Проект "Все Закарпаття читає дітям" гостював у вихованців "Дороги життя" (ФОТО)

До Міжнародного дня захисту дітей в Ужгороді відбулася чергова зустріч у рамках соціокультурного проекту "Все Закарпаття читає дітям".

Проект "Все Закарпаття читає дітям" гостював у вихованців "Дороги життя" (ФОТО)

Нагадаємо, що стартував проект цьогоріч у рамках загальноукраїнського – "Вся Україна читає дітям" – з ініціативи представника Центру дослідження літератури для дітей та юнацтва на Закарпатті, письменниці Галини Малик і за підтримки управління культури облдержадміністрації.

Мета проекту – популяризація книг, зокрема, сучасних українських авторів, а також – поширення ідеї читання як однієї з найкорисніших для розуму, душі та доброго настрою звичок. Серйозні ідеї проекту в легкій, невимушеній формі до дітей щоразу доносять успішні представники різних професій, обов’язково – книголюби. Нинішня гостя проекту цій вимозі відповідає стовідсотково.

Олександра Гаркуша – відомий книговидавець і художниця, котра цінує Слово настільки, що повсякчас прагне надати йому якнайдостойніше обрамлення. Вочевидь, саме особисте зацікавлення літературою – запорука того, що книги, які побачили світ у "Видавництві Олександри Гаркуші", можна розглядати не лише як паперовий носій інформації, але й як самостійний, довершений витвір художньо-дизайнерського мистецтва, що справляє неабияке враження і на малих читачів, і на досвідчених експертів спеціалізованих виставок та конкурсів. 

Утім, сьогодні гостя презентувала творчість колеги-львів'янки – відомої сучасної української письменниці і теж видавця (директора "Видавництва Старого Лева") Мар'яни Савки. Під час знайомства з захопливою "Казкою про Старого Лева", Олександра Гаркуша внесла у проект нову "родзинку" – залучила до читання самих дітей, зробивши їх не просто пасивними слухачами, але співтворцями книжкового свята. 

Підтримала таке інтерактивне спілкування Галина Малик, котра зачитала для учасників декілька власних віршів-загадок. Окрім того, координатор проекту традиційно наголосила на важливості читання та виконала приємну місію – передала вихованцям медико-соціального реабілітаційного центру "Дорога життя" бібліотечку, сформовану з книг, які минулого тижня спеціально для особливих дітей подарували всі видавництва-учасники виставки "Книга-фест". Для зручнішого читання, книжкові сюрпризи доповнено закладками-сувенірами проекту "Все Закарпаття читає дітям".  

Наостанок, учасники проекту розважились малюванням спільної картини, яка нагадуватиме дітям про цю зустріч та щоденну можливість цікаво провести час за читанням. А ще Галина Малик пообіцяла вихованцям "Дороги життя" в недалекому майбутньому завітати знову і взяла з них зворотну обіцянку: до наступної зустрічі прочитати всі одержані нині книжки, повідомили Закарпаття онлайн в  Управлінні культури Закарпатської ОДА.

31 травня 2016р.

Теги: діти, проект, Дорога життя

НОВИНИ: Культура

10:52
Сьогодні, у четвер, в Ужгородському скансені відкриється виставка Мирослава Ясінського "Карби"
17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
11:16
/ 1
Автор споруд ПАДІЮНу і "Едельвейсу" представив в Ужгороді виставку акварелей
22:08
/ 1
"Маріупольську драму" покажуть в Ужгороді та Києві
10:12
/ 1
У четвер відбудеться концерт Закарпатського народного хору "Загуди ми, гудаченьку"
11:08
Закарпатська філармонія запрошує на концерт "Музичне мереживо бароко"
05:09
У коледжі мистецтв ім.А.Ерделі провели конкурс дитячого малюнку
17:34
/ 1
В Ужгороді відбудеться "вуличний" поетичний марафон
20:11
До Дня Валентина в Ужгороді відбудеться романтичний вечір "Любов в опері"
03:44
/ 2
Кошиці, Пряшів і Михайлівці
11:06
У Румунії вийшла книжка про князя Корятовича
18:00
В Ужгородському замку "камерно" виставили "Художню спадщину Імре Ревеса на Закарпатті"
17:48
/ 2
"Жадан і Собаки" відвідають Ужгород і Мукачево в межах Благодійного зимового туру
» Всі новини