Етапованим до Ужгорода "мукачівським" правосекторівцям" в СІЗО створили нелюдські умови – ПС Закарпаття

На Закарпатті спеціально до приїзду чотирьох бійців "Правого сектору" – Романа Мунчака, Сергія Деяка, Родіона Горбенка та Володимира Бурчі – в СІЗО підготували нелюдські умови утримання, а також умови для примусового голодування.

Етапованим до Ужгорода "мукачівським" правосекторівцям" в СІЗО створили нелюдські умови – ПС Закарпаття

Нагадуємо, 20 червня правосекторівців, яких прокуратура необгрунтовано звинувачує в більше ніж 10-ти важких злочинах, етапували із Лук'янівського СІЗО м. Києва. Нарешті вчора, 28 червня, вони прибули до місця призначення - м. Ужгород. "Хоч за останній рік хлопці "познайомились" із різними СІЗО: СБУ, Лук'янівським, Львівським, однак побачене в Ужгородському вразило. Для всіх чотирьох знайшлись нові камери з "чудовим" наповненням: голі стіни і такі ж голі ліжка ("нари"), навіть без матрасів. В народі такі "хати" називають "камерами смертників", – інформують в прес-службі "Правого сектора" Закарпаття. 

"На щастя, побратими зібрали для них передачі: сигарети, каші, воду, і т.д. Проте, один із в'язнів розповів сьогодні на побаченні адвокатові Роману Бухтоярову, що йому передали лише блок сигарет. За минулі 2 дні вони з'їли тільки по шматку хліба, тому попросив їжі. Залишається відкритим питання: або в СІЗО передачі приносять частинами, або ж не доставляти передачі - це ще один із численних способів тиску на ув'язнених. До речі, із Сергієм Деяком та Романом Мунчаком таке вже практикувалось рік тому в СІЗО СБУ в Києві, коли протягом кількох місяців передачі від друзів губилися по дорозі до їх камер", – йдеться в інформації "ПС" Закарпаття.

Зі слів авторів повідомлення, "Володимир Бурча попросив медичної допомоги, адже відчуває, що з ногою щось не те. Нещодавно йому зняли апарат Ілізарова і загіпсували всю ногу, заборонивши ходити, щонайменше, місяць. Зараз його турбує, крім болю, чи не зрушилась кістка при знятті апарату. До слова, медична допомога в СІЗО, незважаючи на численні його заяви, так і не надавалась. Щоб добитися огляду Володимира лікарями Київської обласної лікарні, довелось попрацювати величезній кількості людей, серед яких - родичі, адвокати, друзі, активісти "Комітету визволення політв'язнів", народні депутати". 

Як вважають в "Правому секторі" Закарпаття, "етапуванням в Ужгород хлопців позбавили права навіть формальної можливості оскаржувати рішення судів, адже термін тримання під вартою їм продовжував Печерський суд Києва, тож апеляцію, відповідно, адвокати подавали до Апеляційного суду також Києва. Тепер не провести засідання без їх присутності, яка наразі не є можливою, адже правосекторівці перебувають за 900 км від, власне, суду. Причому, вже 2 клопотання захисників про оскарження ухвал Печерського, від 8 квітня (!) та від 3 червня, досі залишаються без уваги".

"Тимчасова слідча комісія Верховної Ради, що проводила розслідування по подіях річної давності у м. Мукачево, чітко вказала на працівників МВС та СБУ Закарпатської області, як на тих, що спричинили конфлікт. Однак Генеральна прокуратура України, не зважаючи ні на що, "своїх" не чіпає, а закриває розслідування, належним чином так його й не розпочавши, вважаючи винуватцями чотирьох молодих хлопців, бійців АТО, революціонерів із "злочинної", за їх словами, "банди" "Правий сектор", які, мовляв, 2 роки тримали все Закарпаття в страху. Абсурд. 

Незважаючи на все, що викладено вище, а також на суцільне беззаконня та безправ'я, що панує тепер у нашій державі, Роман, Сергій, Родіон та Володимир передають вітання своїм побратимам та однодумцям, кажуть, що духу справжнього воїна не зламати. Вони все ж вірять, що настане день, коли ми побудуємо таку Україну, про яку ми всі мріяли: справді вільну та незалежну, самостійну і соборну. За це вони, в міру своїх сил, будуть боротись завжди", – стверджують у прес-службі "Правого сектору" Закарпаття і обіцяють й надалі інформувати про перебіг подій з цієї справи, а також про дати судових засідань, на яких будуть раді бачити підтримку громадських активістів та ЗМІ.

29 червня 2016р.

Теги: ПРавий сектор, етапування, СІЗО

Коментарі

Правий 2016-06-30 / 10:36:07
Шановні правохоронці, якщо Ви ,Не дай Боже, замордуєте голодом Цих хлопців, Ви дуже пожалієте про таке... Хлопці "правий сектор", ВИ-ГЕРОЇ,тримайтеся,ми з Вами.

Правий 2016-06-30 / 10:34:01
Шановні правохоронці, якщо Ви ,Не дай Боже, замордуєте голодом Цих хлопців, Ви дуже пожалієте про таке... Хлопці "правий сектор", ВИ-ГЕРОЇ,тримайтеся,ми Вами.

пенсіонер 2016-06-30 / 09:00:13
Тримайтеся хлопці, ваш час ще прийде, і думаю, що скоро.

Шімон 2016-06-29 / 23:02:26
Уже давно мали уплатити Кайла, може і прокуратура ім пуйде на зустріч

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини