей фест міжнародним. Поступово він має перерости у конкурсний, - каже Олена Камінська. Ми (ССТ «Бліц») тільки в цьому році привезли більше трьох перших номінацій з міжнародних конкурсів і хотіли б розвивати сучасну 

хореографію. Ми перші, які зробили це і ми місцеві. Дуже вдячні вдячні і Закарпатській ОДА і Ужгородській міськраді, які вдруге допомагають організувати фестиваль. Поки що на жаль затратна частина настільки велика, що квитками ми не можемо окупити все, зате ми пропонуємо дуже цікавий продукт. Оскільки ми були перші, які привезли хіп- хоп і почали викладати його в Ужгороді».

За словами Олени Камінської, на Закарпаття привозять багато фестивалів організатори з інших областей. Розташування області сприяє тому, що сюди можуть прибувати іноземні колективи, які зазвичай з острахом їдуть у центральні та східні регіони України. «Хореографія дуже добре стоїть у нас у порівнянні з країнами колишнього СНГ, у  нас є що показати, чим поділитися, - додає Олена Камінська. - Спонсором заходу є підприємство «Ядзакі Україна», генеральний директор Мілош Босак, який підтримує наш фестиваль, розуміючи, що діти- це наш потенціал. Пригощає La Bushe та деякі наші батьки, які підготують домашню випічку. Буде продукція від «Бліц» та D.Side Band».

Марк Полив’яненко, педагог-хореограф Студії сучасного танцю «Бліц» каже: «В Україні є такі фестивалі, але виключно на конкурсній основі. Приїжджають позмагатися, але виключно за призовими місцями, а не за живим спілкуванням, знайомствами. Зараз дуже важко дітей відірвати від ґаджетів. Ми це робимо. Починали з того, що намагалися поширювати цю культуру, будемо переростати з фестивалю у конкурс. Хедлайнер фестивалю - Light Balance Lad show – це поєднання комп’ютерних технологій разом з танцями. Вони дуже багато їздили по світу, виступали в Україні. Буде виступати Артем Щербина - чемпіон України з бітбоксу (частина вуличної хіп-хоп культури). Маємо один спільний проект, будемо виступати під живу музику Артема. Запрошений гурт D.Side Band - підлітковий музичний гурт 6-ти хлопців 12-14 років».

Як розповіла Каріна Пфайфер, педагог-хореограф Студії сучасного танцю «Бліц», під час фесту заплановані танцювальні майстер-класи і батли з різних танцювальних напрямків. Зокрема, майстре-класи, даватимуть Дмитро Присташ та Нікіта Шевченко. 

За словами Олени Камінської, 3-D сцена, яку спеціально споруджують у спорткомплексі «Юність» та світло, суперсучасні. Буде цікаво не тільки спостерігати за виступами, але й за технічними спецефектами.  Візьме участь у фестивалі і команда вогняних артистів із Fire Life. Будуть серйозні хореографи і колективи із різних українських міст, а також Словаччини, Угорщини, Польщі, Чехії, повідомили Закарпаття онлайн в Ужгородському прес-склубі.

В Ужгороді відбудеться міжнародний хіп-хоп фестиваль «Ghetto Groove» (ФОТО)

03 травня 2017р.

Теги: хіп-хоп, фестиваль, Бліц

НОВИНИ: Соціо

22:15
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 9
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
» Всі новини