Футбол. На Закарпатті завершився 18-ий тур у вищій лізі

Нарешті останнім поєдинком у середу, 14 вересня, завершився 18-й тур у вищій лізі.

Футбол. На Закарпатті завершився 18-ий тур у вищій лізі

Він зафіксував три виграші господарів, один гостей та дві нічиї при результативності: 4,5.

ФК «Ужгород» – ФК «Поляна» – 8:2

У цьому матчі вболівальникам точно не довелося нудьгувати: 10 голів на всі смаки! Господарі перемогли на класі, уже на другій хвилині відкривши рахунок (із ювелірною точністю в правий від воротаря кут пробив Микола Ількович). За 8 хвилин ужгородці вели вже 2:0 (постарався Роман Білінський). Після цього настала голева засуха: у гостей не виходило з організацією атак на завершальній стадії, хоч вони й намагалися протидіяти суперникові, а чемпіону катастрофічно не щастило із точністю ударів: була і поперечина, і вихід віч-на-віч, і так само нереалізований пенальті (удар Роберта Гегедоша, як і у виході сам-на-сам парирував воротар свалявців), і ще кілька прицільних «пострілів»… Мимо! Тим не менше, до перерви сильніший за класом суперник іще двічі забив завдяки Олександрові Бако й тому ж таки Гегедошу. У другому таймі характер матчу суттєво не змінився. Правда, розпочався він із курйозного автоголу: Олександр Ковчар не помітив, як голкіпер вийшов уперед, і на 53 хвилині віддав пас фактично в порожні ворота. Мирослав Лютнянський відчайдушно намагався добігти й урятувати ситуацію, однак – 1:4. Ця прикрість по-спортивному розізлила підопічних Івана Шанти, і вони ще забили чотири рази: дублем відзначився Євген Добровольський, а хет-триком – кращий бомбардир чемпіонату Роберт Гегедош (до м’яча в першому таймі додалися ще два – на 71 і 88 хвилинах). Та все ж останнє слово було за представником Свалявщини. Буквально за хвилину було здійснено атаку, яку в центрі результативно завершив Ігор Соліган. Клуб Андрія Андріїва продовжує лідирувати в чемпіонаті, а полянці принаймні не здалися без бою.

ФК «Дийдо» – ФК «Боржава» – 2:0

Гості тактично грамотно побудували свою гру, сконцентрувавши всі зусилля на захисті з можливістю переходити до контрнаступу. Отож до перерви рахунок був нічийним. Після перепочинку господарі продовжували тиснути на ворота суперника, і двічі вдалося відзначитися. Голи Роберта Давида й Івана Скунзяка таки принесли перемогу «Дийдо».

ФК «Бужора» – ФК «Севлюш» – 1:4

Іршавці намагалися чинити опір суперникові, однак у матчі з аутсайдером один із лідерів чемпіонату осічки не припустився. У першому таймі ініціатива з контролем м’яча була на боці гостей. Однак вони відзначилися тільки раз. Постарався Юрій Чонка. Після перерви у кількох моментах свою команду виручив воротар «Бужори», та підопічні Івана Білака зусиллями Віталія Чейпеша, Олексія Остафійчука й Дениса Ребрика все ж забили ще тричі. Утім без реалізованого м’яча господарі поле не залишили. Гол престижу (за рахунку 0:3) в активі Юрія Глеби. Президент «Бужори» Ярослав Сухан залишився задоволений діями арбітрів у першому таймі та висловив претензії до роботи в другому. Завдяки ж виграшу «Севлюш» збільшив розрив в очках із «Минаєм» і продовжує успішно переслідувати «Ужгород».

ФК «Мункач» – ФК «Берегово» – 2:2

Усі прогнози на непростий поєдинок підтвердилися. На початку зустрічі берегівці першими відкрили рахунок. Відзначився Василь Луця. Незадовго до кінця першого тайму мукачівці реалізували пенальті (Валентин Великий), до якого в Мирона Бабяка, наставника гостей, претензій не було. Друга сорокап’ятихвилинка видавался доволі драматичною. Зокрема, другу жовту отримав В.Луця. Здавалося, після того, як Великий забив другий гол, у більшості господарі святкуватимуть перемогу, та їхні надії поховав Василь Красношлик. Наприкінці зустрічі він реалізував навіс зі штрафного й приніс своїй команді бойову нічию.

ФК «Вільхівці» – ФК «Минай» – 1:1

Як відбирати очки в зіркового «Миная», тепер точно знає команда Юрія Бучка. «Вільхівці» доволі організовано підійшли до цієї гри, уважно стежили за діями суперника в нападі. У підсумку до перерви рахунок відкрити не вдалося. На початку другого тайму господарі скористалися «стандартом», і хоч воротар гостей зреагував, та спритнішим виявився Володимир Кардач. Підопічні Михайла Іваниці з таким становищем не змирилися. Ближче до завершення матчу їм удалася результативна атака. Навісом Матвія Бобаля скористався Артем Пустовіт. Цікавий і безкомпромісний поєдинок завершився нічиєю. Після нього наставник Ю.Бучок зазначив: «Це був важкий матч для обох суперників, і добре, що судді в ньому відпрацювали без нарікань».

ФК «Спартакус» – ФК «Середнє» – 3:1

«Спартакус» серйозно налаштувався на п’яту команду чемпіонату й провів хороший матч. Не можна сказати, що середнянці не старалися, але то був день господарів. Підопічні Валентина Слюсаря відкрили рахунок ще в першому таймі. На 38 хв. відзначився Віктор Симчо. І хоч на початку другого тайму гості відновили статус-кво (на 57 хв. постарався Олександр Назаренко), однак і другий тайм виявився за ужгородцями. Точні удари Владислав Лебедя (68 хв.) та Мирослава Бундаша (90+2) принесли успіх «Спартакусу». «Середнє» ж без Івана Жаренкова втратило дорогоцінні три очки в боротьбі за нагороди чемпіонату.

Після цього вже зриміше вималювалася перша трійка претендентів на нагороди – «Ужгород», «Севлюш» і «Минай», адже вони мають достатній безпечний відрив в очках порівняно з іншими суперниками. Правда, цей статус уже наступного туру лідерам доведеться підтвердити в непростих матчах: «Середнє» прийме «Ужгород», «Минай» – «Спартакус», а «Севлюш» – «Мункач».

Володимир ТАРАСЮК, ФФЗ

15 вересня 2016р.

Теги: футбол, ліга, тур

НОВИНИ: Спорт

13:28
/ 2
Відбулися матчі 1 туру вищої ліги чемпіонату Закарпаття з футболу
10:33
На Ужгородщині затримали наркоторговців
20:27
Кіберполіція заблокувала Telegram-канал, що лякав терактами в школах Мукачева
12:46
Закарпатці повернулися з нагородами з чемпіонату України з пауерліфтингу
20:42
В Ужгороді відбувся турнір пам'яті полеглого захисника Данила Богуславського
10:38
/ 6
Зимова першість Закарпаття з футболу: блокпостів біля стадіонів не буде, але й "ухилянтів" не прихищатимуть
10:28
/ 1
Стадіони у Минаї та Ужгороді допущені до УПЛ, хоча освітлення відсутнє
11:24
/ 3
5 організаторам підпільних гральних клубів на Закарпатті повідомили про підозру
20:53
/ 5
Закарпатська облрада просить УАФ дозволити й надалі проводити футбольні матчі на стадіонах "Авангард" та "Минай-Арена"
23:48
/ 4
Вартість встановлення освітлення на стадіоні "Минай Арена" сягне близько 16 млн грн
16:36
/ 1
На Закарпатті за допомогою квадрокоптера "вичислили" двох "ухилянтів"-"плавунців"
11:19
/ 9
УАФ заборонила матчі на "Минай-Арені" та "Авангарді" в Ужгороді до встановлення освітлення
23:41
Результатом благодійного забігу до Дня Святого Миколая в Ужгороді стали зібрані майже 40 тис.грн
12:41
/ 2
ФК "Минай" втратив ключових футболістів – Любеновіч
17:02
/ 1
Військовослужбовець із Закарпаття Андрій "Бродяга" Ткачук здобув "бронзу" Чемпіонату світу з бігу на 24 години
14:00
/ 3
За останні 2 дні "Минай" покинули вже 5 гравців
16:55
Закарпатський Воловець прийме Кубок України з армреслінгу
11:36
Закарпатські пауерліфтери повернулися з кубка України з медалями і навіть рекордом
15:20
Матч "Минаю" з "Динамо" в Ужгороді перенесено на весну через повітряну тривогу та відсутність освітлення на стадіоні
16:09
У Мукачеві відбулися змагання з художньої гімнастики "Мукачівська зірочка"
16:46
Мукачівці долучилися до забігу проти насильства
11:39
/ 1
Поліція розповіла про обставини зіткнення легковика, вантажівки, мікроавтобуса і велосипедиста у Вонігові на Тячівщині
10:40
/ 1
У Мукачеві сьогодні стартують чемпіонат Закарпаття та відкритий Кубок Мукачева зі змішаних єдиноборств (ММА)
21:07
Мукачівець вдало виступив на "Biegu Niepodległości" в Польщі
09:54
/ 1
9-річний хлопчик з Закарпаття встановив світовий рекорд у гирьовому спорті
» Всі новини