Керівник "Правого сектору" Закарпаття Олександр Сачко написав відкритого листа Генпрокурору Луценку

Як уже повідомляло Закарпаття онлайн, керівник місцевого осередку «Правого сектора» Олександр Сачко днями отримав від ГПУ підозру у скоєнні 15 «особливо тяжких» злочинів.

Керівник "Правого сектору" Закарпаття Олександр Сачко написав відкритого листа Генпрокурору Луценку

Як вважає прес-служба "Правого сектора" Закарпаття, абсурдність деяких звинувачень вражає – так, описані факти люстрування корупціонерів на Закарпатті під час Революції Гідності, і Сачка звинувачують у «бандитизмі», «викраденні людей», «терористичних актах» тощо. 

Громадськість, патріотичні, волонтерські організації краю вже висловили свою підтримку Олександрові й виступили за припинення тиску на нього. А в четвер, 2 червня, він написав відкритого листа Генеральному прокуророві України Юрієві Луценку, разом з яким, до слова, брав участь у протестах проти режиму під час акції «Україна без Кучми» та Помаранчевої Революції. Чільне питання, яке звучить у листі – чим є справедливість для української влади загалом і Генпрокурора зокрема? Варто зазначити: керівник закарпатського «Правого сектору» у листі веде мову не особисто про себе і політичні репресії, яких зазнає сам, а про те, що відбувається з його побратимами, фронтовиками-добровольцями.
 

«Відкритий лист Генеральному прокурору Юрію Луценку.

Пане Юрію, Ви вірите в справедливість? 

Я вірю. 

Так навчили батьки. Навчили, що щира праця дає добробут, а любов рідних і повага від громади - найбільше багатство людини. Так споконвіку живе мій рід і в Закарпатті, і в Галичині. Обробляли господарство, будували церкви, лікували людей, боронили рідну землю. А ще я точно знаю, що за справедливість варто боротись. Тому і боровся. І під час акції «Україна без Кучми», і в часи Помаранчевої Революції, і на минулому Майдані. За це минулого тижня Ваші нові підлеглі надіслали мені цікавий «документ», з якого дізнався, що насправді є «терористом» і «бандитом». Бракує тільки «ворога народу». 

Міг би спитати, чи це є справедливим. 

Та спершу хочу запитати Вас, пане Юрію, чи справедливим є постійне, систематичне й свідоме порушення закону працівниками прокуратури, котрі ігнорують засідання суду, не повідомляють адвокатів й родичів ув'язнених, для «галочки» проводять масові обшуки й допити? А це щодня робиться стосовно моїх побратимів – щирих українських патріотів і просто добрих і чесних хлопців.

Навіщо вбивати останні крихти надії на справедливе ставлення з боку держави, за волю й незалежність якої ув'язнені патріоти втрачали своє здоров'я й життя? Ми й так віддали себе на милість держави. Навіщо ще й знущатись з нас та наших родин? Звісно, нас можна позбавити волі, можна вбити. Але не можна залякати чи купити. Поки є хоч один патріот, боротьба за гідне життя в Рідній Державі буде тривати. 

Хочу спитати у Вас: за якими уявленнями про справедливість ув'язнені сотні вояків, волонтерів, громадських активістів, добровольців, серед яких вже рік і мої побратими? 

Футбольний фанат Сергій Деяк, який мріяв загинути на вул. Грушевського в сутичках з «Беркутом».

Роман Мунчак, сільський хлопець, який захищав українську землю від московської навали на Донбасі і якого вдома чекають двоє маленьких дітей. 

18-річний біженець зі Слов'янська Родіон Горбенко, який з шкільної лави пішов добровольцем на війну.

Майданівець Володимир Бурча, котрий після року війни сидить в загальній камері Лук'янівського СІЗО з апаратом Ілізарова на нозі. Слідчий навіть не дозволяє йому одружитися з коханою дівчиною, котра близько 300 днів щодня приходить до нього під лікарняну палату і стіни СІЗО. 

Якщо держава вважає цих хлопців суспільно небезпечними злочинцями, тоді треба судити більшу частину українського народу, а всю країну обгородити колючим дротом. Водночас справжні злочинці, корупціонери й українофоби спокійно ходять вулицями та навіть вільно продовжують займати державні посади й вирішувати долі людей. 

Я добре вчив історію і розумію ті суспільні процеси, котрі сьогодні відбуваються в Україні. Ще Симон Петлюра пояснював ставлення до добровольчих підрозділів так: «Коли я бачив, що отаманщина свою службу відслужила, свою роль виконала, я з легким серцем її нищив, як «пережиток»...» .

Отже, «мавр зробив свою справу, мавр може йти». Так, пане Юрію?

Добровольці, такі потрібні суспільству та державі для оборони від агресора в минулі роки війни, на думку влади тепер втратили своє значення. Адже відновлюється армія, створено Національну Гвардію. Це все більш-менш зрозуміло. Є лише кілька запитань. І я мушу їх озвучити.

Чому Національну Гвардію в більшості своїй створено не з добровольців, а з солдатів внутрішніх військ? 

Чому влада не спромоглася створити умови й легалізувати бійців найбільш боєздатних добровольчих формувань, в тому числі й вояків Добровольчого Українського Корпусу? Симон Петлюра закінчив життя у вигнанні. 

Ну і, врешті, якщо вже всього цього не зроблено і найактивніша частина українського суспільства витісняється владою з громадського та політичного життя, навіщо застосовувати всі ці репресивні, а часто й каральні заходи щодо них? 

Може, владі вже час припинити випробовувати терпіння народу й вийти з ролі «домашнього тирана»? І нарешті зосередитися на протидії зовнішньому ворогу та корупції. 

Показові поодинокі призначення авторитетних громадян на державні посади жодним чином не закривають від суспільства справжні дії теперішньої влади. Ще є час схаменутись, зціпити зуби і розпочати відбудову України, припинити грабунок народу. Справедливість - ось те найголовніше, чого чекає українське суспільство від влади. І це те, за що ми боремось. Сподіваємося, що і для Вас справедливість – безумовна цінність. 

Слава Україні!»

 

02 червня 2016р.

Теги: Правий сектор, Олександр Сачко, Юрій Луценко

Коментарі

Ветеран 2016-06-03 / 07:31:46
Знаю одне ,що за тисячу км від фронту по мирному краю не може лазити стадо трахтаматами та гранатами.Є служби,яким Держава дає зброю.Виїхав з зони Ато,здай зброю.Обеззяна з гранатою небезпечна для Людей.

Янко 2016-06-02 / 22:27:37
Ніколи пан Сачко немав поваги до органів прокуратури, а зараз скиглить, хай краще згадає як він з Пилипівим займався рукоприкладством під стінами прокуратури у відношенні поважного у краї правника Івана Юрійовича Кайла.

Степан Крук 2016-06-02 / 22:05:42
Всяка полеміка з Луценком про справедливість є безпідставна. Потрібно шукати хорошого адвоката та вибудовувати грамотну лінію захисту по всіх кримінальних провадженнях. Справи кримінальні, отже політичної амністії очікувати марно. Якщо сторона звинувачення доведе в суді причетність Сачка до важких злочинів - фінал розгляду суду буде плачевним.

ужгородець 2016-06-02 / 21:56:43
Тримайся Олександре, ще не вечір. А на таких дурнуватих дебілів як попередній коментувальник не звертай увагу.

І.Шимон 2016-06-02 / 21:22:25
Мусит Сачко заплатити файні гроші Кайлови за моральний ущерб, а там видно буде.

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини