Школа у Велятині збунтувалася через свавілля чиновника Хустської РДА і свого директора (ВІДЕО)

На Хустщині дії районного чиновника від освіти спровокували бунт у майже десятку сільських громад, серед яких Крива, Олександрівка, Сокирниця, Липча, Данилово тощо. Ранок п'ятниці у Велятині розпочався шкільним протестом, щоправда кількахвилинним, аби не зривати навчально-виховний процес.

Школа у Велятині збунтувалася через свавілля чиновника Хустської РДА і свого директора (ВІДЕО)

На незаплановану лінійку вишикувалися учні тамтешньої школи, які свідомо прагнуть захистити свого вчителя від незаконного та безпідставного усунення його від роботи з ініціативи головного освітянина району Павла Русина. 

Йдеться про те, що влітку у місцевій школі на одній посаді опинилося аж двоє людей. Вчителя з предмету «Захист Вітчизни» Михайла М’язика «посунули»з посади, яку той займав не один рік. Натомість наказом начальника районного відділу освіти, що, як підтвердилося, суперечить чинному законодавству України, призначили іншу людину, що більше 20 років взагалі не вчителювала – Василя Поповича. 

На акцію протесту зібралися школярі, вчителі та батьки. Під час зібрання ознайомили присутніх з резонансною ситуацією, що склалася.

Сільський голова Велятина виступила на боці громади. Незаконно призначений вчитель спробував переконати школярів у зворотньому, проте вони до останнього стояли за свого вчителя. 

У підсумку перепало від вчительського  і учнівського колективів і  в.о. директора Велятинської ЗОШ Федору Кривому, котрий дозволив собі у грубо звинуватити усіх та спробувати розігнати протестне зібрання. Натомість отримав у відповідь одностайне "Федю - геть!" у виконанні школярів.

Детальніше - у відео:

24 вересня 2016р.

Теги: Велятино, школа, протест, Павло Русин

Коментарі

селянин 2020-01-24 / 20:54:03
відбулися події досить давно,але вони є підтверденням намагання жанни не як директора школи ,а вже як сільського голови впливати на призначення на посади вчетелів у школі,їх навантаження і відповідно заробітну плату.за час директорства вона створила мобільну групу підтримки із числа вчителів,які з різних причин були обділені увагою колег,не були достатньо компетентні в своїй професії і їх не помічало хустське начальство.саме ця кагорта вчителів є на передньому плані у вирішенні амбітних планів жанни.саме вони по дзвінку жанни організовують так званну думку колектива а тепер і громади села.саме ці підлабузники і лакеї тримають жанну на плаву в селі

маргарет 2016-10-04 / 21:17:38
шановні,ви не в курсі, що пані сільський голова, дуже амбитна людина? Заради власної кар'єри та свого престижу вона згідна на великі вчинки,навіть натравлювати дітей школи проти вчителів, з якими багато років працювала разом.

спостерігач 2016-09-28 / 13:55:43
Моргітко, ці посади є сезонними роботами.Жанна не є дурою, щоб за неї триматися. А порядок,звісно, має бути.

маргарет 2016-09-26 / 21:41:03
Це все зведення рахунків пані Жанни з паном Русиним за тепле місце в РДА, яке вона втратила після того,як програла суд п.Русину.Вона, як сільський голова, просто маніпулює педколективом і батьківським комітетом школи заради жажди помститися за свою втрачену посаду колишнього очільника відділу освіти.ГАНЬБА!

9771 2016-09-26 / 00:32:48
Чому ніхто не згадає мембрану десь 2012 року під час котрої всі вчител з легкої руки тодішньої директора, а зараз с голови проголосували, щоб забрати 3 год військової підготовки у мязбика за невідповідність займаній посаді. Дійсно у вчителів увірвався терпець з таким керуванням.

Викладач 2016-09-26 / 00:06:03
Прочитайте, будь ласка, саму назву статті: "Школа у Велятині збунтувалася через свавілля чиновника Хустської РДА і свого директора" і ви зрозумієте в чому справа. Помилка стилістична, але якось все по Фрейду.

Педагог 2016-09-24 / 22:21:53
Якби Степан Крук знав ситуацію в школі та в освіті Хустського р-ну то давав би зовсім інші коментарі.У людей вже немає іншого виходу... Але завжди так не буде.

Микола 2016-09-24 / 21:24:58
То все нагнітає і підбурює освітян колишня начальниця відділу освіти, любовниця Васьки Губаля, яка нічим не краще корупціонера-старого пердуна Русина.

ПІШТІКО 2016-09-24 / 19:41:53
регіонали лиш то й роблять шо нищать український народ і дітей в тому числі. а діти рішили за ся постояти їх інтереси теж мають бути враховані

патріот 2016-09-24 / 17:25:36
Дурниця. Діти - такі ж люди, як і дорослі. І якщо не виховувати в них гідність змалку, виростуть рабами.

Якщо б у вас були підстави говорити, що дітьми маніпулювали, що їх використали, то я б це ще зрозумів. А так - пуста балаканина.

Русин регіонал і корупціонер, і діє паскудними і незаконними методами. І громада - від малих до великих - має право себе захистити.

Степан Крук 2016-09-24 / 16:16:02
Діти, права котрих до отримання паспорту та досягнення повноліття, захищають батьки, опікуни і опікунські ради не можуть самоорганізуватися. Якщо, маленькі дітки в садику будуть кричати "Федю - геть!" ви також будете стверджувати, що вони самоорганізувалися. Голова сільради повинна була недопустити в принципі їх присутності на цій "лінійці", а не використовувати їх для досягнення сумнівної мети.

патріот 2016-09-24 / 16:05:57
Ніхто дітей не втягував. Вони самі організувалися і стали на захист свого вчителя. І це. якраз, доказ зріломті громадського суспілства і демонстрація суспільної активності і небажання миритися зі злом і несправедливістю.
Гірше би було, якби і діти, і їх батьки, і вчителі поводилися в цій ситуації як покірне стадо баранів, яким маніпулюють м'ясники типу Русина

Степан Крук 2016-09-24 / 15:20:43
Мені особисто по-цимбалах, хто такий Русин! Мене турбує те, що в цей конфлікт втягли дітей. І втягли їх не тупоголові бомжі, а представник влади - голова сільської ради. Це ганебно!

Місцевий житель 2016-09-24 / 15:15:40
Шановний Степане Крюку ви особисто знаєте хто такий Русин П.П. (керівник освіти), це корупціонерище, якого не то шо в Хустському районі таких в Україні ще пошукати треба. Так як він висосав для свого збагачення гроші з держбюджету не кожен може. Людина з якою не може навести управу ніхто в області, ні безправні та куплені правоохоронці ні куплені ним представники влади. Люди бунтують проти порушень закону, а в нього одна відповідь шо хочу то і роблю, не любиться ідіть в суд він мені і так нічого не зробить. Тому як у цій ситуації повели б себе ви???

велет 2016-09-24 / 15:07:29
Головний освітянин району Павло Русин - риг недобитий, який під час Майдану пресував освітян і збирав за бабло учасників Антимайдану в Києві. І зараз пропихає всюжи своїх людей, які стануть в нагоді на виборах.
Тому, Степане Крук, ситуація тут не така проста, як ти собі думаєш. Тот не педагогіка, а політика. А школа якраз хоче спокійно працювати, а не бавитися в ригівську політику.

ДИСКАВЕРІ 2016-09-24 / 14:41:16
А ЧИМ СЯ ШЕ ЗАЙМАЮТЬ НАЧАЛЬНИКИ ВІДДІЛІВ ПО РАЙОНАХ ОКРІМ ЯК ПХАЮТЬ З РОБОТИ ОДНИХ ЩОБ СТВОРИТИ ВАКАНЦІЇ ДЛЯ ІНШИХ. ЦЕ ЇХ ОСНОВНА СТАТТЯ ДОХОДУ. У НАС У МІЖГІРЬСЬКОМУ РАЙОНІ НАКАЗ НА НЕПОВНУ СТАВКУ КОШТУЄ 3 ТИСЯЧІ ДОЛАРІВ А ПИШЕ ЦІ СУМИ НА ЛИСТКОВИ НАЧАЛЬНИК ВІДДІЛУ КАДРІВ.

Степан Крук 2016-09-24 / 13:30:59
Ми дивуємося, коли діти посилають на три букви вчителів, ми готові задушити підлітка, котрий послав у маршрутці водія! Але ж діти не винні. Сьогодні діти кричать "Федю- геть!", завтра будуть кричати: "Федю на х...!", потім почнуть посилати власних батьків. Вважаю, що громада Велятина повинна дати оцінку діям сільського голови! В противному разі - це не громада а стадо...

2012 2016-09-24 / 12:08:58
Велятинські педагоги - це особливі люди... Що й доводить сюжет. Кому це вигідно? Жанні Миколаївні в першу чергу.

Степан Крук 2016-09-24 / 09:40:21
Коли в УжНУ зрілі 20-23 річні студенти кричали "Федю -геть!" це була громадянська позиція молодих українців. Коли у Велятині 10- річні діти кричать "Федю- геть!" - це свідчення хворого суспільства! Майже в кожному педагогічному колективі трапляються трудові конфлікти, які вирішуються внутрі колективів, або на худий кінець в судах. На "лінійці" нема педагогів не тому, що вони бояться директора, а тому що вони ПЕДАГОГИ і розуміють всю абсурдність ситуації. Дитяча психіка є дуже вразливою.Чи розуміє це голова сільської ради та інші організатори цього шоу?

Ник 2016-09-24 / 09:20:45
Повністю підтримую, Степан! Думку дітей про вчителя не втаіти. Хоча вона інколи може бути й хибною . Що з тих дітей виросте? Інтригани.

НОВИНИ: Соціо

21:05
/ 10
У православних і греко-католиків України розпочався Великий піст. Вперше в історії – без греко-католиків Закарпаття
19:25
/ 10
Ужгородський депутат-військовий звинуватив Ужгородську міськраду, мера Андріїва та депутата-блогера Глаголу у "дроновій" брехні
14:45
В Ужгороді за тиждень народилося 26 малюків, у Мукачеві – 24
14:34
В Ужгороді у вівторок попрощаються із полеглим захисником Сергієм Шпонтаком
23:18
На Закарпатті збирають підписи під зверненням до міністра захисту довкілля проти забудови Карпат вітряками
21:36
Відкрито продаж квитків на перший рейс потяга RegioJet Чоп – Прага на 27 березня (ДЕТАЛІ)
18:08
/ 1
В Ужгороді попрощаються з полеглим Героєм Сергієм Нестеренком
10:37
/ 15
Закарпатський "військкомат" розповів про спробу самогубства, вчинену в Хустському РТЦК затриманим на кордоні "ухилянтом"
20:05
/ 1
У Вишківській громаді зустріли та провели в останню дорогу Героя з Яблунівки Василя Канюку
13:28
У Тячеві бюджетним коштом стерилізують, вакцинують і чипують безпритульних собак
02:33
/ 4
У Білках провели в останню дорогу полеглого Героя Юрія Пітру
23:23
На Закарпатті відзначать 85-ї річницю проголошення незалежності Карпатської України та 150-річчя від дня народження Августина Волошина
19:38
/ 8
Ужгородці вимагають від міської влади зберегти Липову алею. Триває збір підписів
17:42
/ 19
Військовослужбовець ЗСУ і депутат міськради повідомив, що влада Ужгорода не закупила жодного дрона
18:32
/ 26
Щоби відкрити аеропорт в Ужгороді треба сотні мільйонів доларів, які потрібні для армії – нардеп
16:17
На Тячівщині медики "швидкої" майже годину пішки добиралися до травмованого хлопчика-велофрістайліста
15:36
/ 1
В Ужгороді на Фединця - Баконія збільшили кількість платних паркомісць
09:54
/ 2
"Титановий" Стас з РТЦК та СП: "Гидко бачити чоловіків, які ховаються, замість захистити свою країну"
18:34
/ 6
У середу в Берегові поховають ексзаступницю мера і ексдепутатку міськради, військовослужбовицю ЗСУ Ольгу Бізілю, яка загинула в ДТП
15:43
/ 1
У Поляні попрощалися з полеглим Героєм Дмитром Куцкіром
21:48
/ 1
В Ужгороді попрощалися з полеглим захисником Олексієм Хотіним
21:25
/ 3
Нересницька громада на Закарпатті блокує евакуацію людей із прифронтових територій – "Схід SOS"
10:36
/ 2
В Ужгороді відбудуться громадські слухання щодо перейменування ряду вулиць і площі
15:01
/ 1
У понеділок в Ужгороді попрощаються з полеглим захисником Олексієм Хотіним
10:52
/ 1
У лікарні в Дніпрі від важких поранень, отриманих на початку березня, помер Юрій Пітра з Білок
» Всі новини