В Ужгороді відбулися конференція адвокатів Закарпаття та урочисті заходи з нагоди святкування Дня юриста (ФОТО)

8 жовтня у конференц-залі ДВНЗ "УжНУ" відбулася конференція адвокатів Закарпатської області та урочисті заходи з нагоди святкування Дня юриста.

В Ужгороді відбулися конференція адвокатів Закарпаття та урочисті заходи з нагоди святкування Дня юриста (ФОТО)

На своїй конференції адвокати вирішили ряд нагальних питань життєдіяльності крайової адвокатури. Зокрема було заслухано звіти керівників органів адвокатського самоврядування Закарпаття – голови Ради адвокатів Олексія Фазекоша, голови Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії Петра Немеша, представників від адвокатів Закарпаття в Раді адвокатів України Василя Кошелі та представника Вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Нінель Масяк, висновки ревізійної комісії адвокатури Закарпаття.

Звіти та висновки були конференцією затверджені, також були затверджені кошториси на наступний рік, роботу визнано задовільною.

Конференцією обрано почесним членом Ради адвокатів Закарпатської області Заслуженого юриста України Олексадра Бондаренка, а членами Ради дообрано відомих закарпатських адвокатів Галину Дренкалюк та Ніну Воротнікову.

У виступах в обговоренні адвокатів – Заслуженого юриста України Івана Рибар, адвокатів Миколи Буташа, Бориса Бурлаки, Ольги Чубірки, Золтана Марусинця, Олександра Ланьо зазначалося, що, по суті, робота керівництва органів адвокатського самоврядування є бездоганною і ніколи, як тепер, за всю історію свого існування, так злагоджено адвокатура на Закарпатті не функціонувала.

Закарпатських адвокатів привітали їх колеги з України, які перебували в нашому краї, зокрема академік, професор, доктор наук, заступник Голови Ревізійної комісії Спілки юристів України Андрій Давиденко (м. Одеса) та знаний український адвокат Руслана Шевчукова (м. Дніпропетровськ).

Також на урочистостях висловили свої привітання закарпатським адвокатам прокурор Закарпатської області, старший радник юстиції Володимир Гаврилюк, начальник Головного територіального управління юстиції в Закарпатській області Руслана Натуркач, суддя Апеляційного суду Закарпатської області Ганна Фазикош, проректор з науково-педагогічної роботи, доктор юридичних наук, професор Олександр Рогач, Заслужений працівник освіти України, професор Хома Олексик. Андрій Давиденко вручив нагороди голові Ради адвокатів Закарпатської області Олексію Фазекошу – почесну відзнаку спілки третейських судів України орден «Знак пошани», адвокату Василю Райку – почесну відзнаку третейських судів України орден «За заслуги в розбудові третейського судочинства в Україні».

У своєму виступі Олексій Фазекош зупинився на ситуації в закарпатській адвокатурі, серед іншого він зокрема сказав: «Окремо хочу сказати по ситуації в закарпатській адвокатурі. Очевидним та безспірним досягненням нашої команди є те, що адвокатура Закарпаття єдина, монолітна та консолідована. У нас не має ніякої так званої адвокатської опозиції, тому що не може бути опозиції до істини, правди та справедливості, коли вони носять очевидний характер. В адвокатському середовищі Закарпаття, на відміну від інших регіонів України, не має ніяких чвар, суперечок. Ми консолідовані в прийнятті важливих рішень. Адвокатура Закарпаття є дружньою і в цьому її сила. В 2017 році будуть перевибори в органи адвокатського самоврядування. Буду категоричний у своєму твердженні. Розраховуючи на тотальну підтримку адвокатської спільноти регіону обґрунтовано впевнений, що наша команда буде переобрана і на наступну каденцію керівних органів адвокатського самоврядування Закарпаття як така, що довела свою ефективність конкретними справами і якій альтернативі на Закарпатті просто не має. На закінчення хотів би загадати слова Вінстона Черчилля, які вважаю дуже влучними: «Я уверен, что сегодня мы – хозяева собственной судьбы, что стоящие перед нами задачи нам по плечу, что у нас есть силы претерпеть все предстоящие испытания. Пока у нас есть вера в наше дело и несокрушимая воля к победе, судьба будет на нашей стороне»».

Прес-служба ради адвокатів Закарпатської області

09 жовтня 2016р.

Теги: адвокат, юрист, Олексій Фазекош, Володимир Гаврилюк

Коментування вимкнено автором публікації.

НОВИНИ: Соціо

11:22
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 4
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 20
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 29
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
18:40
/ 1
Загинув Герой з Вишківської громади Святослав Корнійчук
11:17
/ 1
У Берегові діти принесли додому з річки стару протитанкову міну
10:45
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Михайлом Козаком
10:35
/ 3
Сьогодні, в четвер, у Буштині попрощаються з Героєм Іваном Рущаком
11:29
/ 7
Державний "Ощадбанк" долучиться до приватного нищення унікального високогір'я Карпат вітряками
» Всі новини