Порошенко подав до ВР невідкладний законопроект про позбавлення "подвійних" громадян українського громадянства

Президент Петро Порошенко пропонує Верховній Раді визначити добровільне набуття українцями громадянства іншої держави підставою для позбавлення їх громадянства України.

Про це повідомив журналістам представник президента у Верховній Раді, депутат від фракції "Блок Петра Порошенка" Артур Герасимов.

"Сьогодні, 13 березня, президентом був поданий у Раду й визначений як невідкладний законопроект, що стосується вирішення проблеми з подвійним громадянством", – сказав він, тоді як сам текст законопроекту №6175 на сайті парламенту ще не оприлюднено.

"Цим законопроектом буде чітко встановлено, що особа, що добровільно набула громадянства іншої держави, буде вважатися такою, яка підпадає під дію вимоги про припинення українського громадянства", – сказав Герасимов.

За його словами, у документі уточнено підстави для припинення українського громадянства. Зокрема такою підставою буде нездача іноземного паспорта під час набуття українського громадянства у встановлений строк.

Він наголосив, що ці вимоги стосуються винятково осіб, що набували іноземного громадянства добровільно, і не поширюються на жителів анексованого Росією Криму, де не йдеться про добровільне громадянство.

Як відомо, голова фракції Радикальної партії Олег Ляшко й 9 депутатів Верховної Ради пропонують парламенту передбачити дострокове позбавлення повноважень депутатів у разі встановлення фактів наявності в них громадянства іншої країни.

Законодавство України забороняє подвійне громадянство у нашій державі, однак санкцій за наявність паспорта чи паспортів іншого громадянства не передбачено, чим користуються й політики.

Так, у відстороненого голови Державної фіскальної служби Романа Насірова виявили громадянство Великої Британії під час розслідування справи про надання відстрочки сплати податкового боргу компаніям, пов’язаним із нардепом Олександром Онищенком.

У самого Онищенка також, за словами директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника, є паспорти кількох інших держав, хоча нардеп заперечував отримання громадянства Російської Федерації.

На Закарпатті є велика кількість людей, які мають друге громадянство Угорщини, Румунії або Словаччини.

13 березня 2017р.

Теги: громадянство, відповідальність

Коментарі

Антон Фоош 2017-03-15 / 11:58:28


Коментар видалено. Адмін


Оскар Балог 2017-03-14 / 19:22:50
Фейкова сторінка ЄЦ під назвою Віталій Мартинов:
https://www.facebook.com/vovardi?fref=ts

Віталій Мартинов 2017-03-14 / 12:10:01

Крот - Чопський шпигун – Оскар Балог!(Відео)

За останні роки, наше життя тісно переплітається із шпигунськими історіями. Росія перед окупацією «нашпигувала» наші державні органи зрадниками. Так міністр оборони та голова СБУ працювали на москалів, крім того купа менших чиновників зливала Україна на інших рубежах.
Але інші сусіди також не сплять. Так сусідня Угорщина спить і бачить відродження «Великої Угорщини» і чекає тихо свого часу, роздаючи паспорта корінним угорцям які живуть у сусідніх державах: України, Словаччини, Румунії. Паралельно підгодовуючи корінних мешканців різного роду грошовими подачками. При цьому, надіючись на їхні голоса на виборах. Використовуючи гроші та паспорти, які надають пільги щодо безперешкодного перетину кордонів ЄС угорці заманюють до свого громадянства навіть далеких від угорського коріння громадян. Але при цьому, їхні кількість постійно збільшується. На місцевих виборах 2015 р. угорці в Чопській міській раді зайняли ІІІ місце. І делегували Оскара Балога в ряди заступника Самардака. Однак, О.Балог має жінку Лівію Балог, яка в свій час мала безпосереднє відношення до роздачі паспортів Угорщини в Чопі та різного роду виплат. Звісно гріх було не отримати сім’ї Балогів паспортів угорців. Хоча в Україні заборонено подвійне громадянство, але сім’я Балогів балатуючись у депутати (Лівія у депутати районної ради, а Оскар на мера м.Чоп та депутата міської ради) не вказали, що вони є громадянами Угорщини, оскільки це було би безумовною підставою для зняття їх з виборів.
Я думаю не варто гадати якої держави інтереси відстоюють Балоги у місцевих радах. Нещодавно Оскар Балог був заснятий на відео, як він на кордоні пред’являє паспорт громадянина Угорщини та займає чергу на КПП для громадян ЄС, при цьому отримує заробітню плату від Чопської міської ради.

