24 тур у вищій лізі чемпіонату Закарпаття з футболу виявився непередбачуваним

У 24-му турі у вищій лізі чемпіонату Закарпаття з футболу збита фраза про непередбачуваність футболу не те що спрацювала, а спрацювала якщо не в кубі, то в квадраті точно.

24 тур у вищій лізі чемпіонату Закарпаття з футболу виявився непередбачуваним

У матчах вистачало і адреналіну і, як наслідок, забитих м’ячів. Більше того, команди показали нечувану результативність – 6 голів за гру! Притому господарі й гості розділили очки навпіл.

ФК «Ужгород» – ФК «Мункач» – 6:1

Із адреналіновим першим, феєричним другим таймами і загалом зливою голів –так можна коротко охарактеризувати гру лідера чемпіонату. А починалося для господарів усе не райдужно. На 19 хв. Владислав Апостолюк реалізував пенальті й вивів «Мункач» уперед. Потім начебто все налагодилося для «Ужгорода»: Михайло Реплюк двічі (на 29 і 31 хв.) влучно поцілив у ворота суперника й уже забезпечив переможний результат для своєї команди. Та на 38 хв. нова для неї прикрість: Роберт Гегедош вирішив сам розібратися з Олексієм Хоменком, котрий сфолив на кращому бомбардирі чемпіонату. У підсумку червона картка – і підопічні Івана Шанти залишилися в меншості. Здавалося, 1:2 й гра в більшості спонукатимуть мукачівців до продовження інтриги в матчі. Але цього не сталося. Якщо до перерви рахунок так і не змінився, то в другому таймі навіть без одного польового гравця чемпіон повністю довів свою перевагу. Ще два голи М.Реплюка (на 49 і 71 хв.) автоматично переросли в покер, а дубль Василя Пиняшка (75 й 88 хв.) доповнили розгром мукачівців, які так і не прийшли в себе.

ФК «Дийдо» – ФК «Бужора» – 5:1

Господарі перемогли на класі, хоч у першому таймі гості доволі стійко протистояли підопічним Іштвана Гіді: на два голи Юрія Кохана іршавці відповіли точним ударом Олександра Совтана на 43 хв. Однак після перерви «Дийдо» не дав суперникові жодного шансу сподіватися на успіх: дубль Ференца Барти й іще один результативний «постріл» Роберта Давида принесли представникам Берегівщини комфортні 5:1.

ФК «Оболонь» – ФК «Севлюш» – 1:5

Іще одна гра в турі, де гості перемогли на класі. Уже в першому таймі виноградівці досягли комфортних 3:0. Постаралися Юрій Мешко (3 хв.), Олександр Розман (33 хв.) і в Миколи Росохи вийшов автогол (44 хв.). У другому таймі ситуація кардинально не змінилася. Василь Вашкеба на 56 хв. й Адріан Пуканич на 68-ій довели рахунок до розгромного. Хустяни намагалися хоч якось виправити становище, і на 83 хв. Микола Урста все ж відзначився голом престижу.

ФК «Боржава» – ФК «Берегово» – 0:1

Підопічні Мирона Бабяка, незважаючи на відсутність травмованих Івана Сливки, Василя Луці (останній, щоправда, наприкінці зустрічі таки з’явився на полі) та Василя Красношлика (перебір жовтих карток) перемогли свого суперника у звичному стилі. Зокрема, виконали установку тренера холоднокровно зіграти в захисті й за можливості організувати результативну атаку. У підсумку її головним героєм став Олександр Міклош. Отож максимальний результат на виїзді – і «Берегово» продовжує успішно змагатися за місце в першій п’ятірці.

ФК «Поляна» – ФК «Минай» – 6:7

Це був не матч, а суцільний блокбастер, який точно повинен був сподобатися глядачам. Адже попри поразку однієї з команд подарував неймовірну інтригу, чимало пенальті, фантастичний голепад і футбольне видовище загалом. Ну скажіть, хто міг би подумати, що за рахунку 4:0 на користь «Миная» «Поляна» таке влаштує, що гостям, мабуть, ще довго ввижатиметься в страшному сні. У підсумку для господарів 6:7 і ще й нереалізований 11-метровий! У першому таймі представник Свалявщини й так «пручався», але після перерви команду взагалі було не впізнати. Правда, спочатку всі побачили нокдаун від Матвія Бобаля (10, 13, 15 й 22 хв.). Потім за гру рукою на 26 хв. Євген Островка скоротив відставання в рахунку. Відтак ще Михайло Кополовець робить дубль (29 й 33 хв.), між який, однак, «утиснувся» ще гол Іллі Ропонича (32 хв.) – 6:2. Після перепочинку На гол Івана Русина (53 хв.) з пенальті відповів Євген Мирончук (56 хв.). Усе? Та де там! Той же Іван Русин на 57 хв. не забиває пенальті, на 62 реалізовує, на 79 хв. Мирослав Реслер робить рахунок 6:7 і до кінця зустрічі – суцільний «валідол». На щастя для підопічних Михайла Іваниці, вони таки зберегли переможний результат. Та саму гру, вочевидь, пам’ятатимуть ще довго.

ФК «Спартакус» – ФК «Вільхівці» – 3:0

Чи то гості недооцінили суперника, чи то господарі серйозно налаштувалися, однак «Спартакус» показав хорошу гру й досягнув чудового результату. Підопічні Валентина Слюсаря, котрий знову в тандемі з Мирославом Бундашем відпрацював і тренером, і гравцем на полі, уже на початку першого тайму відкрили рахунок. А загалом два голи Дмитра Рацина, один Максима Минайленка принесли вікторію «Спартакусу». А могли ще забивати Стефан Федак, який не реалізував вихід один на один, Сергій Машталер… Звичайно, були можливості й у гостей. Зокрема, відкрити лік голам із пенальті. Та, видно, футбольний бог вирішив остаточно того дня бути на боці господарів.

Загалом, як бачимо, завершення чемпіонату дарує чимало емоцій. Що може статися в останніх двох турах, навіть уявити важко…

Володимир Тарасюк, ФФЗ

25 жовтня 2016р.

Теги: футбол, Вища ліга

НОВИНИ: Спорт

10:33
На Ужгородщині затримали наркоторговців
20:27
Кіберполіція заблокувала Telegram-канал, що лякав терактами в школах Мукачева
12:46
Закарпатці повернулися з нагородами з чемпіонату України з пауерліфтингу
20:42
В Ужгороді відбувся турнір пам'яті полеглого захисника Данила Богуславського
10:38
/ 6
Зимова першість Закарпаття з футболу: блокпостів біля стадіонів не буде, але й "ухилянтів" не прихищатимуть
10:28
/ 1
Стадіони у Минаї та Ужгороді допущені до УПЛ, хоча освітлення відсутнє
11:24
/ 3
5 організаторам підпільних гральних клубів на Закарпатті повідомили про підозру
20:53
/ 5
Закарпатська облрада просить УАФ дозволити й надалі проводити футбольні матчі на стадіонах "Авангард" та "Минай-Арена"
23:48
/ 4
Вартість встановлення освітлення на стадіоні "Минай Арена" сягне близько 16 млн грн
16:36
/ 1
На Закарпатті за допомогою квадрокоптера "вичислили" двох "ухилянтів"-"плавунців"
11:19
/ 9
УАФ заборонила матчі на "Минай-Арені" та "Авангарді" в Ужгороді до встановлення освітлення
23:41
Результатом благодійного забігу до Дня Святого Миколая в Ужгороді стали зібрані майже 40 тис.грн
12:41
/ 2
ФК "Минай" втратив ключових футболістів – Любеновіч
17:02
/ 1
Військовослужбовець із Закарпаття Андрій "Бродяга" Ткачук здобув "бронзу" Чемпіонату світу з бігу на 24 години
14:00
/ 3
За останні 2 дні "Минай" покинули вже 5 гравців
16:55
Закарпатський Воловець прийме Кубок України з армреслінгу
11:36
Закарпатські пауерліфтери повернулися з кубка України з медалями і навіть рекордом
15:20
Матч "Минаю" з "Динамо" в Ужгороді перенесено на весну через повітряну тривогу та відсутність освітлення на стадіоні
16:09
У Мукачеві відбулися змагання з художньої гімнастики "Мукачівська зірочка"
16:46
Мукачівці долучилися до забігу проти насильства
11:39
/ 1
Поліція розповіла про обставини зіткнення легковика, вантажівки, мікроавтобуса і велосипедиста у Вонігові на Тячівщині
10:40
/ 1
У Мукачеві сьогодні стартують чемпіонат Закарпаття та відкритий Кубок Мукачева зі змішаних єдиноборств (ММА)
21:07
Мукачівець вдало виступив на "Biegu Niepodległości" в Польщі
09:54
/ 1
9-річний хлопчик з Закарпаття встановив світовий рекорд у гирьовому спорті
17:49
/ 1
Перший благодійний Krayna Uzhhorod Half Marathon зібрав понад 316 тис. грн гривень на підтримку ЗСУ
» Всі новини