Лідера "Карпатської Січі" затримали в Нижніх Воротах на Воловеччині за макет зброї, котру той віз на урок (ФОТО)

Керівника військово-патріотичної організації "Карпатська Січ", відомого в області і за межами громадського діяча Тараса Деяка, сьогодні, 9 грудня, близько 7.30 затримали разом з двома товаришами співробітники патрульної поліції.

Лідера "Карпатської Січі" затримали в Нижніх Воротах на Воловеччині за макет зброї, котру той віз на урок (ФОТО)

Про таке у соціальній мережі Фейсбук повідомляє журналістка, волонтерка та громадська діячка Алла Хаятова.

З її слів, "Тарас з побратимами зустрічав полеглого добровольця - Михайла Покидченка "Малого", загиблого на фронті бійця ДУК "Правий сектор" і 128 бригади, в Нижніх Воротах, аби супроводити для прощання і похорону в Мукачево. Поблизу посту у хлопців зламався автомобіль (схоже, "згоріла" проводка). Коли з'ясовували справи з авто, поліцейські побачили в багажнику машини "предмети, схожі на зброю". В автомобілі дійсно були макети, котрі хлопці везли з собою для показу в школах на уроках патріотичного виховання - сьогодні такий запланований у Сваляві, цілком офіційно, як і ті, котрі "січовики" регулярно проводять у навчальних закладах області на запрошення шкіл і під кураторством відділів освіти. При навіть побіжному оггляді "предметів" цілком зрозуміло, що це навчальний макет, а не небезпечна річ, але цього і пояснень про уроки, які зараз "Карпатська Січ" проводить постійно і публічно, виявилося замало. 

Особливого цинізму додає те, що затримали Тараса і друзів саме поблизу Нижніх Воріт, де був основний блок-пост "Ведмежої блокади", одним з організаторів якої і був Деяк. Більше того - поліцейські кілька нічних і ранкових годин спостерігали за чималою кількістю представників патріотичних організацій і добробатів, які чекали на авто з написом "вантаж 200" та навіть супроводжували колону, але потім затримали водія і пасажирів машини, що зламалася й відстала. А найгірше, що через цей незрозумілий інцидент хлопці - до слова, фронтовики, учасники російсько-української війни - не зможуть, найвірогідніше, взяти участь у прощанні з полеглим побратимом-добровольцем, як планували".

Як додатково трохи пізніше додає Алла Хаятова, в інциденті були задіяні патрульні Сергій Плаксин і Василь Кізляк та співробітники сектору реагування поліції у Воловці - Аліна Стецо, Михайло Тимкович і начальник місцевої кримінальної поліції Валентин Ряшко.

09 грудня 2016р.

Теги: Тарас Деяк, затримання, макет, зброя

Коментарі

Василь 2016-12-14 / 12:34:53
Мусора як і колись діяли як шакали останні пагані почекали коли хтось один відстанеі напали а на більше духу і мужності нехватило

Антикоп 2016-12-14 / 12:30:09
Фамілію цих селфімусорокопів у студію !!! Нехай всі знають хто ці падлюки кончені і ненавистники Патріотів України

зоркий 2016-12-11 / 09:31:13
А то шо за ЧМО-МАЙОР з фонарями на пути стоіть .Може го жона відпиздила..Опудало ходяче.Лем ворон пугати....

старий 2016-12-11 / 09:26:20
Дай Боже здоровя хлопцям-патріотам.Молодці.А тим поліцаям-минтам треба хоть на місяць-два на передову.най вивчають зброю тоді не будуть путати учебну зброю з боевою.Слава Украіні!!!

Закарпатець 2016-12-10 / 11:46:00
Дивлюсь на фото цього "полі чи моно - цая" - вилитий Галустян з рашки... Вони часом не родичі?

Робін 2016-12-09 / 22:23:58
Тарас, для чого ти виправдовуєшся перед різними лохами і диванними експертами, послати іх на.. Найбільш правильна позиція. Сила і честь - девіз для справжніх чоловіків, не звертай уваги на вой провладних шакалів, за звитяжну чоловічу позицію у тебе завжди буде багато недоброзичливців, але це не справжні вороги , це звичайні анонімні ссикуни, вороги находяться напорядок вище і вони за всім цим наглядають зверху. Головне побажання для тебе ніколи не бреши, будь чесним до кінця, так як в правді сила

ІВАН 2016-12-09 / 22:17:16

ВИСНОВОК:

Хлопці їхали зустрічати загиблого Героя.

Деяку та ін. це не дали зробити ті, хто круто злі на те, що Лугандон не докотився до Закарпаття, отож вони не мають змоги зробити те, що зробила більшість міліціяетів Лугандону - перебігти на бік Рассєї. Тож - мстяться, зриваюиь злобу.
Що з ними треба зробити? Єдиний вихід - підвісити за яйця на деревах коло Нижніх Воріт.Позаяк зараз мороз - можуть провисіти кілька місяців.

Сотник 2016-12-09 / 21:46:12
Якщо прийдеться захищати наш край то явно не оті поліціянти стануть в лаву. Вони перебіжать в стан ворога першими як робили їхні коЛЛеги на сході.Захищати будуть ті юнаки яких виховує Тарас та його побратими. Знаю з досвіду, бо разом зі мною пішли воювати весною 14-го ті молоді хлопці хто мав вишкіл попередніх років

Деяк Тарас 2016-12-09 / 20:16:24
Прочитав багато коментарів, так от - програма наша узгоджена з відділом національно-патріотичного виховання міністерства молоді та спорту України. Програма наша узгоджена з вчителями Захисту Вітчизни та районними відділами освіти.
По фінансам - все купили за власні кошти, програму реалізовуємо за покликом душі, це основна мета нашої Організації.
По машині - дав її нам наш товариш, який допомагає постійно, заправив машину Олександр Сачко, так як ми коштів не мали щоб доїхати аж до Нижніх Воріт, щоб там зустріти тіло побратима. Сам я машини не маю, і за кермом не їжджю. Члени Оргпнізації машини мають, але поїхати змоги не мали.
По роботі - працюю не офіційно на стройці в новому районі м. Ужгород.

