СБУ розповіла, що дозвіл на торгівлю з бойовиками "надається за умови сплати податків, зборів, інших обов'язкових платежів до бюджету"

Служба безпеки засудила "популістські" дії політиків, які організували блокування руху залізничного транспорту з окремих районів Донбасу.

Відповідна заява СБУ щодо блокування руху залізничного транспорту до та з окремих районів Донбасу оприлюднена на сайті відомства.

"Останнім часом деякі політики, прикриваючись патріотичними гаслами "зупинки торгівлі з окупантами", яка нібито "кришується" СБУ, пропагуючи введення режиму "економічної блокади", організували блокування руху залізничного транспорту до та з окремих районів Донецької та Луганської областей", – йдеться в заяві.

У відомстві зазначають, що "поділяють позицію своїх колег, які стоять на передньому краю боротьби з тероризмом, та абсолютної більшості громадськості", водночас СБУ категорично відкидає будь-які звинувачення у комерційній "зацікавленості" торгівлі з бойовиками.

СБУ нагадує, що контроль за переміщенням транспортних засобів та вантажів через лінію зіткнення здійнсюється згідно з антитерористичним законодавством.

Так надання відповідних дозволів на переміщення суб'єктам господарювання здійснюється Координаційним центром, до складу якого входять представники багатьох відомств, у тому числі СБУ, після відповідного подання до Державної фіскальної служби України.

Дозвіл надається за умови сплати податків, зборів, інших обов`язкових платежів до бюджету України, при наявності повної інформації щодо прозорості такого процесу та непричетності до фінансування терористичної діяльності.

Підприємці мають бути зареєстровані для податкового обліку на контрольованій Україною території, соціально та експортно орієнтованими, мати єдиний цикл виробництва на неконтрольованій та контрольованій українською владою територіях та здійснювати розрахунки з використанням виключно банківської системи України.

"Підкреслимо, що товари, поставки яких нібито блокують окремі політики, є забороненими до переміщення через лінію розмежування. Деякі з них можуть постачатися виключно у вигляді гуманітарних вантажів", – зазначають в СБУ.

"Заходи з блокування руху залізничного транспорту активістами мають ознаки протиправної діяльності (ст. 278 "Угон або захоплення залізничного рухомого складу, повітряного, морського чи річкового судна", ст. 279 "Блокування транспортних комунікацій, а також захоплення транспортного підприємства", ст. 280 "Примушування працівників транспорту до невиконання своїх службових обов‘язків" КК України)", - йдеться в заяві.

У відомстві розповіли про негативні наслідки, які можуть виникнути, якщо блокування триватиме.

"Вказані дії створюють передумови до зриву стабільного функціонування енергосистеми України, завдають прямі збитки державі (з 25.01.2017 в ОРДЛО залишилось 385 вагонів з 26 950 тоннами вугілля загальною вартістю 35 035 000 грн, більше ніж 20 тисяч порожніх вагонів, а також майно ПАТ "Укрзалізниця")", – йдеться в коментарі СБУ.

"Призведуть до збільшення кількості громадян, які після втрати ними робочих місць, (забезпечують існування майже 150 тисяч осіб) змушені будуть, з урахуванням 40 % недоукомплектованості у т.зв. "армійських підрозділах" ОРДЛО, вступити до лав незаконних збройних формувань", – йд мова також у заяві.

На думку СБУ, вказані дії активістів також негативно впливають на процес звільнення заручників.

У той же час, як повідомила прес-секретар Головного управління Національної поліції в Луганській області Тетяна Погукай, в понеділок активісти демонтували ділянку залізничної колії на лінії розмежування з самопроголошеною "ЛНР" в Луганській області.

"Вони демонтували ділянку шляхів довгою 1 м 10 см. Там вибуху не було, її вирізали", – повідомила вона.

Слідчо-оперативна група задокументувала злочин. Вирішується питання про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Про демонтаж колій повідомив також народний депутат Семен Семенченко.

30 січня 2017р.

Теги: блокада, демонтаж

Коментарі

Byby 2017-01-30 / 23:01:57
.....jedunogo rejiestry dosydovuh rozslidyvan*.......ot. I vse. bobik zdoh.ty papky mozhna vidrazy vukunytu shchob nezubuvatu vsjakum motlohom. arhiv.......a aktuvistu zrobulu.....i jak byde v tomy potreba zrobljat* ishche ne odun raz........a SBY teper nehay dymjie jak dali krushyvatu .......v krajiini de zakony ne dotrumyjiet*sja pravljacha verhivka . nedotrumyvatumyt*sja zakony i nuzu

Byby 2017-01-30 / 22:49:32
...negatuvni naslidku..... dlja kogo dlja tuh hto nezmozhe togyvatu kontkontrabandojy ? A chomy SBY nevuklalo spusok tuh tovariv ?

Byby 2017-01-30 / 22:16:14
Za 25 rokiv SBY ne posadulo ni semena jyfy ni zvjagil$*kogo ni lazorenka ny nikogo z tuh shcho sudilu v depytats*kuh i ministets*kuh krislah i moskalja jaksho i znimyt* tezh ne posadjat* to chum zaymajiet*sja to SBY .......pravulno krushyjie zlodijiiv i barug jaki kradyt* y nadzvuchajno velukuh rozmirah.

Byby 2017-01-30 / 22:06:12
.....stvoryjyt* ymovu do zruvy stabil*nogo fynkzcionyvamnja........to chogo todi duvyvatus* tomy shcho i franzcija i hynija i v inshuh evrokrajiinah vse chastishe lynajyt*golosu za vidminy sankzcij....vsih a jaksho ekonomichna blokafa to dlja vsih rishennja odnakove a inakshe dlja chogo evrokrajiinam vtrachatu milionu kolu nashi barugu torgyjyt* a Sby jiih vsih. Tuh zlogijiiv pokruvajie ?

Вуйко 2017-01-30 / 21:59:24
Се капець

Byby 2017-01-30 / 21:54:15
Vid inshuh vumagatu sankzcijii na mizhnarodnomy rivni a damum torgyvatu iz zonojy ATO (terorustamu) zce neprotupravno ?

НОВИНИ: Різне

19:29
Як змінились ціни на будівельні матеріали?
17:13
Чим може бути корисний штучний інтелект PPC-шникам?
22:46
"Заповіт" Тараса Шевченка прозвучав в угорському парламенті
17:13
Переваги вертикальних пресів для макулатури
22:19
Пневматичний пістолет для спорту та тренувань
22:17
Чому виникає запалення нирок і які аналізи допоможуть діагностувати нефрит?
22:15
Чоловічі ремені: Різновид матеріалів, як правильно обирати
00:48
/ 1
У першому турі виборів президента Словаччини виграв прозахідний кандидат
20:59
Оптові продажі промислової фурнітури в Україні: виклики та можливості для бізнесу в 2024 році
21:21
Колористика меблів: дивани яких кольорів виглядають дорого?
22:58
/ 10
Військовий з "Азова" запропонував дозволити бойовим бригадам самим мобілізовувати "ухилянтів"
15:29
Найкращі місця для подорожі в Японію
23:02
/ 2
Макрон: У нас немає лімітів, ми будемо реагувати на поведінку росії
17:10
Блендер на кухні - чому це обов'язкова річ
16:27
Який айфон краще купити у 2024 році?
16:08
Який холодильник краще: Ноу Фрост, статична чи динамічна система охолодження?
15:13
Де надрукувати книги у Львові за розумною ціною?
11:46
"Радіо Свобода": угорщина надіслала лист державам ЄС щодо, начебто, "утисків угорців" в Україні
22:55
Прямі джинси знову в тренді: кому пасують та з чим носити
20:19
Що можна подарувати дружині на річницю весілля
22:24
/ 3
Глава УГКЦ після слів Папи: В Україні нікому на гадку не спадає здатися
10:15
/ 10
Папа Римський Франциск порадив Україні "відважно" і з "відчуттям сорому" підняти перед росією "білий прапор" поразки
20:58
/ 2
Віцеспікер парламенту Словаччини заявив, що росія "не агресор" і "захищає свої інтереси"
20:32
/ 1
фіцо вважає, що Чехія поставила під загрозу відносини зі Словаччиною через різні погляди на війну рф проти України
13:11
Лазерне шліфування обличчя: Інноваційний підхід до краси
» Всі новини