На українсько-угорському кордоні на Закарпатті відкрили перший для цієї ділянки спільний контактний пункт "Загонь (ФОТО)

В офіційній церемонії взяли участь Голова Державної прикордонної служби України Віктор Назаренко та заступник начальника поліції – головний директор охорони правопорядку Угорщини Жолт Халмоші, керівництво областей по обидва боки кордону, представники правоохоронних та державних органів обох сторін.

На українсько-угорському кордоні на Закарпатті відкрили перший для цієї ділянки спільний контактний пункт "Загонь (ФОТО)

Під час виступу керівник українського прикордонного відомства зазначив, що угорські та українські прикордонники досягли високого рівня взаємної довіри та скоординованості дій.

«Приємно разом дати старт роботі Спільного контактного пункту. Це ще один важливий крок в реалізації домовленостей Президента України та президентів країн «Вишеградської четвірки», - сказав Віктор Назаренко.

У свою чергу заступник начальника поліції – головний директор охорони правопорядку Угорщини Жолт Халмоші під час зустрічі сказав, що «відкритий спільний контактний пункт сприяє і прискорює  роботу органів, які борються зі злочинністю, і забезпечує взаємодію та співпрацю правоохоронних органів обох країн протягом 24-х годин доби».

Очільники двох прикордонник відомств підписали протокол про створення на українсько-угорському кордоні в пункті пропуску «Чоп (Тиса) – Загонь» спільного контактного пункту 30 листопада 2016 року, а вже сьогодні він розпочинає свою повноцінну  роботу.

У ході заходу Голова Державної прикордонної служби України Віктор Назаренко та заступник начальника поліції – головний директор охорони правопорядку Угорщини Жолт Халмоші урочисто перерізали стрічку, тим самим давши старт роботі контактного пункту, та оглянули службові приміщення для роботи персоналу.

«Контактні пункти – це дієвий елемент сучасної комунікації у сфері прикордонної безпеки. А головне вони допомагають нам невідкладно вирішувати питання людей, які законно перетинають кордон», - наголосив Віктор Назаренко.

Серед основних завдань, які виконуватиме зазначений центр, є підтримання інформаційної взаємодії та обмін повідомленнями між прикордонниками обох країн, а також забезпечення скоординованості дій під час проведення спільних заходів з охорони українсько-угорської ділянки кордону та протидії протиправній діяльності.

Протяжність українсько-угорської ділянки кордону становить майже 140 км і проходить він у межах Закарпатської області. При цьому прикордонний контроль здійснюється у 7 пунктах пропуску. Загалом у 2016 році в них оформлено 8,47 мільйонів осіб та 2,42 мільйонів транспортних засобів, що на 19% та 21% більше, у порівнянні з  попереднім роком.

В той же час українськими прикордонниками минулого року припинено майже 400 спроб перетинання кордону за підробленими, чужими і недійсними документами, або без них. Затримано 439 нелегальних мігрантів, виявлено та вилучено товарів на 16,2 мільйони гривень та 99 автомобілів з підробленими і несправними документами, та тих, які використовувалися, як засіб здійснення протиправної діяльності.

Поряд з цим тривала плідна співпраця прикордонних уповноважених. Протягом минулого року ними проведено більше 400 зустрічей, отримано та направлено 540 інформувань з питань співпраці у сфері охорони державного кордону. Серед основних питань, що розглядались були протидія протиправній діяльності на кордоні, забезпечення належного функціонування пунктів пропуску, обмін інформацією тощо, повідомляють у Держприкордонслужби України.

25 січня 2017р.

Теги: Загонь, контактний пункт, кордон

Коментарі

555 2017-01-27 / 08:20:08
Не загонь а загон

НОВИНИ: Соціо

18:22
"Укрзалізниця" ще цьогоріч планує запустити потяг "Київ – Кошиці"
15:29
/ 2
Як "танець з бубном" за вітряки на Руні гудуть сільрада, лісівники та закарпатська влада
14:15
Приватний поїзд "Прага – Чоп" сьогодні здійснив свій перший рейс
11:22
/ 3
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 4
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 20
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 29
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
18:40
/ 1
Загинув Герой з Вишківської громади Святослав Корнійчук
11:17
/ 1
У Берегові діти принесли додому з річки стару протитанкову міну
» Всі новини