Фіат Фіоріно – зовнішність може бути оманливою

Малотонажниий фургон Fiat Fiorino випускається у версіях Cargo та Combi, які являють собою компактні міські вантажо-пасажирські автомобілі, здатні витримувати вражаючі навантаження. Одночасно, урбаністичний фургон Фіоріно володіє швидкою динамікою та здатністю легко пересуватися у міському трафіку.

Фіат Фіоріно – зовнішність може бути оманливою

Варто відзначити, що Fiorino випускається і у версії Adventure, яка оснащена такими передовими технологіями як протибуксувальна система, разом з механізмом блокування диференціалу від Фіат. Також, ця модель відрізняється збільшеним кліренсом та більшими колесами - для випадків пересування по бездоріжжю. Проте версії Фіоріно з повним приводом ви не знайдете.

Fiorino Combi оснащений другим рядом сидінь, який можна повністю скласти та, тим самим, збільшити об’єм багажного відділення. Пасажирське сидіння у звичайному Fiorino Cargo, також, може бути складено.

Як для такого компактного фургону – його загальна довжина становить всього 3,8 м – Фіоріно пропонує на диво місткий багажний відсік. Об’єм багажника 2,5 м3 може бути розширений до 2,8 м2 за рахунок складання пасажирського сидіння та повернення до боку водія перегородки з шарнірними кріпленнями. Така трансформація, також, забезпечує максимальну довжину площі для вантажу - 2491 мм.

З цього джерела помітно, що базова комплектація Fiat Fiorino достатньо скромна. Та, до неї входять такі технології як механізм регулювання висоти сидіння та поперекової підтримки, радіо та CD-плеєр, висувні двері, які знаходяться зліва від водія, система курсової стійкості із антиблокувальною гальмівною системою та система розподілення гальмівних зусиль, разом із обмежувачем перемикання швидкості. У комплектації SX додані центральний замок та функція повного блокування, електропривод склопідйомників та дзеркал. Якщо вам необхідна інформаційно-розважальна система – придивіться до комплектації вищого рівня Tecnico, яка оснащена сенсорним екраном TomTom та супутниковою навігацією       

Fiat Fiorino - споживання палива та вартість експлуатації

Фіат оснащує Фіоріно бензиновим двигуном об’ємом 1,4 л., потужністю 73 к.с. та економією палива при змішаному циклі 5,33 л/100 км. Проте, більшість покупців віддають перевагу 1,3-літровому дизельному двигуну MultiJet, який представлений у версіях потужністю 74 та 94 к.с.

74-сильнйи двигун може бути скомпонований із системою старт-стоп, в той час як для 94-сильного двигуна ця технологія являється стандартною. Завдяки застосуванню такої системи автомобіль з будь-яким із зазначених дизельних двигунів здатен досягти економії палива 3,58 л/100 км при змішаному циклі. Без опції старт-стоп, 74-сильний дизель споживає 3,75 л/100 км. Управління Fiat Fiorino відбувається через 5-ступеневу механічну трансмісію, яка активує передній привід. Разом з тим, до 74-сильного дизельного двигуна можна застосувати опцію автоматичної трансмісії Comfort-Matic. Вона забезпечує автоматичну зміну передач без негативного ефекту, який зазвичай асоціюється із повністю автоматизованою трансмісією.

Найбільш економічною комбінацією силового агрегату, за якої економія палива зростає до 3,41 л/100 км, являється дизельний двигун MultiJet з технологією старт-стоп та опційною коробкою передач Comfort-Matic.

Хоча цей показник здається досить вражаючим, недавно модернізований Fiesta Van від Ford, який експлуатує двигун  1,6 л. TDCi, демонструє таку ж потужність у 94 к.с. але споживає всього 3 л палива на 100 км.

Інтервал між технічними обслуговуваннями Fiorino становить 33796 км.    

Управління та експлуатаційні якості

Фіат Фіоріно не призначений для долання великих дистанцій по автомагістралі, проте цей фургон добре справляється із швидкісними міжміськими подорожами. Він дійсно неперевершений на дорогах в межах населеного пункту, де його компактні розміри, жвавий двигун та реактивний рульовий механізм роблять Fiat фургоном, від керування яким отримуєш справжнє задоволення. Коротка колісна база та жорстка підвіска можуть бути причиною злегка нерівномірної їзди, якщо автомобіль порожній. Проте Fiorino добре тримається у межах смуги руху. Його 5-ступенева механічна коробка передач легка та зручна у користуванні. В свою чергу автоматична трансмісія Comfort-Matic помірно та плавно змінює швидкості. Хоча версія Adventure є найшвидшою серед існуючих комплектацій, управляти нею так само легко. Застосована у ній система Traction+ забезпечує додаткове зчеплення коліс з дорогою, що особливо корисно при необхідності пересування по мокрим ґрунтовим доріжкам або будівельним майданчикам. Ви також впевнитесь в надійності та жвавості Фіат Фіоріно під час постійної експлуатації в умовах суворої зими.

 
19 жовтня 2016р.

Теги: Фіат

НОВИНИ: Різне

10:57
Тример зуботехнічний - секрет досконалого протезування
10:44
Сенат США проголосував за виділення допомоги Україні
11:47
Чому так важливо підтримувати чистоту в офісному приміщенні?
14:39
Що таке PPC (Pay per Click)
21:28
ДЦВ — додатковий захист для автовласників: чи варте воно того?
14:38
Як правильно вибрати упаковку для різних видів квітів - троянди, лілії, тюльпани
13:47
Переваги та особливості сучасних воріт
00:13
Яким має бути універсальний похідний ніж пішого мисливця та туриста?
23:49
Палата представників підтримала конфіскацію заморожених активів рф для України
21:58
У Конгресі США підтримали допомогу Україні
14:51
Правила підбору одягу для тривалих велопрогулянок
15:36
Гербіциди: основні типи, принцип дії та застосування в аграрній практиці
16:17
Холодильник Samsung No Frost — ідеальний варіант для кухні
22:13
Щоби "промивати мізки" угорцям, росіяни створили спеціальний сайт і Telegram-канал
20:18
Весілля мрії у Німеччині з агентством AlexShow
17:19
Чи можна використовувати паронітові прокладки для води
15:37
Покупка військового спорядження: важливі поради від експерта
10:43
Дизельний та бензиновий генератор: який обрати?
19:42
Гідравлічні насоси: їх види та основні характеристики
15:06
44 держави у Гаазі підтримали створення спецтрибуналу та використання заморожених активів рф
21:23
П'ять аргументів на користь купівлі планшета
20:55
Оновлені можливості: Що робить DJI Mavic 3T найкращим вибором
19:29
Як змінились ціни на будівельні матеріали?
17:13
Чим може бути корисний штучний інтелект PPC-шникам?
22:46
"Заповіт" Тараса Шевченка прозвучав в угорському парламенті
» Всі новини