Угорщина хоче "легалізації" подвійного громадянства для громадян України, Україна – проти

Угорщина вважає цілком нормальним наявність подвійного громадянства у своїх громадян, які проживають в Україні, і проти покарання за подібні речі

Угорщина хоче "легалізації" подвійного громадянства для громадян України, Україна – проти

Про це на спільній прес-конференції з главами МЗС України, Словаччини та Чехії у вівторок в Києві заявив міністр зовнішньої економіки і закордонних справ Угорщини Петер Сійярто, передає "Інтерфакс-Україна".

"Подвійне громадянство є абсолютно європейським феноменом. Тому наша позиція полягає в тому, що в Європі ви не повинні нікого карати тільки тому, що громадянин знаходиться в громадянстві країни-члена ЄС і країни, що не є членом Європейського Союзу", – сказав він.

За його словами, Угорщина вважає неприйнятним примирення покарання щодо угорських громадян за наявність як угорського громадянства, так і громадянства України.

"Ми сподіваємося, що зможемо прийти до двосторонніх угод і не завдамо шкоди угорцям, які живуть в Україні", – додав Сійярто.

У свою чергу міністр закордонних справ України Павло Клімкін уточнив, що, оскільки Україна знаходиться в стані війни з Росією, наявність подвійного громадянства є абсолютно неприйнятною.

"Ми не хочемо відкривати цю скриньку Пандори. (...) Однак мова не йде про покарання", – додав Клімкін.

Як відомо, Конституція чітко визначає, що в Україні є єдине громадянство. Водночас в Основному законі не прописаний механізм відповідальності за порушення цієї норми.

У Верховній Раді зареєстровано три законопроекти щодо відповідальності за подвійне громадянство.

Зокрема, законопроект, яким Порошенко пропонує визначити добровільне набуття українцями громадянства іншої держави підставою для позбавлення їх громадянства України.

23 березня Верховна Рада проголосувала за рішення розглянути законопроект президента України про громадянство як невідкладний і скоротила строки внесення альтернативних законопроектів.

11 квітня 2017р.

Теги: громадянство, Угорщина

Коментарі

ГРУНЬ 2017-04-16 / 17:11:56
По цій темі вичитав та підтримую таке:1. Позбавляти громадянства мультипаспортних осіб не потрібно. 2. Проте, потрібно позбавити їх виборчого права, права бути обраними в органи управління держави та позбавити доступу до державних та військових таємниць.

Tibor 2017-04-12 / 20:34:23


Хамство і тролінг. Коментар видалено. Адмін


PATRIOT 2017-04-12 / 20:11:39
Що ти конкретно запитав ? Чотири абзаци наповнені бу-бу-бу. Навчися спочатку як мінімум не хамити, затим толерантно вести дискусію, тоді конкретно щось питати, а тоді будеш отримувати відповіді.

Byby.....p.......ty 2017-04-12 / 19:38:25
Чого ж ти не даєш відпоаіді на конкретні питання ... Тому що нема відповіді .... З кмкс ще не узгодив ...щоб часом ще більше " дров не наоубати"
От і пишеш всяку дурь .... тіль щоб " забити ккоментаі".
Бо ні... правдивих аргументів ... Ні переконливих фактів нема ... а гавкати щось у відповідь треба.

Byby. 2017-04-12 / 19:27:33
Всяким хунським. .... П .....ам і решта.
Ми не профуркали ні крим ні донбас ...в нас йіх віроломно захопили .І всі знають що захоплення зробила маскальська армія.
А наше Закарпаття,... "Профуркати", Ми вже просто немємо права.

Byby......p.....ty 2017-04-12 / 19:17:00
Хтось там ще один п......т, писав ..." що поки сабаки гавкають , хунський каравпн йде"...
А тепер так виглядає що караван з дороги збився ... пси пропогагди гакають а кужи тепер той весь таборний охламон рухати навіть іллДиКа орос гезнає... Майже паніка... Як сказала ще одна персона ... "Все пропало"

Byby. .........tabory 2017-04-12 / 19:06:45
Кисельов # 2....ти пишеш про нациків ...треба розуміти в першу чергу хунських ... Та ти сам перший йіхній нацик....захлинаєшся аж пінишся
... " влада має ... прийняти ... подвійного громвдянства ..."
А де була ваша влада коли самодіяльно почала вам виписувати паспорти з громадянством вже 7 років тому.ти тепер напиши...чому ні з ким це не узгоджували .... Якщо у вашого хунського уряду "така повага" до сусіднього народу,сусідньойі крайіни.
В тому то вмя справа ... Що хуни думали лишень про хунів а не про можливі з цьго наслідки ...
А тепер такі як ти таборе ... вовком на місяць виєте ...

Tibor 2017-04-12 / 11:03:47
"влада має виважено підійти до цього питання та прийняти поширену в більшості країн європейську практику подвійного громадянства."
Дійсно так, влада повинна вирішувати питання не під глашатайством нациків-радикалів, які вже профукали Крим та Донбас, а враховуючи прагматичний підхід взаємовідносин з Європейськими сусідами та відновлення своєї країни в економічному просторі. Без такого підходу Україна опиниться в далеко безвихідному становищі.

