Закарпатські прикордонники обурилися заявам військкома Ужгорода Журавльова

В Ужгороді відбулася прес-конференція прикордонників Чопського прикордонного загону, які брали участь в антитерористичній операції.

Закарпатські прикордонники обурилися заявам військкома Ужгорода Журавльова

Прикордонники висловилися щодо акції, яку оголосив голова ГО «Українська асоціація інвалідів АТО» в Закарпатській області Микола Журавльов під назвою «Вони не воювали, а рубали (знищували) ліс—ми воювали і висадимо (відновимо) молодий ліс».

Полковник Костянтин Безпалько, заступник начальника Західного регіонального управління  Держприкордонслужби, повідомив, що приводом звернення прикордонників до ЗМІ стала заява Миколи Журавльова про те, що прикордонники «не воювали, а рубали ліс». К. Безпалько зауважив, що у проведенні АТО брали участь загалом 4,5 тисячі військовослужбовців Західного регіонального управління  Держприкордонслужби, у тому числі 427 - з Чопського прикордонного загону (є два загиблих). Сьогодні 82 військовослужбовці Західного регіонального управління охороняють державний кордон у зоні проведення АТО.  «Тому сьогодні такі заяви (про те, що прикордонники не воюють) виглядають незрозумілими та трохи популістськими», - сказав  полковник Костянтин Безпалько. 

За словами прикордонників, такі заяви ГО «Українська асоціація інвалідів АТО» не консолідують суспільство, а наносять шкоду. Костянин Безпалько також зауважив, що стосовно справи з вирубки лісу триває слідство. «Незаконні вирубки, які проведені вздовж державного кордону, складають не 30 км а 16,2 км, зроблені механічним способом з використанням спеціальної техніки, яка на озброєнні спеціальних підрозділів Держприкордонслужби не перебуває. Адміністрацією прикордонної служби проведена перевірка та службове розслідування, матеріали якої направлено Генпрокурору для оцінки та подальшої правової кваліфікації. 16 військовослужбовців притягнуті до відповідальності, начальників відділів Великий Березний, Новоселиця, Гута та окремих посадових осіб Чопського прикордонного загону звільнено із служби. На даний час на розгляді військового колективу за ініціативою голови Держприкордонслужби винесено питання про проведення заходів по відновленню зелених насаджень не тільки вздовж кордону, але й взагалі озеленення ділянок і місць у межах відповідальності даних підрозділів. Всіх небайдужих просимо долучатися до акції, період висадки зелених насаджень (проводитимуть у жовтні та березні)», - додав Костянтин Безпалько. 

«Проблеми є у нас, як у правоохоронного органу, але ми над цим працюємо, - каже Костянтин Безпалько. -  За неповний рік на ділянці Закарпаття фактично оновлено 90% керівників підрозділів. Щодо справи по вирубці лісу, то 4 військовослужбовцям є вручення підозри про вчинення злочину. По двом обирався запобіжний захід, у тому числі і тримання під вартою».  

На прес-конференції були присутні також інші прикордонники, які брали участь в АТО. Євген Нагайський, старший лейтенант, заступник начальника відділу прикордонної служби «Паладь-Комарівці»,  розповів, що служив в АТО з липня 2013 по кінець 2014 року. «Виконували спільні завдання із Збройними силами України, постійно стояли спільно на блокпостах, у пункті пропуску в Ізваріно, у Станиці  Луганській, Щасті та інших, не було жодних проблем та конфліктів», - каже старший лейтенант. Власним досвідом служби в АТО поділилися також Андрій Колосов, старший сержант, інспектор прикордонної служби відділу прикордонної служби «Паладь-Комарівці» та Андрій Гаєвський, підполковник, заступник начальника Чопського прикордонного загону, який керував складом окремої бойової комендатури у Донецькому прикордонному окрузі.

Ужгородський прес-клуб

25 серпня 2016р.

Теги: прикордонник, Журавльов

Коментарі

Читач 2016-08-26 / 14:40:54
Не треба утотожнювати всіх погранців з ОКРЕМОЮ СВОЛОТОЮ серед їх представників! Сволоти хватає всюди і серед всіх. Так само і серед АТОвців є мудаки, але ми ж не утотожнюємо їх з усіма АТОвцями! А ліс рубали і гроші клали в кишені далеко не рядові прикордонники і навіть думаю не Закарпатські а Київські, і це усі чудово розуміють!

контрік 2016-08-26 / 08:12:55
Журавльов популіст і піарщик.трохи побув на передовій і хвалиться.краще най пояснить скільки поаісток отримали діти чиновників і прокурорів та чому беруть бабки великі від песеленців які уникають мобілізаціі.комісар мае бути спокійний врівноважений і авторитетний а не цей клоун

Сержант 2016-08-26 / 07:13:34
А що вони обуруються? Коли Журавльов і хлопці з ЗСУ воювали на сході з ордою, погранці рубали з словаками ліс Закарпаття, з конттробандистами відправляли будучи в долі сигаретлики через зельонку в Єс і чорних, будували як іх Павень Чарди як у Сторожниці і грабували пересічників наших з авто і мікрики з італіі !! Все правда !!!

НОВИНИ: Соціо

23:51
30 родин із прифронтової Харківщини оздоровилися та відпочили на Закарпатті за час дії програми "Турбота"
23:19
/ 1
Словаччина хоче відновити пасажирське залізничне сполучення із Ужгородом, яке припинилося 80 років тому
18:22
"Укрзалізниця" ще цьогоріч планує запустити потяг "Київ – Кошиці"
15:29
/ 7
Як "танець з бубном" за вітряки на Руні гудуть сільрада, лісівники та закарпатська влада
14:15
/ 1
Приватний поїзд "Прага – Чоп" сьогодні здійснив свій перший рейс
11:22
/ 3
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 5
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 21
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 30
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
» Всі новини