Рік, що минає, закарпатські орієнтувальники проводжали забігом за "Кубок Миколая" (ФОТО)

До закінчення 2016 року залишаються лічені дні. Це гарний час, щоб підбити підсумки року, що минає, намітити плани на прийдешній рік і знайти місце, щоб зустріти новорічну ніч.

Рік, що минає, закарпатські орієнтувальники проводжали забігом за "Кубок Миколая" (ФОТО)

Закарпатські прихильники бігу з компасом і картою за традицією проводжають старий рік змаганнями на Призи від Святого Миколая, що мають статус відкритого Кубку Закарпаття. Неабияким сюрпризом для їх учасників стала нова карта мікрорайону поблизу проспекту Свободи, що її підготував представник Закарпатського центру туризму і спорту учнівської молоді, майстер спорту з рогейну Георгій Фечо.

Майже 160 учасників з Ужгорода, Мукачева, Іршавського, Ужгородського та Хустського районів, розподілених за віковими категоріями, визначали кращих на дистанціях від одного до п’яти кілометрів.  

Незважаючи на холод і засніжені траси, атмосфера змагань була святковою, теплою, родинною. Підтримати юних спортсменів прийшло й чимало уболівальників: батьків, друзів. На фініші солодкі подарунки всім учасникам вручав 80-річний ветеран спорту Костянтин Сас, а кращі отримали ще й додаткові призи від голови Закарпатського відділення Національного олімпійського комітету України Івана Риляка, провідного спеціаліста відділення Комітету фізичного виховання і спорту Міністерства освіти України Анатолія Плеханова та Михайла Молнара – представника  Олімпійської академії України в Закарпатській області.

В категорії наймолодших перемогу серед дівчат на трасі протяжністю майже кілометр, святкували десятирічні Євгенія Сєкова (10.26) та Олена Семенюк (10.30) – представниці ужгородського «Траверсу», і Іванна Павлій з Хусту (10.51). На тій саме дистанції найшвидшими серед хлопців виявилися представники Мукачівського клубу «Товариш» Владислав Цепурдей (4.54) та Іван Солонець (5.02), третій результат в ужгородця Івана Дебелого з пригодницького клубу «Lynx».

Завдання для 12-річних було складнішим: на двокілометровій трасі вони повинні були відшукати 7 контрольних пунктів. Першими фінішу дісталися представниці мукачівського «Товариша» Людмила Калчева (14.50) і Яна Брунцвик (15.42), третьою фінішну лінію перетнула Анастасія Пєскова з «Траверу» (15.44). У змаганнях хлопчиків цього віку до призової трійки увійшли лише ужгородці: переміг Денис Кононов (14.41), друге місце у Олега Пеприка (16.11), третє – у Андрія Михайліна (27.17).

У 14-річних дистанція була ще довшою. Під час забігу було й чимало падінь і технічних помилок, адже в азарті боротьби і швидкості на засніжених і ковзких вулицях нелегко утриматися на ногах. З сімнадцяти дівчат цього віку успішно подолати трасу зуміли лише мукачівки Валерія Смочко (30.10) та Ганна Солонець (30.24). Хлопці виявилися більш стійкими: переміг Олександр Ткачук з Мукачева (18.39), слідом за ним фінішували ужгородці Олександр Самсонов (18.48) і Костянтин Гутич (19.38) – представники клубу «Максимум».

16-річні спортсменки змагалися на тій самій трасі, що й дорослі. Найкращий результат показала 19-річна мукачівка Наталія Шозда – учасниця цьогорічних чемпіонатів світу та Європи з гірського бігу: трикілометрову  дистанцію, що проходила через 11 КП вона подолала за 20 хвилин і 47 секунд. Другий час на цій дистанції (і перший в категорії Ж-16) у 12-річної чемпіонки України зі спортивного орієнтування серед дівчат Катерини Цепурдей (23.38), третій – у 16-річної Крістіни Бобер з СК «Кам’яниця» (26.01). Четвертою (і третьою по Ж-16) фінішувала іршавчанка Олександра Осійська (26.24). 

У змаганнях чоловіків майстри спорту з Мукачева також не дали суперників жодного шансу: першим з чотирикілометрової дистанції фінішував цьогорічний чемпіон України з гірського бігу Сергій Расчупкін (21.36), слідом за ним Олександр Касьянов – чемпіон України з велоорієнтування (20.55). Третій результат – у Олександра Дулкая з ОДЮСШІ (25.28). Першими серед юніорів стали Мар’ян Осійський (25.55), Андрій Василина з «Максимуму» (26.01) та ще один представник Іршавщини – Едуард Сушанин (26.03).

Не залишилися без нагород і ветерани спорту, кращими серед яких стали Петро Назаренко і Ольга Захарова, Геннадій Ведерніков і Ольга Боднар, Василь Павлишин, Олександр Осійський, Руслан Касьянов і Віктор Малетич. 

20 грудня 2016р.

Теги: кубок, Миколай, забіг, орієнтувальники

НОВИНИ: Спорт

13:28
/ 2
Відбулися матчі 1 туру вищої ліги чемпіонату Закарпаття з футболу
10:33
На Ужгородщині затримали наркоторговців
20:27
Кіберполіція заблокувала Telegram-канал, що лякав терактами в школах Мукачева
12:46
Закарпатці повернулися з нагородами з чемпіонату України з пауерліфтингу
20:42
В Ужгороді відбувся турнір пам'яті полеглого захисника Данила Богуславського
10:38
/ 6
Зимова першість Закарпаття з футболу: блокпостів біля стадіонів не буде, але й "ухилянтів" не прихищатимуть
10:28
/ 1
Стадіони у Минаї та Ужгороді допущені до УПЛ, хоча освітлення відсутнє
11:24
/ 3
5 організаторам підпільних гральних клубів на Закарпатті повідомили про підозру
20:53
/ 5
Закарпатська облрада просить УАФ дозволити й надалі проводити футбольні матчі на стадіонах "Авангард" та "Минай-Арена"
23:48
/ 4
Вартість встановлення освітлення на стадіоні "Минай Арена" сягне близько 16 млн грн
16:36
/ 1
На Закарпатті за допомогою квадрокоптера "вичислили" двох "ухилянтів"-"плавунців"
11:19
/ 9
УАФ заборонила матчі на "Минай-Арені" та "Авангарді" в Ужгороді до встановлення освітлення
23:41
Результатом благодійного забігу до Дня Святого Миколая в Ужгороді стали зібрані майже 40 тис.грн
12:41
/ 2
ФК "Минай" втратив ключових футболістів – Любеновіч
17:02
/ 1
Військовослужбовець із Закарпаття Андрій "Бродяга" Ткачук здобув "бронзу" Чемпіонату світу з бігу на 24 години
14:00
/ 3
За останні 2 дні "Минай" покинули вже 5 гравців
16:55
Закарпатський Воловець прийме Кубок України з армреслінгу
11:36
Закарпатські пауерліфтери повернулися з кубка України з медалями і навіть рекордом
15:20
Матч "Минаю" з "Динамо" в Ужгороді перенесено на весну через повітряну тривогу та відсутність освітлення на стадіоні
16:09
У Мукачеві відбулися змагання з художньої гімнастики "Мукачівська зірочка"
16:46
Мукачівці долучилися до забігу проти насильства
11:39
/ 1
Поліція розповіла про обставини зіткнення легковика, вантажівки, мікроавтобуса і велосипедиста у Вонігові на Тячівщині
10:40
/ 1
У Мукачеві сьогодні стартують чемпіонат Закарпаття та відкритий Кубок Мукачева зі змішаних єдиноборств (ММА)
21:07
Мукачівець вдало виступив на "Biegu Niepodległości" в Польщі
09:54
/ 1
9-річний хлопчик з Закарпаття встановив світовий рекорд у гирьовому спорті
» Всі новини