В Україні триває спецоперація СБУ з протидії контрабанді

Службою безпеки України у рамках проведення спеціальної операції “Цунамі” реалізується комплекс заходів щодо попередження та припинення спроб незаконного переміщення товарів через митний кордон України, виявлення корумпованих осіб, причетних до контрабандної діяльності, а також захисту економічних інтересів держави у сфері зовнішньоекономічної діяльності.

В Україні триває спецоперація СБУ з протидії контрабанді

Про своєчасність та ефективність цієї спецоперації свідчить масове призупинення завантаження в іноземних портах (зокрема Туреччини) вантажів для українських СПД,  в акваторіях вітчизняних торговельних морських портів зафіксовано скупчення суден, які свідомо не розвантажуються.

У зв‘язку із переорієнтацією вантажопотоків товарів широкого вжитку до суміжних країн (насамперед до портів РФ) з метою подальшого їх ввезення на територію України сухопутною ділянкою кордону, Службою безпеки поінформовано партнерські спецслужби, а також вжито заходів щодо посилення контролю за переміщенням вантажів залізничним та автомобільним транспортом. Водночас підвищено взаємодію з Місією ЄС з надання допомоги у питаннях кордону Республіці Молдова та Україні (EUBAM) та іншими іноземними партнерами, у першу чергу, держав-сусідів (Молдова, Румунія, Угорщина, Словаччина, Польща, Туреччина) та експортно-профільованих країн (Китай, держави Близького Сходу та країн ЄС, насамперед Італія).

За підсумками проведення спецоперації “Цунамі” економічний ефект під час перевірки законності митного оформлення склав близько 7 млн. 600 тисяч гривень, порушено 12 кримінальних справ, складено 6 адмінпротоколів на співробітників митних органів, які порушили спеціальні обмеження щодо державних службовців, у  Закарпатській, Волинській, Дніпропетровській, Одеській та Чернігівській областях.

19 листопада 2007 року за матеріалами СБ України Ковельською міжрайонною прокуратурою порушено кримінальну справу стосовно співробітників митного посту “Луцьк” Волинської митниці  за ознаками злочинів, передбачених  ст.ст. 364 (“Зловживання владою або службовим становищем”) та 366 (“Службове підроблення”) КК України за фактом зловживання службовим становищем при митному оформленні автотранспортного засобу, чим завдано економічних збитків державі на суму 140 тис. грн.

20 листопада за матеріалами СБ України прокуратурою Херсонської області порушено кримінальну справу за ч. 3 ст. 364 (“Зловживання владою або службовим становищем”) КК України стосовно співробітників Херсонської митниці, які використовуючи службове становище сприяли контрабандному переміщенню на територію України товарів та не склали протокол про порушення митних правил за наявності відповідних підстав, чим завдано економічних збитків державі на суму 315 тис. грн.

21 листопада УСБ України в Хмельницькій області порушено кримінальну справу стосовно мешканців ряду областей України, у тому числі співробітників органів МВС, які здійснили контрабандне ввезення та незаконну реєстрацію в Україні 29 автомобілів представницького класу загальною вартістю 2,8 млн. грн.

22 листопада УСБ України в Одеській області порушено кримінальну справу за ст. 201 (“Контрабанда”) КК України за фактом ввезення судном “Южная Пальмира” з приховуванням від митного контролю вантажу (товари широкого вжитку) вагою 411 тонн вартістю понад 5 млн. грн.

22 листопада за матеріалами СБ України прокуратурою Рівненської області порушено кримінальну справу за ч. 3 ст. 364 (“Зловживання владою або службовим становищем”) КК України стосовно трьох співробітників УПМ ДПА в Рівненській області, які, зловживаючи службовим становищем, за матеріальну винагороду сприяли переміщенню контрабандних товарів територією регіону.

22 листопада за матеріалами СБ України Чопською митницею порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого  ч.1 ст. 201 (“Контрабанда”) КК України за фактом замаху на контрабанду тютюнових виробів у кількості 144 тис. пачок загальною вартістю понад 230 тис. грн.

