Визначилися учасники півфіналу Кубка Закарпаття з футболу

Сенсації не сталося. Фаворити чвертьфінальних пар у рідних стінах не залишили суперникам жодних шансів. Більше того, тільки в одному з чотирьох матчів дозволили у свої ворота забити гол престижу.

Визначилися учасники півфіналу Кубка Закарпаття з футболу

ФК «Ужгород» – ФК «Ф.Медвідя» (Н.Давидково) – 5:1 (Соскида Руслан 5, 6, 19, +28 хв., Буксар Степан 66 хв. – Теличко Дмитро +70 хв.).

Матч видався цікавим на події (чого варті лише три 11-метрові!), багатим на голи й засвідчив, що чемпіон підійшов до гри не із шапкозакидацьким настроєм. Хоч усе, наче, вдало розпочалося для гостей. На самому початку зустрічі вони мали можливість вийти вперед, однак не реалізували пенальті після порушення правил суперником. Не забиваєш ти – забивають тобі. Ця футбольна істина спрацювала буквально за хвилину-другу, коли двічі відзначився Руслан Соскида. Він же взагалі встановив у поєдинку покер, відзначившись ще двома голами до перерви. До того ж один «вийшов» з одинадцятиметрового, коли самого ж нападника «завалили». Після перерви господарі діяли спокійніше, і як часто буває в таких випадках, звели тайм до цілком прийнятної для себе нічиєї. Коли Степан Буксар на 66 хв. довів рахунок до розгромного, Дмитро Теличко в новодавидківців таки записав до активу своєї команди «одиничку». У підсумку доволі комфортна перемога чемпіона області і в зустрічі, і за сумою двох ігор. «Ужгород» – у півфіналі.

ФК «Минай» – ФК «Вікторія» (Б.Церква) – 8:0 (Пиняшко Василь, 4, 18; Роберт Гегедош, 11; Кополовець Михайло, 45, 56; Минайленко Максим, 51, 66; Машталір Сергій, 81).

Виграш на класі з достатньою реалізацією створених моментів. Мабуть, саме так можна коротко охарактеризувати цей поєдинок. Господарі із самого початку зустрічі захопили ініціативу, і вже на 4 хв. Василь Пиняшко по центру з близької відстані завершив атаку господарів влучним ударом. Потім вийшов чудовий «постріл» із правого кута карного майданчика в Роберта Гегедоша – 2:0. Далі знову атака по центру в минайців, і В.Пиняшко – тут як тут – 3:0. А гол «у роздягальню», змістившись у центр поблизу воріт суперника, забив Михайло Кополовець – 4:0. Гості в другій половині першого тайму на 4-5 хвилин активізувалися й здійснили кілька атак, але загрозам нападників білоцерківців забракло влучності. Після перерви характер гри особливо не змінився. Підопічні Миколи Гібалюка так само активно розпочали, не знижували темпу й протягом другої 45-хвилинки забили ще чотири м’ячі. Спочатку з кута карного майданчика влучним виявився Максим Минайленко, потім, після подачі кутового, результативно замкнув пас М.Кополовець. І після передачі партнерів знову надійно пробивали М.Минайленко та Сергій Машталір. Останній, до речі, вийшов на заміну замість М.Кополовця й ефектно зіграв після пасу з правого флангу. 8:0.

ФК «Середнє» – ФК «Оболонь» – 6:0 (Котьо Станіслав, 19+; Качур Іван, 32, 65; Горський Василь, 39, 52; Якима Василь, 77).

Доволі впевнено господарі розібралися з хустською «Оболонню», забивши в кожному з таймів по три голи. Для гостей тривожний «дзвіночок» пролунав уже на 4 хвилині матчу. Швидка атака середнянців призвела до порушення правил у власній штрафній площі захисником «Оболоні». За це арбітр матчу Ярослав Козик справедливо призначив 11-метровий удар і показав червону картку, оскільки порахував епізод як очевидне позбавлення можливості забити м’яч. Реакція тренерського штабу «Оболоні» була негативною. Очевидно, за духом гри напрошувалася жовтка картка. У будь-якому разі Олександр Бако пробивав із 11-метрової позначки, але воротар зреагував. Далі хустяни не закрилися в захисті, а час від часу продовжували контратакувати. І все ж перевага була за господарями. І саме з пенальті вони в особі Станіслава Котя відкрили лік голам. У епізоді на 19 хв. воротар гостей Ярослав Бучок у своїй штрафній площі порушив правила, руками збивши нападника, котрий виходив віч-на-віч. 11-метровий. За новими правилами та доповненнями до них, воротаря в таких випадках не вилучають, оскільки немає подвійного покарання. Лише пенальті. Слід віддати належне асистенту арбітра Денису Дудашу, котрий розібрався в епізоді і не показав положення поза грою. Відповідно було продовжено результативну атаку. А Я.Козик відреагував жовтою одному з оболонців за неспортивну поведінку; конкретніше – на «апеляцію» щодо рішення арбітра. Далі середнянці, повівши в рахунку, атакували лівим флангом. Це призвело до загострення, і натиск середнянців завершив Іван Качур. За 7 хвилин господарям удалася багатоходівка. Вона розпочалася з центрального кола, а завершилася грою на добивання з набіганням – відзначився Василь Горський – 3:0. На початку другого тайму навісом із кутового скористався той же Горський. Ще за якийсь час на своїй половині поля гості зіграли необачно, втратили м’яч, а середнянці провели швидку атаку. У штрафній площі пробивав Іван Качур. М’яч зрикошетив у ворота вже від когось із захисників. Завершальну крапку поставив Василь Якима. Він, отримавши передачу в тому ж таки карному майданчику гостей, холоднокровно розібрався із захистом суперника, пробивши в підсумку повз голкіпера у ворота. 6:0 – переконливий виграш середнянців.

ФК «Севлюш» (Виноградів) – ФК «Верховина» (Міжгір’я) – 4:0 (Ковтун Василь, 27; Чумак Віктор, 59; Чедрик Михайло, 77; Орос Роман, 88).

Не зуміла нічого вдіяти й міжгірська «Верховина» проти «Севлюша». Якщо до перерви переможцю зимової першості вдалося забити тільки один м’яч (зусиллями Василя Ковтуна), то в другому таймі так само з гри бомбардирський хист продемонстрували Віктор Чумак, Михайло Чедрик і Роман Орос. Ще один переконливий виграш фаворита.

Отже у півфіналі зустрінуться кращі обласні команди: «Минай» поміряється силами з «Ужгородом», а «Середнє» – із «Севлюшем».

Володимир Тарасюк, ФФЗ

У півфіналах Кубка області серед аматорських команд зустрінуться переможці сьогоднішніх поєдинків.  

ФК «Севлюш» (Виноградів) – ФК «Середнє»

ФК «Минай» – ФК «Ужгород»

Жеребкування пар господарів відбудеться у вівторок, 11 квітня, у прямому ефірі телепередачі «Час футболу» (початок 19:25).

Перші півфінальні матчі пройдуть 14 квітня. Матчі-відповіді – 19 квітня.

10 квітня 2017р.

Теги: футбол, кубок, жеребкування

НОВИНИ: Спорт

13:28
/ 2
Відбулися матчі 1 туру вищої ліги чемпіонату Закарпаття з футболу
10:33
На Ужгородщині затримали наркоторговців
20:27
Кіберполіція заблокувала Telegram-канал, що лякав терактами в школах Мукачева
12:46
Закарпатці повернулися з нагородами з чемпіонату України з пауерліфтингу
20:42
В Ужгороді відбувся турнір пам'яті полеглого захисника Данила Богуславського
10:38
/ 6
Зимова першість Закарпаття з футболу: блокпостів біля стадіонів не буде, але й "ухилянтів" не прихищатимуть
10:28
/ 1
Стадіони у Минаї та Ужгороді допущені до УПЛ, хоча освітлення відсутнє
11:24
/ 3
5 організаторам підпільних гральних клубів на Закарпатті повідомили про підозру
20:53
/ 5
Закарпатська облрада просить УАФ дозволити й надалі проводити футбольні матчі на стадіонах "Авангард" та "Минай-Арена"
23:48
/ 4
Вартість встановлення освітлення на стадіоні "Минай Арена" сягне близько 16 млн грн
16:36
/ 1
На Закарпатті за допомогою квадрокоптера "вичислили" двох "ухилянтів"-"плавунців"
11:19
/ 9
УАФ заборонила матчі на "Минай-Арені" та "Авангарді" в Ужгороді до встановлення освітлення
23:41
Результатом благодійного забігу до Дня Святого Миколая в Ужгороді стали зібрані майже 40 тис.грн
12:41
/ 2
ФК "Минай" втратив ключових футболістів – Любеновіч
17:02
/ 1
Військовослужбовець із Закарпаття Андрій "Бродяга" Ткачук здобув "бронзу" Чемпіонату світу з бігу на 24 години
14:00
/ 3
За останні 2 дні "Минай" покинули вже 5 гравців
16:55
Закарпатський Воловець прийме Кубок України з армреслінгу
11:36
Закарпатські пауерліфтери повернулися з кубка України з медалями і навіть рекордом
15:20
Матч "Минаю" з "Динамо" в Ужгороді перенесено на весну через повітряну тривогу та відсутність освітлення на стадіоні
16:09
У Мукачеві відбулися змагання з художньої гімнастики "Мукачівська зірочка"
16:46
Мукачівці долучилися до забігу проти насильства
11:39
/ 1
Поліція розповіла про обставини зіткнення легковика, вантажівки, мікроавтобуса і велосипедиста у Вонігові на Тячівщині
10:40
/ 1
У Мукачеві сьогодні стартують чемпіонат Закарпаття та відкритий Кубок Мукачева зі змішаних єдиноборств (ММА)
21:07
Мукачівець вдало виступив на "Biegu Niepodległości" в Польщі
09:54
/ 1
9-річний хлопчик з Закарпаття встановив світовий рекорд у гирьовому спорті
» Всі новини