https://www.youtube.com/watch?v=6kzxsvptQYU

Незалежна думка 2017-03-14 / 10:43:04
До Глог
Як раз і Закарпаття та інші західні області відрізняються від Сходу тим, що багато хто на заробітках роках в європі чи навіть росії, щоб утримати свою сім'ю, дати бодай хорошу освіту своїм дітям. А по-друге, Закарпаття суттєво відрізняється від Сходу і тим, що у нас люди завжди собі знайдуть роботу і чим зайнятись і менше паряться політикою. А на Сході процвітає пияцтво і суспільний занепад. Подивіться як там люди живуть, а як у нас. як би там не було, історично склалось що на Заході змішано багато національностей, які роками мирно живуть, багато сімей між собою породичались із поважають традиції своїх предків. і це абсолютно нормально.

Tibor 2017-03-14 / 07:59:24
українцю
Повна дурниця у вашій голові. Вас мало історія провчила з Кримом та Донбасом? Нормальні українці так не думають, і Слава Богу їх переважна більшість! Цей законопроект буде і де факто і де юре в смітнику!

українець 2017-03-14 / 07:15:40
Все вірно, ті хто співав гімни Угорщини, Румунії та інших країн, а також клявся вірою та правдою служити цим країнам, нехай у цих країнах і живуть. І забрати в дохід держави, все їх майно, що знаходиться на території держави Україна.

Tibor 2017-03-14 / 06:19:31
Для всіх! Про чергову граблю для України.
http://hvylya.net/analytics/politics/chem-opasnyi-ugrozyi-poroshenko-lishat-ukraintsev-grazhdanstva.html

сорри 2017-03-14 / 01:01:53
Взвили українофоби :)

Це я 2017-03-13 / 22:27:48
Останнім часом спостерігаємо насильницьку українізацію нацменшин.
Але то все до кращого!
Своїми інтолерантними діями представники титульної нації пришвидшують відокремлення окремих територій, але через свою розумову обмеженість вони не в змозі це усвідомити.
Я впевнений, українці зможуть зберегти теперішні кордони лиш у тому випдку, якщо ненамагатимуться урізувати існуючих прав нацменшин.

Аміго 2017-03-13 / 21:38:25
Стаття 58. Закони та інші нормативно-правові акти не мають зворотної дії в часі, крім випадків, коли вони пом'якшують або скасовують відповідальність особи.

Ніхто не може відповідати за діяння, які на час їх вчинення не визнавалися законом як правопорушення.

Аміго 2017-03-13 / 21:09:22
До Глог....Ну і що якщо машини по 12 та 50 штук баксів.10% їздить інши скоро голодують.А Україна могутня та яка тільки чогось найбідніша у Європі ,з ввп як у Словаків

Учасник 2017-03-13 / 20:40:15
Ха, ха , так ,Порошенко вирішив пожартувати ? І шо і в Грановського не буде ізраїльського громадянства ? І в тата Гройсмана ? Йолкі- палкі ,і в Юхіма Звягільського заберуть ?, ой вей , шо ето будьет ?

правда 2017-03-13 / 20:37:18
мабуть більшої жури в державі нема-крім як морочитись з громадянством! це ідіотизм!

István 2017-03-13 / 19:52:18
Если, предполагаем, что я имею и венгерское гражданство. 1. Как этот факт докажут? 2. Если - пусть - докажут, то откуда могут знать, что я получил его добровольно, а не в подарок, например на день рождения?

Tibor 2017-03-13 / 19:50:46
Насильно нікого не можна лишати громадянства, а якщо б вели цей закон то Україна автоматично втратить половину населення, цей законопроект дурниця, та як відомо дурні думками багатіють. Та хай багатіють...

Степан Крук 2017-03-13 / 19:41:59
Схоже на жарт! Хто ж проголосує за цей законопроект, коли практично у всіх нардепів кілька громадянств. Це новий спосіб розпуску парламенту?

Глог 2017-03-13 / 19:20:30
До незалежної думки.Україна велика та могутня країна, а українці горді та мудрі люди. А "ходячі желудки" їм би лише плакатися та посипати голову попелом. Подивіться які машини їздять по Закарпатті, від 12 по 50 тисяч доларів. Біда на Сході.

Незалежна думка 2017-03-13 / 19:00:35
Цікаво як влада України буде "ловити" осіб із подвійним громадянством? Чи вони розраховують на те, що у разі прийняття вищезазначеного закону всі громадяни із подвійним громадянством добровільно здадуть свої українські паспорти? Чи інші держави, назразок Угорщини, Румунії, Молдавії оприлюднянть списки своїх громадян "українців"?
Якби більшості мешканцям Закарпаття (простим робітникам) дуже добре жилось під крилом нашої неньки "України" - питання подвійного громадянства не було б популярним. Перш за все, потрібно нашій владі задуматись над тим, чому з іншим громадянством краще ніж з українським і вжити якихось заходів, а вони лиш більше пригнічувати вміють. А по-друге, куди ти з тим українським громадянством подашся? хіба овець пасти! Українця за кордон сприймають як дешеву безхребетну робочу силу!

Глог 2017-03-13 / 18:46:53
В країнах Прибалтики таких людей називають" не громадяне".Це люди без права голосу на виборах, без права на роботу в порядку та керівних посадах і т.д.І якщо в країні ЄС, то є демократично.А громадяне нацменшин, які отримали паспорта інших країн, будь мати "геморой" на який свідомо пішли, порушуючи закон України. І якщо мадяри, ромуне чи словаки втраттять право впливати на ситуацію в Закарпатті, то не є втратою, тому що вони і так не мали проукраїнські позиції.

Андрій 2017-03-13 / 18:45:18
Тепер Насіров скаже, що він добровільно набув громадянство угорщини і його мають позбавити українського громадянства та відпустити в Угорщину або Великобританію))))

НОВИНИ: Різне

15:29
Найкращі місця для подорожі в Японію
23:02
/ 1
Макрон: У нас немає лімітів, ми будемо реагувати на поведінку росії
17:10
Блендер на кухні - чому це обов'язкова річ
16:27
Який айфон краще купити у 2024 році?
16:08
Який холодильник краще: Ноу Фрост, статична чи динамічна система охолодження?
15:13
Де надрукувати книги у Львові за розумною ціною?
11:46
"Радіо Свобода": угорщина надіслала лист державам ЄС щодо, начебто, "утисків угорців" в Україні
22:55
Прямі джинси знову в тренді: кому пасують та з чим носити
20:19
Що можна подарувати дружині на річницю весілля
22:24
/ 3
Глава УГКЦ після слів Папи: В Україні нікому на гадку не спадає здатися
10:15
/ 10
Папа Римський Франциск порадив Україні "відважно" і з "відчуттям сорому" підняти перед росією "білий прапор" поразки
20:58
/ 2
Віцеспікер парламенту Словаччини заявив, що росія "не агресор" і "захищає свої інтереси"
20:32
/ 1
фіцо вважає, що Чехія поставила під загрозу відносини зі Словаччиною через різні погляди на війну рф проти України
13:11
Лазерне шліфування обличчя: Інноваційний підхід до краси
21:25
Чехія ставить на паузу міжурядові консультації зі Словаччиною через "значні розбіжності"
13:49
Що треба знати про верстати з ЧПК до покупки
22:55
Особливості контекстної реклами
07:35
Що робити, коли у дитини болить горло?
06:58
Єврокомісія пропонує перевести оборонну промисловість ЄС у "режим воєнної економіки"
17:09
Види та призначення безшовних труб
17:25
/ 1
Італія виведе зі Словаччини систему ППО, бо потрібна в іншому місці
20:06
Що змінилося в Galaxy S24 Plus і чи варто оновлюватися з S22 Plus
19:55
Айпад 9 в Україні: скільки коштує доступний планшет від Apple
19:47
Основні причини, чому не заряджається телефон
19:48
/ 3
Макрон: Мої заяви про західні війська в Україні були "зважені й продумані"
» Всі новини