23 листопада в рамках протидії контрабандному ввезенню та легалізації автомобілів престижних марок на території України прокуратурою Херсонської області за матеріалами СБУ порушено кримінальну справу за ч. 1 ст. 367 Кримінального кодексу України стосовно кількох посадовців Херсонської митниці. Митники, зловживаючи посадовим становищем, сприяли незаконному оформленню легкових автомобілів без наявності реальних власників на підставі документів, що містять неправдиві відомості. Це дозволило правопорушникам здійснити  протиправне переміщення через митний кордон України транспортних засобів на загальну суму понад 248 тисяч гривень без сплати належних митних платежів та ПДВ на суму майже 125 тисяч гривень.

Прес-центр СБ України
27 листопада 2007р.

Теги:

Коментарі

иван 2007-11-27 / 17:21:00
95% реализуемой через супермаркеты ВОПАК - контробанда просроченных, генно - модифицированные продукты...

НОВИНИ: Кримінал

17:25
За службову недбалість під час ремонту лікарні в Перечині інженеру з технагляду повідомили про підозру
16:55
Ужгородець, який до смерті побив співмешканця матері, з яким пиячив, перебуватиме під вартою без права на заставу
19:01
/ 1
За сприяння поліції Закарпаття вилучено ввезеного з ЄС кокаїну на $250 тисяч
22:07
На Тячівщині затримали прикордонника за сприяння контрабанді сигарет
11:25
/ 2
"Схеми" детально розповіли про апартаменти родини очільника Антимонопольного комітету Кириленка в преміальному ЖК Residents Park в Ужгороді
22:31
Біля Мукачева "безправний" і п'яний водій тікав від патрульних та наїхав на поліцейське авто
18:11
У горах на Рахівщині виявили трьох виснажених втікачів до Румунії з Житомирщини
12:55
/ 1
У Міжгір'ї "на гарячому" затримали двох наркоторговців
12:47
/ 1
Свалявчанка на Lexus-і смертельно травмувала пенсіонера, що переходив вулицю
16:20
/ 2
У Виноградові посеред дня 33-річний раніше судимий чоловік поранив з "травмата" 28-річного містянина
10:46
/ 1
На Закарпатті по відео свідка водійку "Тесли" оштрафували за порушення на "зебрі"
21:54
/ 2
У Мукачеві 19-річна донька вбила ножем у шию свого 52-річного батька
21:13
На Закарпатті біля кордону з Румунією затримали двох псевдоволонтерів-"ухилянтів" та їх провідника
18:31
/ 2
Мукачівцеві, який готував до збуту 250 доз наркотиків, суд призначив домашній арешт
20:39
"Мерседес Спрінтер" неподалік села Карпати на Мукачівщині "перекинув" п'яний водій попутної "Шкоди Октавія"
20:19
/ 1
У Горонді на Мукачівщині 20-річний молодик сокирою вбив свого 24-річного односельця
18:19
/ 1
Підприємство з Дніпропетровщини через суд змусили відшкодувати 560 тис. грн завищеної ціни газу для опалення закладів освіти Мукачівщини
11:36
/ 3
Справу депутатів з Хуста і підрядника, які вкрали на ремонті опалення шкіл в Ужгороді 6,4 млн грн, передано до суду
10:55
В Ужгороді затримали організатора переправлення "ухилянтів" через кордон
17:20
У Мукачеві затримали жінку, яка намагалась вкрасти техніку в магазині
13:55
На Закарпатті судитимуть власника мережі магазинів за незаконний обіг електронних сигарет
22:49
/ 2
В Іршаві чоловіка затримали на продажі гранат
21:45
У Мукачеві рекордно п'яного "безправного" водія, що наїхав на клумбу, оштрафували на 50 тис. грн
19:42
/ 1
Закарпатець відмовився від мобілізації через рідню в росії та "неправильний висновок ВЛК"
14:57
/ 9
На кордоні затримали ексзакарпатця з угорщини, який продавав українок до країн Азії у сексуальне рабство
» Всі новини