Біля АП і на Майдані сталися сутички, є затримані і постраждалі

На місце проведення акції під адміністрацією президента на підтримку блокади торгівлі з окупованими територіями Донбасу стягнуто сили поліції, серед учасників побільшало людей у камуфляжі та балаклавах, між учасниками та силовиками виникли зіткнення.

Як повідомляють в ефірі "Громадського", на місці події перебуває заступник голови Нацполіції, начальник патрульної поліції Олександр Фацевич, який на питання журналістів про суть сутички заявив, що "ніяких сутичок немає", а наявність такої кількості правоохоронців зумовлено "охороною громадського порядку". 

Як повідомив нардеп Семен Семенченко  на місці події, сутички виникли через те, що кордон правоохоронців не давав можливості нардепам пройти вулицею Інститутською до АП. 

"Чинять правопорушення - перешкоджають роботі народних депутатів України, не показують своїх посвідчень, не показують номерів на шоломах", - заявив Семенченко . 

Також на місці "блокадної акції" на вул. Інститутській для обмеження руху вулицею поліція встановила загороджувальну сітку - елементи забору. Прохід вулицею обмежено з трьох боків, зокрема - від вул. Грушевського та на вул. Інститутській - у напрямку Нацбанку та АП. 

На місці події лунали вибухи, схожі на петарди чи вибухопакети. 

З місця події журналісти повідомили, що за кордоном патрульної поліції присутні представники Національної гвардії. 

Як зазначає Громадське, протестувальник кидали петарди у поліцію та намагалися зламати паркан, встановлений правоохоронцями, аби пройти до будівлі АП, правоохоронці їм перешкоджали. 

У свою чергу у коментарях журналістам начальник департаменту патрульної поліції Києва Юрій Зозуля заявив, що "мети когось кудись  не пустити немає, посилено заходи безпеки - багато людей, які невідомо з чим прийшли".

"Їм було запропоновано продемонструвати, що нічого забороненого вони не мають... Але люди спрямовано... хочуть провокацій, хочуть картинки, і її роблять", - зазначив він. 

Перед цим до учасників акції прийшов нардеп Андрій Тетерук, з яким у присутніх виникла словесна перепалка, після якої він пішов. Учасники акції скандували "Ганьба!", називали його "Іудою" та кричали "Банду геть". 

Як пояснив Тетерук у коментарі ЗМІ, "блокада має відбуватися у законний спосіб, а не шляхом "махновщини", яку робить Семен (Семенченко, нардеп від "Самопомочі")". 

Пізніше на Майдані Незалежності відбулися сутички між учасниками "блокадного віча" та правоохоронцями, внаслідок чого є постраждалі. 

Про постраждалих внаслідок сутичок у коментарі "Громадському" повідомили представники "Червоного Хреста", які чергують на Майдані. 

За даними медиків, кількість постраждалих - близько 10 осіб, один з них - з закритою черепно-мозковою травмою, один - "сердечник". 

Повідомляється, що сутички сталися після того, як частина учасників "віча" спустилася до готелю "Дніпро" на Європейській площі після того, як силовики відтіснили їх на вул.Інститутській та не дали пронести елементи  намету для подальшого встановлення біля АП. 

Під час "другої фази" протистояння було затримано кількох учасників акції у камуфляжі, у т.ч. - керівника ОУН Миколу Коханівського, якого затримав начальник департаменту патрульної поліції Києва Юрій Зозуля. 

Дорогою до Європейської площі учасники "віча" кинули петарди в охорону Кабміну і облили її з вогнегасника.

Як повідомляє кореспондент УП, протестувальники намагалися прорватися через огорожу до Майдану.

Наразі на вул.Хрещатик між Європейською площею та Майданом зосереджено правоохоронців, які шикуються у шеренги. З боку Європейської площі на вулиці також встановлено сітку - паркан, прохід там обмежено. 

У коментарі ЗМІ голова Нацполіціі Києва Андрій Крищенко заявив, що затримано 5 осіб, серед поліцейських є 1 поранений. Подробиць інциденту, в результаті якого поліцейський отримав травму, Крищенко не повідомив.

Керівник загону "Червоного Хреста" повідомив про двох постраждалих поліцейських внаслідок сутичок: "Одного бачив, про другого чув, одному ми надали допомогу, другого ми не бачили". Про характер травм подробиць він не надав. 

Разом з тим, за повідомленням Укрінформу, близько 10 активістів "блокадного віча" виламали одну із секцій паркану, який розділяв вулицю Інститутську на розі з вулицею Садовою. Активісти ходи віднесли вирвану частину паркану в один із дворів на вулиці Інститутській.

Після інциденту з парканом підійшли додаткові сили правоохоронців і відтиснули учасників акції назад.

Як відомо, після акції біля Стели Незалежності у центрі Києва - "віча" на підтримку блокади торгівлі з окупованими територіями Донбасу, учасники заходу попрямували під адміністрацію президента. Там учасники акції встановили намет та заявили, що планують залишитися там на ніч і облаштувати "редут". 

Як відомо, після акції біля Стели Незалежності у центрі Києва - "віча" на підтримку блокади торгівлі з окупованими територіями Донбасу, учасники заходу попрямували під адміністрацію президента. Там учасники акції встановили намет та заявили, що планують залишитися там на ніч і облаштувати "редут". 

19 лютого 2017р.

Теги: Майдан, блокада

Коментарі

Учасник 2017-02-20 / 15:34:08
Ну і де ті "страшні" операції розвід служб россии по "страшній " дестабілізації на Майдані ? Про котрі ми чули від попугаїв від влади , шкіряка,авакяна, і масси порохоботів .
Чи Микола Коханівський агент кремля ,чи Парасюк ? риторичне питання .
Але як добре знімати вершки з не існуюючого "роттердам +" , і з махінаціями на "Укрспирті".
Там величезні гроші , є за що нанимати
тарасиків чорноволів, цибульків ,уколових і всю ту підпільну банду тролів .

5005 2017-02-20 / 08:31:22


Нечитабельні передруки гамузом зі сторінок соцмереж докупи з чисельними коментарями, ще й велетеньскі за обсягом, видаляються. "Полотно" переписки, кому треба, в сприйнятному варіанті прочитає з першоджерела, достатньо вказати, хто ним є або розмістити тут адекватного обсягу допис. Адмін


НОВИНИ: Різне

14:51
Правила підбору одягу для тривалих велопрогулянок
15:36
Гербіциди: основні типи, принцип дії та застосування в аграрній практиці
16:17
Холодильник Samsung No Frost — ідеальний варіант для кухні
22:13
Щоби "промивати мізки" угорцям, росіяни створили спеціальний сайт і Telegram-канал
20:18
Весілля мрії у Німеччині з агентством AlexShow
17:19
Чи можна використовувати паронітові прокладки для води
15:37
Покупка військового спорядження: важливі поради від експерта
10:43
Дизельний та бензиновий генератор: який обрати?
19:42
Гідравлічні насоси: їх види та основні характеристики
15:06
44 держави у Гаазі підтримали створення спецтрибуналу та використання заморожених активів рф
21:23
П'ять аргументів на користь купівлі планшета
20:55
Оновлені можливості: Що робить DJI Mavic 3T найкращим вибором
19:29
Як змінились ціни на будівельні матеріали?
17:13
Чим може бути корисний штучний інтелект PPC-шникам?
22:46
"Заповіт" Тараса Шевченка прозвучав в угорському парламенті
17:13
Переваги вертикальних пресів для макулатури
22:19
Пневматичний пістолет для спорту та тренувань
22:17
Чому виникає запалення нирок і які аналізи допоможуть діагностувати нефрит?
22:15
Чоловічі ремені: Різновид матеріалів, як правильно обирати
00:48
/ 2
У першому турі виборів президента Словаччини виграв прозахідний кандидат
20:59
Оптові продажі промислової фурнітури в Україні: виклики та можливості для бізнесу в 2024 році
21:21
Колористика меблів: дивани яких кольорів виглядають дорого?
22:58
/ 11
Військовий з "Азова" запропонував дозволити бойовим бригадам самим мобілізовувати "ухилянтів"
15:29
Найкращі місця для подорожі в Японію
23:02
/ 2
Макрон: У нас немає лімітів, ми будемо реагувати на поведінку росії
» Всі новини