Від проекту ЄОТС ТИСА Закарпаття очікує високих взаємовигідних результатів (ФОТО)

На програму «Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020» передбачається грант ЄС близько 80 мільйонів євро направлені на розвиток інфраструктури, туризму, охорони навколишнього середовища, збереження культурної спадщини тощо передбачається грант ЄС близько 80 мільйонів євро.

Від проекту ЄОТС ТИСА Закарпаття очікує високих взаємовигідних результатів (ФОТО)

У четвер, 10 листопада, з робочим візитом Закарпаття відвідала делегація області Саболч-Сатмар-Берег (Угорщина) на чолі з головою Загальних зборів області Оскаром Шестаком. У депутатському залі крайового парламенту поважних гостей приймали голова обласної ради Михайло Рівіс, заступник директора ЄОТС ТИСА (Україна) Юдіта Євчак та інші 

Склад угорської делегації представляли: Балаж Лопперт, консул Угорщини в м.Ужгороді, Сабоне Цап Андреа, директор ЄОТС ТИСА (Угорщина), Майорне Ласло Брігітта, референт з міжнародних питань органу самоврядування Саболч-Сатмар-Березької області, Шаркозі Йоганна, виконуюча обов'язки директора Угорського центру розвитку.

Головна мета візиту угорських партнерів - узгодження позицій сторін у рамках співпраці двох партнерських областей щодо проектних пропозицій з метою їх участі, у т.ч. ЄОТС ТИСА у програмах транскордонного співробітництва Європейського Союзу, зокрема в програмі «Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020» . 

Наголошувалось, що  сторони ще влітку цього року підготували базу даних проблемних питань і на її основі здійснено глибокий аналіз щодо можливостей з підготовки проектів на отримання фінансової допомоги ЄС. Таких проектів на сьогодні сформовано понад 20, які й презентувала уповноважена директора Угорського центру розвитку Йоганна Шаркозі. 

Відтак на програму «Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020» передбачається грант ЄС близько 80 мільйонів євро, направлені на розвиток інфраструктури, туризму, охорони навколишнього середовища, збереження культурної спадщини тощо.

Як наголошувалося, в основу цих проектів ввійшли найбільш оптимальні соціальні, екологічні та інфраструктурні проблеми, які є актуальними для обох областей. Вони стосуються збереження історичної та культурної спадщини, охорони навколишнього середовища, розвитку транспортних і комунікаційних магістралей, відкриття нових пунктів пропуску, поводження з твердими побутовими відходами. Йдеться також про збереження та ефективне функціонування Закарпатського обласного комунального підприємства „Міжнародний аеропорт „Ужгород», автоматизовану Інформаційно-вимірювальну систему (АІВС) – «Тиса», подальше вдосконалення спільної верхньо-тисанської системи моніторингу та оповіщення паводків, створення транскордонного біорезервату "Тисянська долина" за участі програми України-Словаччини-Угорщини-Румунії та ін.

Кожну пропозицію обговорено сторонами детально з урахуванням досвіду і практики, які набули угорські партнери на цьому шляху, висловлено низку слушних думок.  

За результатами конструктивних перемовин сторони отримали домашні завдання. Вирішено провести ще дві консультативні зустрічі: одну на території Угощини, іншу – на Закарпатті, повідомили Закарпаття онлайн у прес-службі Закарпатської бласної ради.

10 листопада 2016р.

Теги: результати, гранти, зустріч

НОВИНИ: Соціо

11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
» Всі новини