На засіданні виконкому Федерації футболу Закарпаття в Мукачеві розглянули 10 питань (ФОТО)

3 грудня у мукачівському Будинку футболу відбулося засідання Виконкому ФФЗ перед звітною конференцією. На порядок денний було винесено 10 питань.

На засіданні виконкому Федерації футболу Закарпаття в Мукачеві розглянули 10 питань (ФОТО)

Зокрема, голова ФФЗ Іван Дуран ознайомив присутніх із підготовкою до чергової звітної конференції ФФЗ, а також з можливою реорганізацією федерації, викликаною змінами в законодавстві держави, що може негативно вплинути на життєдіяльність ФФЗ. У першу чергу це стосується фінансового становища. Мова йде про реорганізацію «Громадської організації «Федерація футболу Закарпаття» в «Громадську спілку «Федерація футболу Закарпаття». Якихось кардинальних змін не передбачається, це більше формальна сторона медалі, але роботи з реорганізації буде багато. Вона торкатиметься в першу чергу складу засновників ФФЗ та марудної роботи з переоформлення статутних документів. Із цього питання свої бачення висловили заступники голови ФФЗ Віктор Качур та Віктор Наскалов, а також Олександр Переста, Степан Селменський, Андрій Гаваші, Мирослав Щербей, Станіслав Сухан, Андрій Андріїв. Прийнято рішення створити робочу групу на чолі з головою ФФЗ, до якої увійдуть голови районних та міських федерацій футболу для опрацювання необхідних документів із реорганізації ФФЗ. Із висновками ознайомлять делегатів конференції, яка відбудеться 17 грудня.

За період між засіданнями Виконкому ФФЗ відбулося сім засідань Бюро ФФЗ, з рішеннями яких присутніх ознайомив Йосип Шитєв. Рішення Бюро ФФЗ ухвалювалися з приводу прохання футбольних клубів «Н.Коропець» та «Авангард» (Тересва), листа-звернення ФК «Тячів», про неявку ФК «Дийдо» на календарний матч чемпіонату області, про інцидент, який мав місце після матчу «Поляна» – «Мункач», про незадовільну поведінку вболівальників на календарних матчах XV туру першості області між командами «Авангард» – «Вікторія» та «Ракошино» – «Локомотив-Чоп», про неспортивну поведінку тренера ФК «Берегово» М. Баб’яка під час матчу чемпіонату області XIX туру «Берегово» – «Вільхівці», про інцидент під час матчу чемпіонату області «Вільхівці» – «Севлюш», про невиїзд ФК «В.Лази» на матч за III місце турніру «Ліга Чемпіонів Закарпаття», про неспортивну поведінку гравців, тренерів та вболівальників при проведенні фінального матчу турніру «Ліга чемпіонів Закарпаття», про відмову участі ФК «Кам’янське» в церемонії нагородження, про незабезпечення належного порядку на стадіоні м.Іршави під час фінального матчу турніру «Ліга Чемпіонів Закарпаття». Після уточнень та обговорення окремих питань, Виконком затвердив усі рішення Бюро ФФЗ.

Виконком розглянув лист ФК «Мункач» про клопотання зі сторони ФФЗ до ФФУ, про проходження ФК «Мункач» атестації з приводу включення команди ФК «Мункач» до ІІ ліги чемпіонату України. Заслухавши виступ головного тренера ФК «Мункач» Золтана Сільваші, Виконком задовільнив прохання мукачівського клубу.

Після доповіді заступника голови ФФЗ, голови комітету ФФЗ із проведення змагань Віктора Качура, Виконком затвердив результати чемпіонату та першості області, Суперкубка Закарпаття, турніру «Ліга Чемпіонів Закарпаття».

Віктор Качур також ознайомив із ймовірними змінами до Регламенту, які напрацював комітет федерації з проведення змагань із іншими комітетами ФФЗ. Зміни торкнуться клубів і гравців із введенням єдиної бази даних та визначення трансферних вікон переходів, ліквідації заборони реєстрації гравців із-за меж області, Положення про жеребкування матчів чемпіонату та першості, змін до визначення вікової групи чемпіонату і першості серед юнацьких команд, переносу матчів чемпіонату та першості області в зв’язку з участю гравців у збірних командах області на всеукраїнському і міжнародному рівнях, реєстрації футболістів при наявності професійного контракту, але відсутності гравця в заявковому реєстрі, підготовку арбітрів міст і районів та дозволу на обслуговування ними матчів чемпіонату та першості області при виникненні форс-мажорних обставин, кількості замін гравців у офіційних матчах чемпіонату та першості області. Була прийнята пропозиція, щоб дані єдиної бази не розповсюджувалися на Зимову першість, адже цей турнір вважається підготовчим. Дозволяється один перехід гравцям, розпочинаючи з Кубка області й завершуючи чемпіонатом і першістю, в обумовлені в Регламенті трансферні вікна та при потрійній угоді сторін.

В обговоренні змін до Регламенту взяли участь Іван Дуран, Станіслав Сухан, Віктор Наскалов, Олександр Переста, Іван Грабар, Олександр Роман, Степан Селменський, Вадим Дьордь. Виконком ухвалив рішення про погодження запропонованих змін до Регламенту з Радою президентів футбольних клубів ФФЗ і винесення їх для затвердження на конференцію.

Із ходом осінньої частини чемпіонату ДЮФЛ Закарпаття та затвердження результатів матчів членів Виконкому ознайомив голова ДЮФЛ Закарпаття Василь Качур. Виконком затвердив результати чемпіонату ДЮФЛ.

Із питанням про участь СДЮСШОР Ужгород, ФК «Мункач» та ДЮСШ Тячів у чемпіонаті та першості ДЮФЛ України серед команд Вищої та І ліг виступили Вадим Дьордь, Золтан Сільваші та Павло Іванчо. Керівники юнацьких клубів визнали незадовільними результати команд, акцентували увагу на допущених помилках і недоліках, зробили ряд пропозицій для покращення виступів у всеукраїнських змаганнях. Окремо всі керівники команд скаржилися на відсутність механізму врегулювання питання при міграції юних футболістів за межі області та країни. Вадим Дьордь запропонував один із юнацьких турнірів, які проводяться в області, підвести під підготовку вікової групи 14 та 16 років, які не мають належної підготовки, крім тренувального процесу. Павло Іванчо – реорганізувати навчально-тренувальний процес області в дитячо-юнацькому футболі. Виконком взяв звіти та пропозиції керівників до відома.

Про чемпіонат області серед ветеранів +45 років, участь ветеранських клубів у чемпіонаті України серед різних вікових груп доповів голова комітету ветеранського футболу ФФЗ Василь Козик. На думку голови комітету, цьогорічні виступи ветеранів перевершили всі сподівання. Здобуток – золоті, срібні й бронзові медалі на всеукраїнському рівні. Виконком визнав виступи ветеранських команд успішними; це відзначив і голова ФФЗ Іван Дуран, який подякував керівникам ветеранських футбольних клубів. У той же час Іван Петрович зазначив, що ветеранський футбол області знизив до себе вимоги в Перечинському, Мукачівському, Великоберезнянському, Рахівському районах та м.Хуст.

Про організацію та проведення курсів тренерів при ФФЗ за програмою «PRO C» виступив заступник голови ФФЗ Віктор Наскалов. Доповнення Василя Качура щодо залучення відомого фахівця європейського рівня Виконком взяв до відома.

Виконком затвердив календарний план роботи на 2017 рік.

На засідання Виконкому з’явилися представники ФК «Кам’янське». Виконком ухвалив рішення заслухати президента клубу Івана Хилу та відомого в минулому гравця команд майстрів Юрія Солому. Якщо президент клубу зробив спробу принести свої вибачення за поведінку команди, то Юрій Солома, який, до речі, знаходився не в зовсім адекватному стані, почав сипати непідтвердженими звинуваченнями на адресу ФФЗ. Діалогу не відбулося. Члени Виконкому зрозуміли, що ФК «Кам’янське» так нічого і не зрозуміло: культура у спілкуванні відсутня, є тільки власні хворобливі амбіції, які не приносять користі самому футболу.

Виконком ухвалив рішення виділити з бюджету ФФЗ по 10 тисяч гривень на розвиток дитячо-юнацького футболу в районах і містах області (як цільове використання). Кошти виділяються районним і міським федераціям футболу, чиї дитячі команди братимуть участь у чемпіонаті ДЮФЛ Закарпаття.

Голова ФФЗ Іван Дуран вніс пропозицію на розгляд Виконкому ФФЗ про призначення Виконавчим директором ФФЗ Едуарда Ілтьо. Віктор Качур, якого було призначено на цю посаду у квітні поточного року, через надзвичайно велику завантаженість на основній роботі (а також як куратор на будівництві стадіонів «Автомобіліст» та «Арена Минай», великого об’єму роботи на посаді заступника голови ФФЗ та голови комітету з проведення змагань, голови федерації футболу м.Ужгород) звернувся до голови ФФЗ із проханням звільнити його з посади Виконавчого директора ФФЗ. Іван Петрович подякував Віктору Качуру за сумлінне ставлення до своїх обов’язків та пророблену велику роботу. Кандидатуру нового Виконавчого директора ФФЗ підтримали Олександр Переста, Степан Селменський, Віктор Качур, Віктор Наскалов.

Біографічна довідка:

Едуард Михайлович Ілтьо народився 8 липня 1984 року в Мукачеві, де проживає понині.

Середню освіту здобув у Мукачівській ЗОШ № 11. У 2004 році закінчив Мукачівський фінансовий коледж, здобувши ступінь спеціаліста в сфері надання послуг. Продовжив навчання в Київському славістичному університеті, по закінченню якого в 2011 році отримав ступінь магістра за спеціальністю «Фінанси».

Із 2006 року займався підприємницькою діяльністю, працював у Міжнародній дистриб’юторській компанії «Глобал спірит», де займав посаду керівника відділу продаж.

Змалечку захоплювався футболом, є гравцем аматорської команди Мукачева. Любов до «гри мільйонів» поєднав із своїми організаційними здібностями сучасного менеджера. Є одним із ідеологів і засновників щорічного турніру серед аматорських команд «Business cup Mukachevo». Як заступник голови оргкомітету працював над проведенням міжнародного юнацького турніру на честь Андрія Гаваші.

На цьому Виконком ФФЗ завершив свою роботу.

Прес-служба ФФЗ

04 грудня 2016р.

Теги: футбол, ФФЗ

Коментарі

Лайсмен 2016-12-04 / 20:08:55
Мукачево буде грати в Другій Лізі України це суперово!!

НОВИНИ: Спорт

10:33
На Ужгородщині затримали наркоторговців
20:27
Кіберполіція заблокувала Telegram-канал, що лякав терактами в школах Мукачева
12:46
Закарпатці повернулися з нагородами з чемпіонату України з пауерліфтингу
20:42
В Ужгороді відбувся турнір пам'яті полеглого захисника Данила Богуславського
10:38
/ 6
Зимова першість Закарпаття з футболу: блокпостів біля стадіонів не буде, але й "ухилянтів" не прихищатимуть
10:28
/ 1
Стадіони у Минаї та Ужгороді допущені до УПЛ, хоча освітлення відсутнє
11:24
/ 3
5 організаторам підпільних гральних клубів на Закарпатті повідомили про підозру
20:53
/ 5
Закарпатська облрада просить УАФ дозволити й надалі проводити футбольні матчі на стадіонах "Авангард" та "Минай-Арена"
23:48
/ 4
Вартість встановлення освітлення на стадіоні "Минай Арена" сягне близько 16 млн грн
16:36
/ 1
На Закарпатті за допомогою квадрокоптера "вичислили" двох "ухилянтів"-"плавунців"
11:19
/ 9
УАФ заборонила матчі на "Минай-Арені" та "Авангарді" в Ужгороді до встановлення освітлення
23:41
Результатом благодійного забігу до Дня Святого Миколая в Ужгороді стали зібрані майже 40 тис.грн
12:41
/ 2
ФК "Минай" втратив ключових футболістів – Любеновіч
17:02
/ 1
Військовослужбовець із Закарпаття Андрій "Бродяга" Ткачук здобув "бронзу" Чемпіонату світу з бігу на 24 години
14:00
/ 3
За останні 2 дні "Минай" покинули вже 5 гравців
16:55
Закарпатський Воловець прийме Кубок України з армреслінгу
11:36
Закарпатські пауерліфтери повернулися з кубка України з медалями і навіть рекордом
15:20
Матч "Минаю" з "Динамо" в Ужгороді перенесено на весну через повітряну тривогу та відсутність освітлення на стадіоні
16:09
У Мукачеві відбулися змагання з художньої гімнастики "Мукачівська зірочка"
16:46
Мукачівці долучилися до забігу проти насильства
11:39
/ 1
Поліція розповіла про обставини зіткнення легковика, вантажівки, мікроавтобуса і велосипедиста у Вонігові на Тячівщині
10:40
/ 1
У Мукачеві сьогодні стартують чемпіонат Закарпаття та відкритий Кубок Мукачева зі змішаних єдиноборств (ММА)
21:07
Мукачівець вдало виступив на "Biegu Niepodległości" в Польщі
09:54
/ 1
9-річний хлопчик з Закарпаття встановив світовий рекорд у гирьовому спорті
17:49
/ 1
Перший благодійний Krayna Uzhhorod Half Marathon зібрав понад 316 тис. грн гривень на підтримку ЗСУ
» Всі новини