Відбулися матчі 12-го туру чемпіонату Закарпаття з футболу у Вищій лізі серед аматорських команд

3 липня пройшли матчі 12-го туру Вищої ліги чемпіонату Закарпатської області серед аматорських команд.

Відбулися матчі 12-го туру чемпіонату Закарпаття з футболу у Вищій лізі серед аматорських команд

За великим рахунком, 12 тур у вищій лізі сенсаційним (стосовно результатів) не став, однак гольова насиченість і перебіг багатьох матчів привертають особливу увагу.

 

ФК «Ужгород» – ФК «Вільхівці» – 5:2

Це був типовий домашній матч для чемпіона з великою кількістю забитих голів. Правда, і гості не відсиджувалися в захисті. Тим не менше, у першому таймі перевага була на боці господарів. Їх атаки раз-по-раз відкривали вразливе місце «Вільхівців» – центр захисту. Саме через нього й проривалися нападники ужгородців до воріт. Спочатку Василь Пиняшко покарав суперника за невдалу спробу вибити м’яч подалі. Потім стрімкі атаки завершили Віктор Ряшко й на останній хвилині до перерви Роберт Гегедош. На початку другої сорокап’ятихвилинки ужгородці діяли дещо розслаблено, за що їх Василь Фіцай на 55 хв. покарав голом. Відтак підопічні Івана Шанти знову зібралися й зусиллями Михайла Реплюка та Івана Скунзяка збільшили перевагу до чотирьох м’ячів. Свої атаки гості значною мірою проводили через лідерів – Артура Апіяна й Арделяна Нуцу. Саме останній за хвилину до фінального свистка зумів забити й установив остаточний рахунок у зустрічі з перевагою в три м’ячі. Після матчу наставник «Вільхівців» Юрій Бучок зазначив, що його команда не виконала установку на матч, а тому припустилася такої кількості помилок, значну частину яких суперник і реалізував. Цікава подробиця. У цьому матчі на полі були одразу чотири гравці з першої п’ятірки бомбардирів чемпіонату. Роберт Гегедош, Михайло Реплюк, Василь Пиняшко в «Ужгорода» й Артур Апіян у «Вільхівців». Перші три забили й саме з різницею в три м’ячі переміг клуб Андрія Андріїва.

ФК «Дийдо» – ФК «Мункач» – 3:0

У першому таймі точилася рівна гра, хоч більше м’яча тримали мукачівці. Після перерви моменти мали і господарі, і гості, однак влучний удар Давида Роберта додав сил господарям а на фоні втоми суперника дийдівці ще двічі поцілили ворота візаві: прицільно пробили Габор Кемінь (зі штрафного) і Барта Ференц. Команда Іштвана Гіді здобула важливий та переконливий виграш.

ФК «Оболонь» – ФК «Бужора» – 6:2

Матч обнадійливо розпочинався для іршавців, адже після того як господарі відкрили рахунок, гості зуміли його зрівняти. Утім у подальшому перевага пивоварів далася взнаки. І хоч «річкові» ще один раз зуміли відзначитися, однак по три забиті м’ячі в кожному з таймів – 2 автоголи, хет-трик Миколи Вурсти (він же не реалізував після перерви пенальті) і Ігора Пилипа – принесли відчутну перемогу оболонцям. Отож хустяни продовжують зберігати розрив у п’ять очок від найближчого переслідувача.

ФК «Боржава» – ФК «Севлюш» – 1:2

Як зазначив після гри тренер господарів Василь Фірка, довжанці зібралися основним складом і дали бій лідерові. Загалом матч виявився доволі видовищним. У першому таймі націленість на ворота суперника принесла успіх виноградівцям. Відзначилися Томаш Ребрик і Віталій Чейпеш. Одразу після перерви в господарів В’ячеслав Шуста замкнув передачу Михайла Батрина. Гості відповідали достойно й щонайменше Віталій Чейпеш та Юрій Чонка могли збільшувати перевагу, однак їх удари взяла на себе поперечина. Виїзна перемога дозволила підопічним Івана Білака й надалі зберігати відрив від «Ужгорода» в одне очко.

ФК «Поляна» – ФК «Берегово» – 2:5

Результативний матч виявився на користь гостей завдяки дублям Василів: Луци й Ковтуна та голу Олександра Міклоша. Гості першими відкрили рахунок. Євген Островка зумів відновити паритет і навіть із пенальті вивів свою команду вперед. Однак кадровий «голод» у команді господарів дався взнаки. До того ж полянці пропустили швидко два голи, після яких так і не змогли відійти.

ФК «Середнє» – ФК «Минай» – 0:0

Це була цікава гра, сповнена моментів і боротьби на різних ділянках поля. У грі господарів особливо помітними були Анатолій Нурієв та Сергій Лендєл, які досі виступали відповідно в Мукачеві та на Берегівщині. Міг забити й Михайло Стегура, котрий вийшов на заміну й влучив у поперечину. Потужно, із лідерським характером зіграли гості, однак їх удари, зокрема Михайла Чедрика та Яромира Лободи, успіхом не увінчалися. У підсумку нульова нічия, що на фоні рішення бюро Федерації футболу Закарпаття про зняття трьох очок із «Миная» за порушення регламенті ФФЗ щодо кількості проведених замін у матчі дев’ятого туру з хустською «Оболонню» опустила підопічних Миколи Гібалюка на четверте місце.

ФК «Тячів» – ФК «Спартакус» – 0:4

Перебіг подій на полі показав, що це була гра до забитого м’яча. Тим паче, що господарі ще в першому таймі лишилися в меншості, а під завісу другого взагалі лишилися вдев’ятьох. Гості ж завдяки влучним ударам Віктора Симча (двічі), Сергій Машталіра й Володимира Дурана повезли додому переконливу вікторію.

У цілому тур виявився на диво «паритетним» (три перемоги гостей, три виграші господарів і нічия) та знову доволі результативним (4,6 гола за гру!).

Володимир Тарасюк, ФФЗ

05 липня 2016р.

Теги: футбол, чемпіонат

НОВИНИ: Спорт

13:28
/ 2
Відбулися матчі 1 туру вищої ліги чемпіонату Закарпаття з футболу
10:33
На Ужгородщині затримали наркоторговців
20:27
Кіберполіція заблокувала Telegram-канал, що лякав терактами в школах Мукачева
12:46
Закарпатці повернулися з нагородами з чемпіонату України з пауерліфтингу
20:42
В Ужгороді відбувся турнір пам'яті полеглого захисника Данила Богуславського
10:38
/ 6
Зимова першість Закарпаття з футболу: блокпостів біля стадіонів не буде, але й "ухилянтів" не прихищатимуть
10:28
/ 1
Стадіони у Минаї та Ужгороді допущені до УПЛ, хоча освітлення відсутнє
11:24
/ 3
5 організаторам підпільних гральних клубів на Закарпатті повідомили про підозру
20:53
/ 5
Закарпатська облрада просить УАФ дозволити й надалі проводити футбольні матчі на стадіонах "Авангард" та "Минай-Арена"
23:48
/ 4
Вартість встановлення освітлення на стадіоні "Минай Арена" сягне близько 16 млн грн
16:36
/ 1
На Закарпатті за допомогою квадрокоптера "вичислили" двох "ухилянтів"-"плавунців"
11:19
/ 9
УАФ заборонила матчі на "Минай-Арені" та "Авангарді" в Ужгороді до встановлення освітлення
23:41
Результатом благодійного забігу до Дня Святого Миколая в Ужгороді стали зібрані майже 40 тис.грн
12:41
/ 2
ФК "Минай" втратив ключових футболістів – Любеновіч
17:02
/ 1
Військовослужбовець із Закарпаття Андрій "Бродяга" Ткачук здобув "бронзу" Чемпіонату світу з бігу на 24 години
14:00
/ 3
За останні 2 дні "Минай" покинули вже 5 гравців
16:55
Закарпатський Воловець прийме Кубок України з армреслінгу
11:36
Закарпатські пауерліфтери повернулися з кубка України з медалями і навіть рекордом
15:20
Матч "Минаю" з "Динамо" в Ужгороді перенесено на весну через повітряну тривогу та відсутність освітлення на стадіоні
16:09
У Мукачеві відбулися змагання з художньої гімнастики "Мукачівська зірочка"
16:46
Мукачівці долучилися до забігу проти насильства
11:39
/ 1
Поліція розповіла про обставини зіткнення легковика, вантажівки, мікроавтобуса і велосипедиста у Вонігові на Тячівщині
10:40
/ 1
У Мукачеві сьогодні стартують чемпіонат Закарпаття та відкритий Кубок Мукачева зі змішаних єдиноборств (ММА)
21:07
Мукачівець вдало виступив на "Biegu Niepodległości" в Польщі
09:54
/ 1
9-річний хлопчик з Закарпаття встановив світовий рекорд у гирьовому спорті
» Всі новини