і це - ідіть всі на х"й з своїми тупорилими коментами (до лівандосів звернення). За людину говорять її справи та дія. Гидкі коменти теж цікаві, бо значить стоємо вам в горлі і мішаємо. В нас все добре і получається. Працюємо. Переможемо.

Закарпатець 2016-12-09 / 20:01:10
Цих дундуків поліцнйських в зрну АТО, щоб навчились відрізняти справжню зброю від муляжів. І так всб нову поліцію, а то піпец повний: затримати когось абоскласти протокол нездатні.
Ім повезло, що дісно на порядних законслухняних хлопців натрапили, бо реально ім по вухах можна щелбанів надавати і вони будуть підмогуикшикати...
А керівництву поліціі треба негайно вибачитись за своіх безтолкових пілдеглих, бо хлопці через цих дурнів не те, що не змогли провести запланований урок з вісьуовоіипідготовки, а навіть не змогли попрощатись з побратимом, тіло якого зустрінали на мкжі областей...

Аяяй 2016-12-09 / 19:59:22
Деяк нехілу тачку має! Де заробив???

98к 2016-12-09 / 18:38:20
валентин ряшко- маэ поганяло "продюссер валентин"

Умка 2016-12-09 / 15:42:56
Для тих, хто в танку, треба повторити. Цю "зброю" везли на урок, бо урок за такою програмою. Ввели нещодавно. Для країни, де війна, це не просто нормально, це правильно. Уроки військово-патріотичного виховання по області проводять і військкоми, і вояки ЗСУ, і добровольці -ветерани війни. Як от учасники "Карпатської Січі". А позаяк школи таким не забезпечені (хіба кілька в області), то возять своє. Тим паче, що КС створила стракбольний клуб.

цімбор 2016-12-09 / 15:30:53
патріотизму не навчають..він або є, або його нема, а от користуватися зброєю не помішає - ми жевемо не у Швейцарії де все спокійно і нема чого переживати. А поліцаї, які не можуть відрізнити муляж від ствола хай ідуть пасти коров

Ужгород 2016-12-09 / 14:32:57
Я б не переходив на особистості - обличчя не обирають, тим паче що у "патріотів" вони те ж доволі далекі від ідеального образу і явно не перевантажені інтелектом. У нас взагалі склалася цікава ситуація - народ у камуфляжі гасає з муляжами гранат на автомобілях зі словацькими номерами, називає себе патріотами і до того ж, ще й навчає в школах. Це взагалі кошмар - чому може навчити такий "геній" - як заробляти на життя зброєю і участю у різних публічних акціях на замовлення? Треба розібратися, хто і на якій підставі їх взагалі допускає до дітей. А поліцейських лишіть у спокої - вони робили свою роботу і вчинили абсолютно правильно. Помітивши щось навіть віддалено схоже на зброю, та ще і у людей агресивної зовнішності, обовязково потрібно здійснити перевірку. Зрештою, "патріоти" ж боролися за закон один для всіх, чи все таки вони себе не мали на увазі? Взагалі потрібно завершувати з цією махновщиною на замовлення і іграми в "патріотів", які нічого корисного не роблять, лише бігають у камуфляжі, виявляють агресивну поведніку і розхитують ситуацію в мирному Закарпатті. Також потрібно було б дізнатися, звідки у них гроші на Ауді А6, паливо, акції, муляжі для проведення занять та "активну громадську діяльність". Що б не виявилось так, що найголосніше волають про патріотизм найманці, які обслуговують чиїсь інтереси, які далекі від державницьких.

укр 2016-12-09 / 14:27:41
спочатку хочу сказати, що я підтримую діяльність хлопців, в т.ч. з "Карп.Січі", але в той же час не треба хаяти в коментарях патрульних, вони, що мали подивитися на зброю (візуально визначити що це не бойова зброя) і сказати їдьте собі, бо ви патріоти. Крім того дивним здається коментар Хаятової; хіба патріотичним вихованням дітей треба обовязково займатися з використанням зброї?

Дід Микола 2016-12-09 / 13:29:21
поліцаї не при чому, то їм така команда була, завжди питати треба в начальства.

Ага ,точно .. 2016-12-09 / 13:07:24
Ага ,точно , віддалено схожі на поліціантів .Більше схожі на якихось шнюпанців ...

Закарпатець 2016-12-09 / 12:39:31
Я вже теж починаю вірити словам Г.Москаля, хоч і не являюсь його прихильником, про те що реформа поліціі провалена. Як можна бути настільки нефаховим дебілом, щоб пнемопістолет із шариками і навчальні муляжі, які продаються в торговому центрі Адамс сприйняти за бойову зброю і задіяти стільки людських ресурсів, спалити державного бензину...
Ніколи не думав, що буду кидати камінь в бік реформ, але така нефеховість мені не залишає вибору.
Цих селфідебілів наказати дисциплінарно і фінансово за завдані своєю нефаховістю збитки бюджету та направити на відповідні курси.
Бо це позор...

Патриот 2016-12-09 / 12:02:03
Это ему за памятник жертвам Холокоста! Представляю, чему этот герой учит детей в школах...

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини