У Боржавському на Виноградівщині за участі глави УГКЦ Святослава перепоховають народного єпископа Івана Маргітича

4 лютого 2017 р., в селі Боржавське Виноградівського району Закарпатської області відбудеться перепоховання тлінних останків народного єпископа Івана Маргітича. У заході візьмуть участь єпарх Мукачівський кир Мілан Шашік та Глава УГКЦ Блаженніший Святослав (Шевчук), як також інші єпископи та духовенство.

У Боржавському на Виноградівщині за участі глави УГКЦ Святослава перепоховають народного єпископа Івана Маргітича

Владика І.Маргітич, як його назвав Блаженніший Святослав, є "символом єдності Мукачівської греко-католицької єпархії та Української греко-католицької Церкви".

Спершу об 11.00 у храмі села Боржавське, де похований Владика, буде відслужена Архієрейська Божественна Літургія з приводу перепоховання тлінних останків владики І.Маргітича.

Після Літургії будуть відслужені заупокійні богослужіння.

Опісля відбудеться перепоховання.

Єпископ Маргітич був найавторитетнішим єпископом Мукачівської греко-католицької єпархії в часі її підпілля і виходу з нього і мав величезноий авторитет серед вірян. При цьому він був чітким прихильником єдності МГКЄ з УГКЦ.

 

26 січня 2017р.

Теги: Маргітич, УГКЦ, МГКЄ

Коментарі

*** 2017-02-24 / 15:31:05
Там де безсила наука,виникає релігія

Миряни (Вірники) 2017-02-08 / 19:47:49
Фарисейство- це робити з перепоховання політичне шоу і розповідати тим, які знали все життя владику Івана Маргітича яким він був політичним діячем. А ще принести плакат і прапори яким не місце на території церкви, бо це не державна організація.
Блаженніший проявив неповагу нетільки до єпархії, а й до Вселенської церкви, дозволивши себе називати патріархом.
Колись лідери Майдану давали клятву людям (які помирали) що будуть добре правити державою. А наслідки які?!! Навіть церква, єпископи звертаються до них, щоб схаменулись.
А де гарантія що такі церковні люди як ви, утворюючи патріархат, не захочуть більшої влади (бо постійно чуємо що потрібна якась "своя церква") чи цей патріархат не стане подібним до московського.
"Обєднання" МГКЄ і УГКЦ які є в єдності з Христом і Вселенською церквою це лише змінити хто ким буде керувати, як говорять у народі "зняти з когось шапку і додати до своєї". Але не ви давали цю владу не вам і забирати.
Вірники і єпископи МГКЄ і УГКЦ спілкуються між собою приходять до нас на різні урочистості, у Джублик... Ми їдемо до Зарваниці і т.д. ТО ЯКОЇ ЄДНОСТІ НАМ ЩЕ БРАКУЄ?!!
А говорити хто словак, а хто українець в церкві не припустимо. Головне бути людиною!
Всі ми прагнемо в Євросоюз, просимо транші, купляємо автомобілі. Велика частина наших українців там працює бо не може під керівництвом своїх державних лідерів прогудувати свою сім'ю і водночас ненавидіти ці народи (мадяр,словаків, поляків)- це також фарисейство.
Майте вже якусь совість, повагу до правлячого єпископа, Христової церкви. Дайте вже спокій покійному владиці Івану Маргітичу.
Вічна йому пам'ять! І БЛАЖЕННИЙ СПОКІЙ!!!

меломан 2017-02-07 / 16:05:33
до спостерігача
Український хор імені А.Волошина увесь тиждень напередодні переховання перебував у очікуванні поїздки. Гадаю, напівпритомний колектив хотів лиш одного - діждатися "височайшего соізволєнія". Як бачимо, не діждався.

спостерігач 2017-02-07 / 10:17:55
спостерігаючи за цимм урочистостями, в мене виникло одне питання? А де був український хор імені А.Волошина який доречі заснував світлої памяті вл. Маргітич? Чому співали Літургію семінаристи? Чи із перезахороненням вл. Івана поховали і хор...????

патріот 2017-02-04 / 21:50:57
Добре що впізнали а чому не привіталися?Ви проповідуєте добре лише треба то і виконувати і начинати з себе. Є така приказка не за то дурний що бідний, а за то бідний що дурний.

Ковдуш 2017-02-04 / 20:49:13
Ковдуш всягди ходить, де у нашому Закарпатті ковдушів неє?)
Шановний ПАТРІОТе! Дуже визначно і радуюся за Вас, що міг вас зустріти і впізнати у Боржавському селі) Видко нараз-інтелігенція. Я до того патріотичного народу пишу, який на своєму патріотичному рівні "затопче мене, завтра". Тепер майже сплять. Не пишуть... Намучилися.... Я розумію, стільки треба вічно очі вилуплювати до сайту і писати Олегові на славу і на калим. Тяжко. Пане ПАТРІОТе, киби ви віділи - 4 роки назад, скільки було святкувань і священнослужителів Архієреїв.....огогого. Сьогодні було лиш трохи-трохи. А рівно 4 роки назад скільки було народу і єпископів і Блаженніший Святослав був.... Много Ви пропустили. Отож щиро вітаємо Вас у Вселенській Церкві!!! Наш народ простий, хоть ми і ковдуші і вільний від корупції народ скоро таким стане, такими нас зробила і робить влада України, то обєднаймося не нависністтю, образами, а єдиним духом і одною справою. А будучи людьми - добрими і доброзичними серцем, котрим нас вчила наша мама і батько, і тільки з великої любові до ближнього (так заповідав Господь), ми будемо єдині і у Церкві, дома, і рівно з нашим Господом. Но ворог люду не спить. Будьте уважні хлопці і дівчата, чи напишеш зараз ненависть чи +, але подумай - зло і наклеп нас не об'єднає... Хто ходить до церкви, той зрозуміє.... А писати будуть. Бо горе тій Церкві, яку не переслідують...

Адмін 2017-02-04 / 19:47:30
http://zakarpattya.net.ua/News/166411-Perezakhoronennia-ostankiv-narodnoho-iepyskopa-Ivana-Marhitycha-vidbulosia-pid-znakom-iednannia-UHKTS-i-MHKIE-VIDEO

патріот 2017-02-04 / 19:40:16
Кожний по собі судить.А Ви де були ковдуш? Сьогоднішній день говорить сам за себе, Це дійсно велика подія в історії української греко католицької церкви. Стільки народу, священників єпископів разом бачив вперше, ту атмосферу яка панувала в церкві не можна замінити ні наякі миті життя. Слова Блаженнішого про єднання -це ті слова , які Закарпатський народ чекав з дня смерті Маргітича, і зараз Шевчук можна сказати стає наслідником ідеї Маргітича. Всі бачили що сьогодні Боржавське готовилось до зустрічі Єпископів , Блаженнішого священників , народу в найліпшому вигляді, тож свято вдалося на славу.

Ковдуш 2017-02-04 / 19:05:26
Ну що, гопода боти і патріоти? Де ви нині були? На словах герої, а на ділі ідіоти. За таких як ви, і є горе у державі і гинуть наші хлопці на Сході Держави. Обливаєте всіх лайном, а самі ані гузицю не піднімете для діла...))))))))))))))))))))))))))))))

Нік 2017-02-04 / 17:16:35
Сьогодні ті, які брали участь в урочистому Богослуженні разом з нашим Главою Блаженішим Святославом сподіваюсь зрозуміли значення слів Патріарха...Попри все те що там нині "вимальовувалось" було добре видно те що є високим і що є низьким. І от правда в тому що високі - вони вільні, а низьким, нажаль довіку не піднестись. Вони низькі і це діагноз.

333 2017-02-03 / 22:12:21
Україна єдина, Церква -єдина !!! Прошу завтра у Боржавському всіх присутніх привітати під час зустрічі патріарха вигуками :" Святослав наш патріарх !"

патріот 2017-02-03 / 20:26:31
За яку неправду мирянине пишете? Перестаньте шукати в мені ворога всього Українського народу і вашого в тому числі. Я немаю овець і ніколи їх немав . За доброго пастиря треба молитися цього вчив Маргітич. А якщо Святе Письмо можна пояснити на свій лад то за таке відкриття можете стати лауреатом нобелівської премії. Я пишу те у чому переконався сам так як маю справу з різними людьми .І щодо завтрішнього дня бажаю всім які приїдуть в с. Боржавське перейнятися тим духом віри надії любові і єднання католицької віри , яку мав Маргітич і ніс з собою по життю.

Нік 2017-02-03 / 18:31:57
До Патріота і Мирянина.
В спорах народжується істина...Але якби там не було дорогі християни, спробуймо віднайти найперше єдність з Богом у собі, а все решта віддаймо в Божі руки.
Власне завтра і є така прекрасна нагода не доказувати один одному свою правоту, а разом з іншими мирянами і патріотами спільно з Главою нашої Церкви помолитись за єдність, власне ту єдність яку Владика Маргітич нам заповідав.

мирянин 2017-02-03 / 18:09:49
Добре.нік ви мені приклеїте особисто.я буду останній у черзі після всіх коментаторів бо почав писати коли не зміг стерпіти таку неправду.Тільки дуже прикро,що ви ніяк не зможете розгледіти своїх овець,які переймаються спокоєм і бажанням мати доброго пастиря для себе і своїх дітей.який би зміг правильно(не на свій лад)поянити Святе письмо.А УГКЦ ми любимо і поважаемо,як члена Вселенської церкви.Екзамену я ніколи не здавав ,я дуже далекий від священничтва невже ви так засліплені?

патріот 2017-02-03 / 14:49:15
Мирянине Я вітаюся з усіма своїми побратимами, друзями ,родичами , але ніяк не зрадниками.У Вас своє бачення світу у мене своє , і мені не є цікаво вас в чомусь переконувати , бо це пуста трата часу , Вам треба брати Св Письмо і читати, я знаю Ви вже читали і нераз бой екзамен мусіли складати по ньому, чи не так. А саме в Святому Письмі Бог закликає нас до єдності, чи Я в чомусь помилився? а нік все таки наклейте.

Яндекс 2017-02-02 / 23:58:12
Ти мирянине що лізеш у інтернет, якщо ти підпільний вірник, то стань відкритим іди до Церкви і молися, і всіх прошу так само церковні діла вирішувати в Церкви.

мирянин 2017-02-02 / 22:51:15
А за яку віру треба боротися ?Я належу до Вселенської церкви.А нік мирянин треба приклеїти всім вірникам церкви,які є мирянами . з якими ви часто не вітаєтеся.

патріот 2017-02-02 / 22:19:23
А Ви мирянине невирішуйте хто кого любить , і що мені до інших.Ви напевно образились бо Я вас чимось заціпив , значить пишу правильно. Щось я дуже сумніваюся що патріоти Закарпаття топчуть вас бо наразі ви топчете їх ( знаю з себе ). Змиріться що Боже провидіння паде на наш нарід і християни Закарпаття починають боротися за свою віру своє майбутне . Я надіюся Ваш нік буде приліплений у Вас на чолі і я з поміж усього народу який приїде віддати свою шану покійному Маргітичу Вас знайду і привітабся з Вами з любовю.

мирянин 2017-02-02 / 21:51:04
якщо таких потрібно УГКЦ ,то .будь ласка.

сорри 2017-02-02 / 21:36:51


Наклей, неборе, собі.

Ні в якому підпіллі ти не був. Хіба тепер прячешся, як мацкальський чи мадярський агент.

Ненависть ти собі придумав. Всралися мені всі ви - і мацкалі, і мадяри, і кацапенята з мадяронами. Мене ви чіпаєте тільки тоді, коли всунете свої рила в справи України і мутите тут, як, наприклад, мутите в стосунках МГКЦ-УГКЦ.

Але тенденції ви не зміните. Буде МГКЄ разом з УГКЦ. Бо ми - один народ. І буде в нас одна церква.

А ви, україноненависники, будете давитися в своїй люті :)


НОВИНИ: Соціо

23:51
30 родин із прифронтової Харківщини оздоровилися та відпочили на Закарпатті за час дії програми "Турбота"
23:19
/ 1
Словаччина хоче відновити пасажирське залізничне сполучення із Ужгородом, яке припинилося 80 років тому
18:22
"Укрзалізниця" ще цьогоріч планує запустити потяг "Київ – Кошиці"
15:29
/ 7
Як "танець з бубном" за вітряки на Руні гудуть сільрада, лісівники та закарпатська влада
14:15
/ 1
Приватний поїзд "Прага – Чоп" сьогодні здійснив свій перший рейс
11:22
/ 3
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 5
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 23
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 30
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
» Всі новини