У липні в Міжгір'ї вчотирнадцяте запалюватимуть "Рекітське сузір'я"

У мальовничому Верховинському краї, селищі міського типу Міжгір'я, що на Закарпатті, 5 -10 липня відбуватиметься ХIV Міжнародний фестиваль-конкурс юних поетів і прозаїків, журналістів, митців фото і малюнку, авторської пісні, електронних засобів масової інформації та літературно-мистецьких композицій "РЕКІТСЬКЕ СУЗІР'Я – 2017”, а також ІV Міст Миру “Одна у нас з тобою Україна! Боже великий, святий і єдиний, нам Україну і мир збережи!”.

У липні в Міжгір'ї вчотирнадцяте запалюватимуть "Рекітське сузір'я"

Проведення фестивалю юних талантів співпало із ювілеєм – 15 річницею заснування Міжнародної академії літератури і журналістики. Цьогорічний фестиваль присвячений екологічній тематиці, тому його закличне гасло таке: «Чисте довкілля – багата Україна!» Надзвичайним подарунком для керівників конкурсних груп стануть смерічки, дбайливо вирощені  працівниками Державного природоохоронного парку “СИНЕВИР”.

Більше півроку тому до фестивальників приєдналися юні митці і літератори із Житомира, Вінниці, Чернігова, Черкас, Миколаєва, Луганської області. Варто сказати, що відділення й осередки МАЛіЖ нині діють у 15 областях України, а тому географія учасників фестивалю, як ніколи раніше, буде широкою і представницькою, очікується приїзд гостей з-за кордону.

Є надія, що до партнерів нашого фестивалю долучиться також Міністерство екології та  природних ресурсів України в особі його Міністра Остапа Семерака, а також Державне агентство лісових ресурсів України в особі його керівника Христини Юшкевич.

Конкурсанти та гості Міжнародного фестивалю-конкурсу «Рекітське сузір’я» впродовж шести днів перебуватимуть у дивовижній країні юних талантів, разом із ними відкриватимуть незбагненний світ дитячої творчості, будуть учитися творити, малювати, фотографувати, співати, а ще зможуть затоваришувати зі своїми однолітками з багатьох областей рідної нам усім України.

Юні автори побачать свої творчі доробки в четвертій колективній книзі вибраних творів слухачів Міжнародної академії літератури і журналістики, а найактивніші маліжани та їхні керівники будуть відзначені ювілейною медаллю МАЛіЖу-15 «За вагомі успіхи в  журналістиці, літературі, мистецтві,  творчих проектах та благодійності». 

Наставникам творчої юні будуть присвоєні козацькі звання «За активну діяльність у героїко-патріотичній роботі серед юнацтва та допризовної молоді, підготовки їх до служби у лавах Збройних Сил України та з нагоди 15-ї річниці заснування громадської організації «Міжнародна академія літератури і журналістики». У фестивальній програмі, як завжди, багато приємних несподіванок та розмаїття заходів, традиційне колективне сходження на гору «Вулична», спостереження за польотами авіамодельного клубу “Ікар» - лауреата Міжнародних змагань, колективна вечеря із польової кухні просто неба; токан із яфинами, шкварками та бринзою, піші прогулянки, майстер-студії, випуск найдовшої газети «Сузір'я-фест», зустрічі із відомими творчими особистостями робота змінних редакції в радіостудії “Червона калина» та веб-порталі нашої академії, дискотеки, презентації, тематичні виставки, екскурсії до музеїв, тощо.

У дні проведення фестивалю працюватимуть крамнички, у яких можна буд придбати сувеніри, авторські художні вироби,  книги, періодичні видання.

Є чудова нагода отримати автографи від митців та літераторів, замовити вишиванку у іменитих майстринь Міжгірського профліцею.

Проводитимуться комічні естафети, змагання із шашок та шахмат, фотографування у національних костюмах. Охочі можуть позмагатися у грі на до доромбі та почути свій голос завдяки трембіті.

Програма фестивалю розташована на веб-порталі МАЛіЖ.

Керівники фестивальних груп та поважні фестивальні гості зможуть залишити сій запис у Почесній книзі нашої академії у Музеї МАЛіЖ, який розташований у Міжгірському професійному ліцеї, повідомив Закарпаття онлайн заступник голови Правління Міжнародного Центру ЮНЕСКО, ректор МАЛіЖ, письменник, Заслужений журналіст України Василь Тарчинець.

21 березня 2017р.

Теги: сузір'я, фестиваль, Міжгір'я

НОВИНИ: Культура

10:52
Сьогодні, у четвер, в Ужгородському скансені відкриється виставка Мирослава Ясінського "Карби"
17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
11:16
/ 1
Автор споруд ПАДІЮНу і "Едельвейсу" представив в Ужгороді виставку акварелей
22:08
/ 1
"Маріупольську драму" покажуть в Ужгороді та Києві
10:12
/ 1
У четвер відбудеться концерт Закарпатського народного хору "Загуди ми, гудаченьку"
11:08
Закарпатська філармонія запрошує на концерт "Музичне мереживо бароко"
05:09
У коледжі мистецтв ім.А.Ерделі провели конкурс дитячого малюнку
17:34
/ 1
В Ужгороді відбудеться "вуличний" поетичний марафон
20:11
До Дня Валентина в Ужгороді відбудеться романтичний вечір "Любов в опері"
03:44
/ 2
Кошиці, Пряшів і Михайлівці
11:06
У Румунії вийшла книжка про князя Корятовича
18:00
В Ужгородському замку "камерно" виставили "Художню спадщину Імре Ревеса на Закарпатті"
17:48
/ 2
"Жадан і Собаки" відвідають Ужгород і Мукачево в межах Благодійного зимового туру
» Всі новини