PATRIOT 2017-04-12 / 10:50:17
Для ната. Пані, на світі ніде ще не побудували рай. Не можна сприймати проблеми в етнічній площині так спрощено, як це роблять бубуїни і доморощені та проплачені нацики. Бо в будь-якій етнічній спільноті є порядні люди, є заздрісники, є негідники. І тому повсюду всі справи пронизує не тільки "любов і турбота". Але. По-перше. Угорське громадянство надається тільки кілька років поспіль, а угорці ( та і словаки, німці ) підтримують своїх родичів уже десятиліттями. В голодні та кризові 90-ті роки в угорські села періодично завозилися продуктові пайки, якими користувалися не тільки угорці, це засвідчать ваші знайомі, постійно матеріально підтримувалися всі школи. І Берегівський інститут, кілька колледжів, були створені завдячуючи саме такій допомозі. Чи хоч раз українська влада за часи незалежності проявила інтерес до створення якоїсь інституції для закордонних українців, хоча б однієї школи для тих же українців та русинів Угорщини, не кажучи вже про університет ? Ні. По-друге. За неофіційними даними, за кордоном уже роками вимушені тяжко працювати близько 7 млн. українців(навіть це занижена цифра), і більшість з них уже давно де-факто мають італійське, португальське, іспанське, чеське, словацьке, голландське, англійське, (необхідно замітити, що російське займає найменшу частку, бо там не ставилися відповідні вимоги) та угорське (близько сотні тисяч) громадянство, яке вони змушені були приймати, щоб легалізувати свою трудову діяльність (в першу чергу) та перебування. Від цього другого громадянства напряму залежить, в прямому смислі слова, виживання їхніх родин та дітей. Ви серьйозно можете подумати, що вони відмовляться від другого громадянства ? В цьому можуть бути впевнені тільки бубуїни, вперто обзиваючи їх сепаратистами та "пособніками-путіна-орбана". Тому влада має виважено підійти до цього питання та прийняти поширену в більшості країн європейську практику подвійного громадянства.

Byby 2017-04-12 / 10:03:42
Проста формула: орбан + порошенко × на шоколадну фабрику в хунійі = даєш подвійне громадянство.
Вже надойіло ...чесно.

Byby 2017-04-12 / 09:56:34
Byby не написало ніякого спаму ...культурно було написано ....що вони 7 років тому на украйінське керівництво і наші закони " забили болт"....а тепер ...щей культурно тиснуть ....і " переконливо переконкють" ....укласти договір про подаійге громадянство.... Як європейський феном ...феномен.
Читаєм на укрнеті ....і "диву даємся".

Tibor 2017-04-12 / 09:05:42
Хай Україна вирішує питання з тотальним жебрацтвом країни, тотальною корупцією побудови доріг, бандитизмом внутрішнім, побудовою господарства, після того може про щось мріяти, а поки люди їдуть в Росію, Європу заробляти, хай така країна наводить лад у себе дома, прибирає сміття, хоча б з доріг.

Byby 2017-04-12 / 09:04:46
Таборе ...помий і протри свойі сліпаки...а заодно перечеиай ще раз що byby пише...невалош.

Byby 2017-04-12 / 09:01:35
Деякі хороші знайомі byby...виноградівського рн. Теж пойіхали "туди" на базар .
І хоч вони говорять по хунськи бо самі хуни , то там про себе такого наслухались ...що хотіли не хотіли почали сваритись.Бо ті цмх почали зневажливо називати "підзаборними"...бо вони живуть по інший бік коло кордону .Але в даному випадку значення двояке і куди глибше.
І навіть з боку йіхніх прикордонників відчували зверхність і призирство...як до людей другойі категорйі.

Tibor 2017-04-12 / 08:52:04
Для бабуїнів: "Однак мови про покарання не йде, за подвійне громадянство угорців."
Клімкін

Byby 2017-04-12 / 08:48:44
Правду сказав...наказувати не будуть ...а визначатися прийдеться...однозначно...і якщо ти вийідеш туди нам вмім від того гірше не стане ....Віриш.?

ната 2017-04-12 / 08:48:04
Шановні коментатори, розкажу вам розмову з однією розумною жіночкою з берегівського району, звідки і мій батько. Так от вона українка, пропрацювала головою сільради більше 30 років а зараз її дочка. Вони єдині в селі хто є українцями і знають українську. так от вона розказує про жителів села які всі мають мадярські паспорти і для чого вони їх собі зробили, яка допомога з Угорщини йде для села( каже мадяре навіть дороги їм профінансували), церква постійно дає матеріальну допомогу у вигляді продуктів) бачила на власні очі пакет з продуктами.Угорці Закарпаття використовують ту країну у своїх власних цілях( для мат допомоги, заробітків, пенсій)а Угорщина їх використовує для кількості населення в країні, чим більше населення фактично , тим більша допомога від ЄС.Про велику турботу і любов тут аж ніяк не йдеться, бо як розказували заробітчане , угорці ставляться до них як до 3 сорту і кажуть що вони не мадяре а русини.

Byby. .... Табору 2017-04-12 / 08:45:32
Якщо не звертаєш.... то чого пишеш...чого огризаєшся....як пес покусаний.?

Byby 2017-04-12 / 08:42:53
A oрбан...сіярто...і іллдика орос разом нехай перекусятся...
Якщо забули ...треба нагадати. Ми Інша крайіна... Ми Украйіна.
І не йім визначати які закони нам приймати по відношенню свойіх ....( а не ваших )...громадян.

Tibor 2017-04-12 / 08:42:43


Коментар видалено. Адмін


НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини