На Закарпатті підприємство, отримавши кредит на 7 млн доларів, вивело гроші в офшори (ФОТО)

Шляхом завищення вартості майна, керівництво підприємства отримало кредит на 7 мільйонів доларів США. Дані кошти були виведені через офшорні рахунки іноземних держав.

На Закарпатті підприємство, отримавши кредит на 7 млн доларів, вивело гроші в офшори (ФОТО)

Під час розслідування кримінального провадження, відкритого за ст. 388 (Незаконні дії щодо майна, на яке накладено арешт, заставленого майна або майна, яке описано чи підлягає конфіскації) Кримінального кодексу України, співробітники Управління захисту економіки (УЗЕ) в Закарпатській області ДЗЕ Нацполіції та слідчі обласної поліції встановили схему, за якою булививедені 7 мільйонів доларів США.

Так, посадові особи товариства, аби отримати кредит у банку, надали документи із завищенням вартості майна. Відповідно до документів, його вартість становить 7 мільйонів доларів США, а фактично - один мільйон доларів США.   

Під заставу цього обладнання отримали кошти. У подальшому звернулися ще до однієї фінансової установи і також отримали кредит.

Після цього кредитні гроші були виведені через офшорні рахунки компаній, в тому числі російських.

Оперативники Управління захисту економіки (УЗЕ) в Закарпатській області ДЗЕ Нацполіції України спільно з слідчими слідчого управління обласноїполіції провели санкціоновані обшуки на території підприємства. Поліцейськівилучили фінансово-господарську документацію, печатки товариств, черезякі вивели 7 мільйонів доларів США. Окрім того, вилучено виробничеобладнання.

В даний час розслідування кримінального провадження триває, повідомляють у Департаменті захисту економіки Національної поліції України.

28 лютого 2017р.

Теги: офшори, кредит

Коментарі

йовжіко 2017-03-01 / 19:28:16
чом нико не каже шо це депутат облради пан Чобо Пийтер який на це бабло накупив Порш Каєнів і Ренж Роверів,хижку в Будіку построїв собі і на Балатоні віллу,і ще ун кожну неділю заходить до нашого Губернатора кавіль попити !!! І ще корови поздихали в нього всі мадярські

до піка ніка 2017-02-28 / 17:28:29
А чого ж ти , паскудь, не став виробником, не створив робочі місця, не вкладав свої гроші в нашу українську економічно стабільну систему? Кишка тонка.

ната 2017-02-28 / 12:54:02
точно за такими схемами обанкротились ті 80 банків , а компенсував вкладникам все бюджет, тобто кожну сплачену копійку податків жителів країни.

5.5 МЛРД 2017-02-28 / 11:17:10
Начиная с января 2014 года с помощью кредитных схем и национализированного ПриватБанка его бывшие владельцы вывели за границу около $4,27 млрд, что почти сопоставимо с дефицитом его капитала, который издание «Bloomberg» сегодня оценивает примерно в $5,5 млрд. Об этом пишут «Наші гроші».
Так отмечается, что наибольшая сумма в $1,82 млрд была выдана в мае-августе 2014 года в кредит 42 фирмам с «приватовским» корнями.

Те перечисляли средства в качестве полной предоплаты какой британской компании за определенный товар на счет в «PrivatBank Cyprus branch». Только после этого украинская фирма заключала соглашение с ПриватБанком о том, что залогом по ранее взятому кредиту являются имущественные права на еще не поставленный товар от британцев.

А уже потом британская фирма сообщала, что не может выполнить поставку и разрывала соглашение с украинской фирмой, не возвращая полученные деньги.

Еще $1,45 млрд было размещено в январе 2014 году на корреспондентских счетах в австрийском банке «Winter» ($0,95 млдр) и люксембургском банке «East-West United» ($ 0,5 млрд).

В июле 2016 этих средств на счетах уже не было.

«Схема вывода денег из Украины такова: владельцы украинского банка получают кредит с европейского банка под залог депозитных средств клиентов. После этого часть кредитов используют для капитализации своего банка, а остальную часть выводят в оффшор. В случае потери украинским банком лицензии корреспондентские счета автоматически переходят европейском банке для погашения кредита», — пишет издание посылаясь на статью Грехема Стека в «BNE».

Там же сообщается, что в 2015-2016 годах «Приват» занял $1 млрд двум десяткам новым фирмам из Харькова с уставным капиталом 36 евро каждая.

«Эти компании, большинство которых играла роль в топливном бизнесе Игоря Коломойского, были оформлены на бывших менеджеров из структур владельцев «Привата», — подчеркивается в материале.

pick nick 2017-02-28 / 10:07:22
ce pro Victor Golinka-aferist i shachraj z Rossiji

НОВИНИ: Кримінал

10:28
У Грушові на Тячівщині чоловік увірвався в будинок односельчанки та пограбував її
10:13
Мукачівець, після спільного відпочинку, побив свою колишню дружину до реанімації
18:35
У Полянській громаді безпідставно віднесли до земель сільськогосподарського призначення 92 га земель лісового фонду. Справа в суді
17:56
/ 2
У Великому Бичкові патрульний поліцейський на бусі смертельно травмував велосипедиста
17:25
/ 1
За службову недбалість під час ремонту лікарні в Перечині інженеру з технагляду повідомили про підозру
16:55
Ужгородець, який до смерті побив співмешканця матері, з яким пиячив, перебуватиме під вартою без права на заставу
19:01
/ 1
За сприяння поліції Закарпаття вилучено ввезеного з ЄС кокаїну на $250 тисяч
22:07
На Тячівщині затримали прикордонника за сприяння контрабанді сигарет
11:25
/ 2
"Схеми" детально розповіли про апартаменти родини очільника Антимонопольного комітету Кириленка в преміальному ЖК Residents Park в Ужгороді
22:31
Біля Мукачева "безправний" і п'яний водій тікав від патрульних та наїхав на поліцейське авто
18:11
У горах на Рахівщині виявили трьох виснажених втікачів до Румунії з Житомирщини
12:55
/ 1
У Міжгір'ї "на гарячому" затримали двох наркоторговців
12:47
/ 1
Свалявчанка на Lexus-і смертельно травмувала пенсіонера, що переходив вулицю
16:20
/ 2
У Виноградові посеред дня 33-річний раніше судимий чоловік поранив з "травмата" 28-річного містянина
10:46
/ 1
На Закарпатті по відео свідка водійку "Тесли" оштрафували за порушення на "зебрі"
21:54
/ 2
У Мукачеві 19-річна донька вбила ножем у шию свого 52-річного батька
21:13
На Закарпатті біля кордону з Румунією затримали двох псевдоволонтерів-"ухилянтів" та їх провідника
18:31
/ 2
Мукачівцеві, який готував до збуту 250 доз наркотиків, суд призначив домашній арешт
20:39
"Мерседес Спрінтер" неподалік села Карпати на Мукачівщині "перекинув" п'яний водій попутної "Шкоди Октавія"
20:19
/ 1
У Горонді на Мукачівщині 20-річний молодик сокирою вбив свого 24-річного односельця
18:19
/ 1
Підприємство з Дніпропетровщини через суд змусили відшкодувати 560 тис. грн завищеної ціни газу для опалення закладів освіти Мукачівщини
11:36
/ 3
Справу депутатів з Хуста і підрядника, які вкрали на ремонті опалення шкіл в Ужгороді 6,4 млн грн, передано до суду
10:55
В Ужгороді затримали організатора переправлення "ухилянтів" через кордон
17:20
У Мукачеві затримали жінку, яка намагалась вкрасти техніку в магазині
13:55
На Закарпатті судитимуть власника мережі магазинів за незаконний обіг електронних сигарет
» Всі новини